Русия е миролюбива... увери Путин на военните учения

"Ние нямаме и няма как да имаме агресивни планове"
13 сеп 2018 10:00,
89
Русия е миролюбива... увери Путин на военните учения
Снимка: Reuters

На полеви военен парад на полигона "Цугол" в руския Забайкалски край Владимир Путин отбеляза, че участниците в най-мащабните от 37 години военни маневри в Русия "Восток-2018" са ги провели на високо равнище - демонстрирали са войнско майсторство и успешно са изпълнили всички поставени бойни задачи.

Руският президент благодари специално на военнослужещите от Китай и Монголия, добавяйки, че бойното ни братство има дълга и славна история, информира "Газета".

Още по темата

Електронният вестник проследява онлайн хода на ученията, започнали вече на десетина полигона в Русия и в различни акватории. По време на основния етап – войски от Русия, Китай и Монголия отразиха атака на условен противник пред погледите на руския държавен глава, министъра на отбраната Сергей Шойгу, китайския му колега Вей Фънхъ и висши военни от трите страни-участнички, отбелязват централните издания.

"Русия е миролюбива държава. Ние нямаме и няма как да имаме агресивни планове", цитира "Газета" думи на Путин. Според руския президент политиката на Москва цели съзидателно сътрудничество с всички заинтересовани страни; тъкмо затова на маневрите присъстват 87 наблюдатели от 59 държави.

Дългът на руските военни пред Русия означава готовност да бранят държавния суверенитет, сигурността и националните интереси, "ако потрябва - и да подкрепим съюзниците си", добави главнокомандващият.

В маневрите участват близо 300 000 души. На полигона "Цугол" се проявиха към 25 хил. руски войници, над 7 хил. единици оръжие, военна и специална техника, около 250 самолета и хеликоптера; от китайска страна - 3500 военни, над 600 единици бойна техника и 30 летателни апарата, уточнява "Комсомолская правда".

Руското онлайн издание "Лайф" акцентира върху участието на най-новите руски бойни машини за поддръжка на танкове "Терминатор", които се очаква да бъдат усъвършенствани и за борба с дронове на противника.

"РБК" припомня думи на министър Шойгу, че ученията се провеждат в условия, максимално близки до бойните. В навечерието на маневрите се състоя внезапна проверка на бойната готовност, станала според него "добра практика в живота и работата", пише вестникът.

НАТО обеща внимателно да следи ученията, които в очите на алианса са подготовка на Русия за "мащабни конфликти".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отново смешен плач на Путин ски ***, няма нищо по лошо за България от московска зависимост, някой не точи бедния българин от мужиците. Факти:България плаща най скъпата газ в Европа купена от братския Газпром! И сега когато ЕС уличи Газпром в картел, България ще намали цените.Лукойл единствената губеща рафинерия в света, 65 млд оборот 0 данъци за България! Лукойл бензиностанция 16 млд оборот 0 лева данъци! Смовара в Белене само разходи в полза на руската ***, последно по Коледа платени
21
2
 
3
 
! Отговори
!!! 20 преди 5 години
Вече цяла петилетка тиктакаш! Сложи си на главата някой по нов часовник без пружини, гайки, кукувици и баланс!
20
1
 
5
 
! Отговори
кагебистан преди 5 години
Ако някой може да каже как се нарича подобно управление-- скачащи опозиционни журналисти от етажите ,опозиционни журналисти колкото ги има се озовават в болниците избелили погледи , със две думи, а почнеш да вредиш на имиджа на Путинчо и току нещо ти се случи, па това да стачкуваш и да не ядеш бой,оооо объркал си държавата не са комунисти ,не са демократи ,какво им е управлението . природните рер сурси били държавни е като са държавни какво народа е гладен , беден и всичко е за въоръжаване...
19
3
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ МРАЗИ РУСИЯ преди 5 години
Охооо Русия вече миролюбива ли стана??? Няма и как да е иначе като 1 евро е 81 рубли вече!!! Тик-так тик-так!!!
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хотят ли руские вонойспрасите вьй у тишинойнад ширю, пашен и полей..
17
1
 
1
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Склонен съм да повярвам на Русия че не е агресивна, но ако това го чуя от САЩ направо ще умра от смях хахаха
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОТ РУСКОТО ВЪНШНО МИНИСТЕРСТВО ОБЯВИХА,ЧЕ НА 11 СЕПТЕМВРИ Т.Г. ТЕРОРИСТИТЕ В ПРОВИНЦИЯ ИДЛИБ СА ЗАСНЕЛИ МАНИПУЛАТИВЕН ФИЛМ ЗА УЖ(ХИМИЧЕСКА АТАКА) ОТ СТРАНА НА СИЛИТЕ НА ПРЕЗИДЕНТА АСАД,ТОЗИ ФАЛШИФИКАТ ЩЕ ПОСЛУЖИ НА ЗАПАДНИТЕ ЦИОНИСТКИ ЛАКЕЙ ДА ЗАПОЧНАТ УДАРИ ПО СИРИЙСКИТЕ СИЛИ.ВСИЧКО ТОВА СЕ ПРАВИ САМО ЗАРАДИ ЕДНО СИГУРНОСТТА НА Ч*ФУТИТЕ И ТЕХНИЯ ИЗРАЕЛ
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Представете си, Бесен сектор, Юлия Тимошенко и Надежда Савченко да имат военните възможности на Русия! Представете си как САЩ ще ,,демократизират" всеки, който би им въртял украински номера! Докарват ти пролетта по всяко време!
14
2
 
10
 
! Отговори
до 10 преди 5 години
Какво правеха тези дтржави преди да ги *** Русия. Полша 1919-20 окупира Киев и Минск, присвоява руски територии, които после СССР си връща. Кой е *** бе необразован, неграмотен соросоиден милениалист . За останалите примери подобни ситуации. ***??? *** един бана дс не ти се вижда невежеството.
13
4
 
6
 
! Отговори
до 10 преди 5 години
Когато навлизат в Полша, Полша вече я няма! Фюрера я сгази от 1 до 17 септември! Да го чакат да я превземе до Урал!?
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми така си е....! Те ако не бяха миролюбиви, до сега да са превзели Киев!
11
3
 
8
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен 3: Да, всеки сам избира на кого да вярва. Ако руснаците вярваха на Немцов, щяха да го изберат за президент. Но май събра само няколко процента. Все пак, тъй като е опозиционер, защо пък да не го споменем. Западната пропаганда без това не може да съществува.
10
2
 
5
 
! Отговори
шестицата преди 5 години
Стига с тия лъжи плоски бе милениалист недоносен. Най-големия производител на пшеница, а най-големия търговец на оръжие са тия, които са окупирали държавата ти за да пазят "демократичната" мафия, която ви управлява. Д. Е. Б. И. Л. Л. Л. И мои мили.
9
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 4Антибългарино - нападение над Полша, нападение на Грузия , нападение над Украйна , нападение над Румъния , нападение над България, Армения , Чечения .... Сега по ясно ли ти е *** смешен. Миролюбива държава в Швейцария, но не и тея.
8
1
 
7
 
! Отговори
данни преди 5 години
"Всеки ден по двама българина се самоубиват"-данни от Евростат. И тия се изтъпанчили неокончета по англо-американски тертип. Майтап, г-жа Европа, майтап. Не бяхте ли вие същите плоскочели питеци, които обяснявахате за "миролюбовото" НАТОвско разширение на изток с клишето:"Ако искаш мир, готви се за война". Еврошубето е по-голямо от голям страх.
7
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахахахаха :))) пак ние ти повярвахме, късиий :)))))))))))))))) Бати смешника :)))))))))))
6
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия - страна-казарма, чийто основен поминък е производството на оръжие - "миролюбива" !!!
5
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо гражданско да вземат да произведат, а то все тия пушкала, а после били за мир...
4
3
 
8
 
! Отговори
2 преди 5 години
Коя история? Дай пример. Неоконсервативно творение. Толкова сте лъснали като болярдни топки.
3
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин:Намерихме ги...няма нищо криминално, УВЕРЯВАМ ВИ !Русия е миролюбива...УВЕРЯВАМ ВИ !!!!!Немцов:Не вярвайте нито дума на Путин !