Русия: Жалко, че Украйна скъса договора за дружба!

Москва получи официална нота за непродължаване на споразумението
25 сеп 2018 16:15,
178
Русия: Жалко, че Украйна скъса договора за дружба!
Снимка: pixabay.com

Русия съжалява, че Украйна реши да скъса договора за дружба между двете страни. Това заяви днес високопоставен руски дипломат, цитиран от ТАСС.

"Украйна реши да не продължава големия договор с Русия, естествено силно съжаляваме за това. При все че договорът бе рамков, той даваше тон за всички останали споразумения", каза пред журналисти Андрей Руденко, директорът на Второ управление за Общността на независимите държави в руското министерство на външните работи.

Вчера Русия получи официална нота от Украйна по повод непродължаването на Договора за дружба, сътрудничество и партньорство с Русия от 1997 г.

"Това е формален отчет, според който от 1 април договорът губи сила", отбеляза днес Руденко.

"В тази нота се аргументират много подробно всички нарушения от страна на Русия, подчертавам, именно на всички съществени положения от договора (...) Този договор е нарушен фундаментално от Русия, затова не може да бъде продължен", каза на 21 септември украинският външен министър Павло Климкин.

Според него става дума за следните нарушения: въоръжена агресия срещу Украйна, хибридна война, икономически натиск и нарушения на правата на украински граждани.

Договорът за приятелство между Русия и Украйна бе подписан през май 1997 г. и влезе в сила през април 1999 г. за срок от десет години с автоматично подновяване за следващи десетгодишни периоди, ако няма възражение от някоя от страните. През октомври 2018 г. изтича срокът, в който страните трябва да заявят дали имат намерение да продължат договора или да го разтрогнат, отбелязва ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като почнете с тея братски глупости...Вземете научете българската история!!! Тея от 140 г ни тъпчат и не ни дават да дишаме. Неслучайно слвд окупациата 1945 г армията им 3 г стои и Сталин налага руски депутат да управлява България. Г.Димитров е това. И започнаха мозъчните промивки!!! Турчин така не е опитвал да ни промени съзнанието!!! А тея за 45 г успяха да насадят на неграмотните братки измишльотини. И историята ни подмениха. Сега държат 30% от икономиката ни
127
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Янките и ингилизите са виновни .Медведя беше хвърлен на 4атала готов за . дране през 1942 г , а те дойдоха и го оттърваха , сега да му берат ядовете .
126
19
 
11
 
! Отговори
8===o преди 5 години
Няма по-лицемерен първобитно-общинен строй от русия (даже държава не са).Първо нападаш, убиваш и грабиш и после се почесваш и се що никой не иска да ти е приятел.
125
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 126Ти си невменяем нали :) Виж си сингапур, Виетнам , ЮА и куп други държави работещи тясно със запада и после говори , колко мн са спечелило Украйна от раша. Айде Моля ти се :) На очевидни факти да оспорваш...
124
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато ми назовете само една единствена страна съюзник на русия да е прокопсала в каквото и ще.когато ми посочите една държава съсед на русия да не окрадена от нея ставам веднага русофил.чакам.аз мога да ви дам безброй при мери как любимата ви русия направи от моята родина носна кърпичка по територия.да си русофил значи да си предател на б...я
123
10
 
17
 
! Отговори
До Анонимен 121 преди 5 години
Всъщност, истината е малко по-различна - Украйна реализира огромни приходи от транзитирането на руския газ, ползва се с преференциални цени на повечето руски ресурси и стоки, огромен брой украинци изкарват прехраната си в Русия и така помагат и на националната си икономика, голям брой украински заводи работят основно за Русия / Порошенко нямаше да е никакъв "шоколадов крал", ако не реализираше огромна част от продукцията си именно в Русия/ и т.н. и т.н.Версията Ви е примитивно-пропагандна.
122
14
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
пРосията е бита карта!
121
19
 
11
 
! Отговори
Крим не руски преди 5 години
Кат Русия няма друга,тъй коварна на света!!!
120
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 110"Русия е велика страна.произвежда най добрите самовари и бомби.що не я харесвате бе тъ п анари"Аз я харесвам, и не само, защото произвежда всичко, което си науми, а заради народа на великата страна и заради това, че тя действително е защитник на човечеството от наглите англосакси!България произвежда най-хубавите пирографирани кутии в света, но я напуснаха 2 млн предимно млади хора през последните десетилетия. Аз я обичам, целувал съм знамето й, когато се заклех във вярност!
119
7
 
14
 
! Отговори
До не вярващ преди 5 години
Бандите на Украйна, демек Бандеровците се лекуват в Български курорти! Почвам с Хисаря, Банкя, Поморие не споменавам Медицинска академия, Военна болница и още няколко! Искате ли още?
118
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко е че най-големия ви "приятел" на света тънеше в бедност докато вие ходихте на почивки и правихте нови бомби. Това е тъжно. Ако бяхте се отнасяли с тях човешки 30 гпдини и им давахте от вашите печалби , щяхте да имате верен съюзник. Но каквото почукало, такова се обадило.
117
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да попитам защо военни от украйна източват здравната ни каса и се лекуват безплатно в България? Мога да посоча няколко бално санториуми в които тд се плицкат на воля! Защо българите трябва да плащаме за това? Не ни ли стигат американските бази на наша територия, за които янките не плащат и стотинка???! До кога буългарите ще сме срещу нашия освободител Русия, аа???
116
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най -богатата на ресурси държава , но най - неуправена , с мафиотски структури - това е Рашенланд .
115
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българската армия е готова да помогне на Украйна да се освободи от,, американската демокрация"! Украинци, с Америка добро няма ьа видите! Където влезе НАТОвски ботуш трева не расте! Руснаците са ваши братя за добро или зло, не вадете нож срещу тях!
114
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Историк- А ти многознайко , напиши колко процента в Русия са руснаци.Австрийците говорят немски , но са австрийци , кипърците говорят гръцки и т.н.
113
8
 
12
 
! Отговори
който каквото преди 5 години
Който каквото си направи - не може и дявол! (Бг пословица)Урките се оказаха доста по-тъ* народ от нас! За да угодят на запада си разрушиха държавата до основи!
112
12
 
12
 
! Отговори
к преди 5 години
До Историкглупостите който дрънкаш ми напомнят глупостите на ветеринаря-историк Пламен Пасков !в Украйна само 18% от населението говори така наречения Украински език - остарял диалект на Полския - 80% от населението на Украйна са Руснаци, който се изживяват като спецялни, европейски един вид руснаци Украинците са доста глупав народ и блатото в което са сега го доказва !
111
5
 
17
 
! Отговори
О краина преди 5 години
Мериапул, Одеса, Киев - снайперисти, горени живи хора, прокурори без юридическо образование, олигарси, нацистки свастики и скандирания, лагери за обучение на паравоенни групировки, нападения със забранени от Конвенции касетъчни и фосфорни снаряди над деца, училища, болници, цивилни граждани, които не искат да бъдат изгорени, само защото са руснаци.Забрана на български училища и език. Геноцид над цели области и градове. Пребиване на православни свещеници и горене на църкви.Атентатори - терористи
110
11
 
14
 
! Отговори
Историк преди 5 години
Да говорим с числа. 40% от,, украинците"са етнически руснаци от векове. Другите 40% се определят като поляци, румънци турци българи фини германци и още много други. 20% не се самоопределят, поради различни причини, расови етнически, религиозни, страхуващи се от репресии! Еее да питам аз, Русия няма ли право да защитава своите или САЩ трябва да го прави? Има ли в Украйна американско малцинство за което америка да воюва?!! Америка не сее ли по света само смърт и разруха?!!
109
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че произвежда самовари е вярно, но произвежда и едни р'акетки от които на някой доста им пари на задните части.