Русия: Жалко, че Украйна скъса договора за дружба!

Москва получи официална нота за непродължаване на споразумението
25 сеп 2018 16:15,
178
Русия: Жалко, че Украйна скъса договора за дружба!
Снимка: pixabay.com

Русия съжалява, че Украйна реши да скъса договора за дружба между двете страни. Това заяви днес високопоставен руски дипломат, цитиран от ТАСС.

"Украйна реши да не продължава големия договор с Русия, естествено силно съжаляваме за това. При все че договорът бе рамков, той даваше тон за всички останали споразумения", каза пред журналисти Андрей Руденко, директорът на Второ управление за Общността на независимите държави в руското министерство на външните работи.

Вчера Русия получи официална нота от Украйна по повод непродължаването на Договора за дружба, сътрудничество и партньорство с Русия от 1997 г.

"Това е формален отчет, според който от 1 април договорът губи сила", отбеляза днес Руденко.

"В тази нота се аргументират много подробно всички нарушения от страна на Русия, подчертавам, именно на всички съществени положения от договора (...) Този договор е нарушен фундаментално от Русия, затова не може да бъде продължен", каза на 21 септември украинският външен министър Павло Климкин.

Според него става дума за следните нарушения: въоръжена агресия срещу Украйна, хибридна война, икономически натиск и нарушения на правата на украински граждани.

Договорът за приятелство между Русия и Украйна бе подписан през май 1997 г. и влезе в сила през април 1999 г. за срок от десет години с автоматично подновяване за следващи десетгодишни периоди, ако няма възражение от някоя от страните. През октомври 2018 г. изтича срокът, в който страните трябва да заявят дали имат намерение да продължат договора или да го разтрогнат, отбелязва ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
2
 
! Отговори
Кръстьо Костов преди 5 години
До Анонимен 89Каква дълга памет ...
87
9
 
7
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
Украйна никога не е имала ядрени оръжия. Русия наследява СССР, а не Украйна. Оръжията бяха съветски. Както казах по-рано там се извърши преврат. Виж какво означава преврат, ако не ти стига пипето:)
86
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
честно да ви кажа, харесвах руснаците и имах прекрасно мнение за тях. докато не видях какви са св*ине по морето, а и в чужбина. и как се държат с всички. да, възможно е свестните руснаци да си стоят в русия, но при нас категорично винаги са идвали и идват от най-противните. още откакто техният светостлав е изпепелил столицата ни и е изклал 60.000 български жени и деца.
85
10
 
9
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
В Украйна се извърши преврат с любезното съдействие на САЩ. За това, всички тия договори било то международни или не остават за времето през което тая страна е имала законно правителство. Русия беше провокирана и успя да запази своите интереси, като не проля кръв. Това е достойно за уважение. Иначе кой е по-нагъл е въпрос на гледна точка.
84
4
 
7
 
! Отговори
SpaceX преди 5 години
Русия е гарант а Украйна се отказва от ядреното си оръжие.
83
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
държава, в която все още има градове като владей-кавказ и владей-восток (изток) и за 200 години не си е направила труда поне някаква култура да се опита да внесе там, не е никак миролюбива. може би защото съветските комунисти избиха до крак елита на нацията си. ''великата отечествена война', 'фашистите' - някой наясно ли е и с тази комунистическа измама? 'отечеството' свършва при беларус - литва, естония, румъния българия, полша, берлин не е отечество, а окупация!
82
3
 
5
 
! Отговори
SpaceX преди 5 години
81 Първо преврат никога не е имало нито е разпускан парламента нито е суспендирана Конституцията нито армията е излизала от поделенията. Въпро Русия
81
4
 
15
 
! Отговори
Да си го кажем право преди 5 години
Крим защо да е Руски а не Османски?Защото е владян по-дълго време от Русия ли.Добре,ама ако съдиме по това ,Крим трябва да е най вече Български.защото най дълго са го владеели Българите,поне 1500 години.Русия е държава от две недели,даже и история няма.Историята на Русия започва от Иван Грозни,когато напада и побеждава Българите от Казан.А след това Екатерина изколва все що се нарича Българин,както и Петър Велики....Екатерина Велика,Петър Велики,все велики се наричат Българоубийците..Империя.
80
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
руснаците определено са нагли. но това не прави украйна държава с история, нито самите украинци някакви цветя за мирисане. да не казвам, че те са още по-нагли. и не съм американофил, тях съвсем не ги понасям, племе без култура, събрано от кол и въже. просто не виждам защо доста българи раличават само черно и бяло.
79
1
 
3
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
След като получих последният Ъпдейт джаджата ми стана оса!
78
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хартата за създаването на ООН
77
1
 
4
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
И какво гласи меморандума.. Въобще от кога меморандуми и тем подобни важат в условията на преврат / гражданска война?
76
4
 
2
 
! Отговори
SpaceX преди 5 години
Договорът за приятелство от 1997
75
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Беловежкото споразумение от 1991
74
4
 
2
 
! Отговори
SpaceX преди 5 години
Хелзинския заключителен акт от 1977
73
4
 
4
 
! Отговори
SpaceX преди 5 години
75 Меморандума от Будапеща 1994
72
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно не познаваш историята на Германия. Когато немските земи се обединяват, самите немци решават вместо да има една голяма Германия, да има две немски държави.Я дай линк за това твърдение, че се изпотих от търсене! Никога Бисмарк не би позволил при самото обединение да се основат две държави вместо една!
71
1
 
6
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
Започвай да говориш със факти и се приготви за боя, който ще изядеш, защото тоя свят не е само Русия :)
70
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 51 рускиняМосковията затова е заграбила 1/6 От земята, защото от край време я нападат "фашисти" и тя все ги "освобождавала", а после забравила да се върне от там от където е дошла !По някое време си присвоила и името "Русия" от Киев, българите и' подарили славянската писменост "през македонските земи", а така също ги спасили да не приемат корана с покръстването!
69
6
 
8
 
! Отговори
SpaceX преди 5 години
71 без да се ровим в историята Русия наруши поне 6 международни действащи договора мога да ти ги изброя