Обвинените за отравянето на Скрипал – командоси, но...

Русия твърди, че са обикновени граждани. Така ли е?
28 сеп 2018 08:20, Петя Славова
163

Двамата руснаци, обвинени от Великобритания в отравянето на бившия двоен агент Сергей Скрипал, са членове на руското военно разузнаване.

От Москва твърдят, че двамата мъже, сочени от Лондон, са обикновени руски граждани, предаде Bulgaria ON AIR.

Руслан Боширов и Александър Петров – така се представиха преди две седмици двамата мъже пред руската държавна телевизия.

Още по темата

Според двете онлайн медии обаче, истинското име на Руслан Боширов е Анатолий Чепига – полковник от руското военно разузнаване. Той е завършил елитна военна академия на руско-китайската граница.

Участвал е в редица мисии на руските служби в Чечня и Украйна. Отличен е с 20 награди, сред които и "Герой на Руската федерация", медал, връчван лично от руския президент.

Според журналистическото разследване полковник Чепига е преместен в Москва през 2009 година. Тогава му е измислена новата самоличност и му е издаден нов паспорт.

В документите му в руските бази данни е изписан телефон, който след проверка се оказва номер на военното разузнаване в Министерството на отбраната. На хартия Александър Петров като че ли се "ражда" през 2009 година.

Паспортите и на двамата мъже са издадени от московско управление, което обикновено обслужва видни фигури и лица със засекретена биография.

Досиетата им са непълни и отбелязани със съкращението "строго секретно". А международните им паспорти завършват на съседни номера.

Всичко това не доказва, че двамата руснаци са отровили семейство Скрипал. Но поставя под съмнение твърдението на Кремъл, че са обикновени руски граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
2
 
10
 
! Отговори
SpaceX преди 5 години
109 Кире най голям инвеститор в нефтените полета на Ирак е Лукоил а Садам трябваше да бъде свален и за какъв милион жертви бълнуваш у итите по време на войната са няколко хиляди
108
11
 
5
 
! Отговори
киро преди 5 години
Спомням си един от предишните им премиери на англичаните, Тони Блеър, а.к.а Пудела на Буш, та той също имаше неопровержими доказателства за оръжията за масово поразяване на Садам в Ирак. Разпратиха си разузнавателните доклади пак до съюзниците, онези им повярваха и всички се възмутиха от Садам.След като избиха 1 милион иракчани, поделиха си нефтените полета със САЩ, сега мълчат като наср*ни като някой зачекне темата.На англета нямай вяра за нищо. Ама нищо. Само крадат, лъжат и мамят.
107
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дайте 130% доказалтества ахахахах Пак лъснаха руските лъжи за кой ли път
106
3
 
5
 
! Отговори
багерис до тракторис преди 5 години
1) Експерти в Швейцария, Холандия и Швеция няма как да потвърдят защото не са допуснати до "жертвите". Чели са инглиш докладче.2) След като някой направи атентат срещу теб е доста разумно да се покриеш - няма човек, няма проблем а?3) В свободните държави може да се влезе с шише дамски парфюм. Тайните агенти и убийци вина си носят по един в куфара. За заблуда на врага.4) Новичок не е газ - ползват го като течност- Да, руснаците го карат с водоноски на фронта и пръскат врага.където се очаква
105
5
 
6
 
! Отговори
Препечатърът написа преди 5 години
"В документите му в руските бази данни е изписан телефон, който след проверка се оказва номер на военното разузнаване в Министерството на отбраната. На хартия Александър Петров като че ли се "ражда" през 2009 година"дай хартията да видиме, шо ако се окаже че там има един теле дет звъни у 6 апартамента, у една вила в Барцелона и не един остров- значи Цецака Цачева не е виновна
104
6
 
9
 
! Отговори
ла ла ленд преди 5 години
Според мен Путин и службите нямат нищо общо. Просто този Скрипал и всички преди него се поболяха, че предадоха Майка Россия.
103
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русофилията загуби интерес по темата.Докато британците ги "лъжеха" за Скрипал, тука се трешкаха всичките на амбразурата, а сега когато започнаха да им казват истината за некадърното КГБ и поковничетата, и техния началник подполковник Путин започнаха да заекват !
102
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пустите му ингилизи, така и не разбраха, че това са изследователи на средновековната британска църковна архитектура. Отишли са да проучват катедралата в Солзбъри. Скоро ще публикуват книга за нея.Вижте им физиономиите на двамата - истински научни работници, изкуствоведи, академици!
101
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е една невинна гей-двойка ,влюбена в пътешествията из Европа. Носят си "Новичок" вместо виагра....
100
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чакаме следващото интервю на "Боширов и Петров" !Не им ли е домъчняло за Солсбъри ?...все пак не са видяли и Стоунхендж !!!
99
10
 
4
 
! Отговори
до така е преди 5 години
на такива болни шизоидни мозъци разчитат тез на запад
98
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Медията подсказва вече следващия ход на началника на полковник Чепига & Петров, подполковник Путин - действали по собствена инициатива, иначе той знаел, че са отишли само да видят катедралата в Солсбъри !!!
97
3
 
7
 
! Отговори
Така е преди 5 години
До ivailo 76 Недей да бъдеш много сигурен за Сергей Антонов. Нещо многа съмнително гузно се замълча у нас за него.Явно Запада и Истока се споразумяха да не се шуми.
96
2
 
7
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
До Не 50 Предателите на комунизма нищо хубаво не ти чака...така е. А предателите на капитализма ги чака геройство , според нашите русофили.Малии!
95
4
 
10
 
! Отговори
haha преди 5 години
До трактористНовичок са го ползвали и преди - намазан на телефонна слушалка...**********************************************************************Не си разказал целата история. Руснаците са се обаждали от Москва до Лондон. Като чуели жертвата, веднага мажели новичока по телефонната слушалка в Москва. Новичока понеже е боен поразявал нищо неподозиращия в Лондон. Но Скотланд Ярд разкрил номера и затова Руснаците са спрели да трепат невинните Лондончани от разстояние.
94
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВЪВ ВСИЧКИ НОВИНИ И ПО-РАНО ВСЕ ПИШЕХА "вероятно"
93
13
 
9
 
! Отговори
брексит преди 5 години
поредната глупост...
92
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е, че както нас така и в Англия,САЩ, Русия и навсякъде ни хранят с фалшиви новини?
91
8
 
12
 
! Отговори
тракторист преди 5 години
Новичок са го ползвали и преди - намазан на телефонна слушалка...Жертвата е поразена и когато секретарката му го открива и ползва същия телефон за да викне бърза помощ умира и тя...
90
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Статията е интересна. Особено последното изречение: "това нищо не доказва но благодаря че изчетохте фантасмагориите по горе"