Обвинените за отравянето на Скрипал – командоси, но...

Русия твърди, че са обикновени граждани. Така ли е?
28 сеп 2018 08:20, Петя Славова
163

Двамата руснаци, обвинени от Великобритания в отравянето на бившия двоен агент Сергей Скрипал, са членове на руското военно разузнаване.

От Москва твърдят, че двамата мъже, сочени от Лондон, са обикновени руски граждани, предаде Bulgaria ON AIR.

Руслан Боширов и Александър Петров – така се представиха преди две седмици двамата мъже пред руската държавна телевизия.

Още по темата

Според двете онлайн медии обаче, истинското име на Руслан Боширов е Анатолий Чепига – полковник от руското военно разузнаване. Той е завършил елитна военна академия на руско-китайската граница.

Участвал е в редица мисии на руските служби в Чечня и Украйна. Отличен е с 20 награди, сред които и "Герой на Руската федерация", медал, връчван лично от руския президент.

Според журналистическото разследване полковник Чепига е преместен в Москва през 2009 година. Тогава му е измислена новата самоличност и му е издаден нов паспорт.

В документите му в руските бази данни е изписан телефон, който след проверка се оказва номер на военното разузнаване в Министерството на отбраната. На хартия Александър Петров като че ли се "ражда" през 2009 година.

Паспортите и на двамата мъже са издадени от московско управление, което обикновено обслужва видни фигури и лица със засекретена биография.

Досиетата им са непълни и отбелязани със съкращението "строго секретно". А международните им паспорти завършват на съседни номера.

Всичко това не доказва, че двамата руснаци са отровили семейство Скрипал. Но поставя под съмнение твърдението на Кремъл, че са обикновени руски граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много химия стана! В Ирак,в Сирия,в Англия...! До сега не знам дали има доказателства?!
88
5
 
7
 
! Отговори
тракторист преди 5 години
До @1) Експерти в Швейцария, Холандия и Швеция потвърдиха наличието на новичок2) След като някой направи атентат срещу теб е доста разумно да се покриеш...3) В свободните държави може да се влезе с шише парфюм (до 100 мл.). В Русия е трудно, може да ти го изпият...4) Новичок не е газ - ползват го като течност - намзваш го някъде където се очаква жертвата да го пипне и се обаждаш за катафалка
87
2
 
6
 
! Отговори
ха преди 5 години
Да ама санкциите са за първото. Защо само за съмнения месеци има санкции?
86
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РУСКИТЕ АНТИХРИСТИ ЗАЯВЯВАТ, ЧЕ СА БИЛИ В ГРАДА НА СКРИПАЛ ЗА ДА РАЗГЛЕДАТ ЦЪРКВАТА :D
85
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мирише от далече! Колко е важен и опасен Скрипал,за да го убиват трима специално обучени по такъв сложен начин? Че и полковници? Не знаем! Колко бързо откриха самоличността им в секретните архиви на Русия? Как така става- не знаем!
84
1
 
4
 
! Отговори
тракторист преди 5 години
Мирно пахающий трактор вдруг улетел...
83
21
 
13
 
! Отговори
@ преди 5 години
Цялата тази история е жалка компилация на анти руска пропаганда сглобена от Ми-6.1. Досега не са представили доказателство за този отровен газ "новичок", не са допуснали руски или други специалисти до разследването.2. Скрипал-ови изчезнаха и никога повече може да не бъдат открити.3. Полковници от ГРУ отиват в Англия да тровят бивш агент със съветски газ скрит в шише дамски парфюм Нина Ричи? Защо офицери и защо с дамски парфюм?4. Англетата така твърдяха и за химическите оръжия на Садам...
82
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОМУНИСТИЧЕСКА АНТИХРИСТКА РУСИЯ СТАВА САМО ЗА ПОДИГРАВКА!!!!
81
1
 
6
 
! Отговори
Вайййй вай,вай преди 5 години
Тея пак са като хора ,ами ако им бяха пратили двама чеченци от ранния неолит какво щеше да стане....
80
17
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е тия руснаци верно се оказаха големи пoмияpи. То бива лъжи и мизерии ама тоя път счупиха ***
79
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо такъв значителен шпион са го заселили в такъв малък град,че там всички се познават и все някой на някого ще каже,що все някои на някои ще рекат кат новина,че се е заселил нов руснак и ето мотив да го изследват за навиците на живот,коит оттук-оттам разбрали,но защо пък точно него избрали кат не е изобретател на тоз новичок,нито притежател на бренда,нито патентен служител от нечие бюро,нито неуспешен дилър,нито брокер от неизвестна борса свързана с такъв фонд,нито по веригата разпространител.
78
1
 
4
 
! Отговори
ХАХАХХАХА преди 5 години
то във всеки английски град има по един осветен шпионин където и да отиде човек това е. И то на на една страна.
77
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да, да..туристи, които не разглеждали лондон, ливърпул, хастингс, единбург, а отишли в....солсбъри. да не бях живял в англия, можеше и да се вържа. ама знам какво е солсбъри, знам и къде ходят руските туристи. това е като да кацнеш в бургас и да се разходиш до село арчар, видинско за туризъм :)
76
19
 
14
 
! Отговори
бългериа фърст преди 5 години
В момента западняшката пропаганда залива света с огромни количества излишна информация. Липсват яснота и конкретика. Целта е, консуматорите на тази информация да се объркат и да не могат да се ориентират. По тази схема са направени и сериалите "Скрипал", "Хитлъри Клинтон срещу Тръмп", "химическото оръжия в Сирия" и всички останали.
75
17
 
15
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
То и Сергей Антонов уж беше стрелял по папата, ама накрая излезе , че няма нищо такова... Сега същата работа с тия двамата руснаци - само голи обвинения.
74
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И КАК ТАКА ТИА ВЕЖЛИВИ ТУРИСТИ ЩЕ ХОДЯТ ДА РАЗГЛЕЖДАТ ВРАЖЕСКА СТРАНА- *** ДА СА ЧУДИ ЧОВЕК КАК САМО СА ОТРОВИЛИ ОНЯ ПРЕДАТЕЛ, А НЕ СА НАТРОШИЛИ ВРАЖЕСКАТА КАТЕДРАЛА, ПО ПРИМЕРА НА БАБУЛИТЕ И ВРАЖЕСКИТЕ ТЕЛЕФОНИ.
73
16
 
22
 
! Отговори
Асен преди 5 години
ЗА ВСИЧКИ Е ЯСНО, ОЩЕ ПРЕДИ ДА СЕ ПРАВЯТ КАКВИТО И ДА БИЛО РАЗСЛЕДВАНЕИЯ, ЧЕ ОТРАВЯНЕТО Е ДЕЛО НА ПУТИН, КАКТО И СВАЛЯНЕТО НА ПЪТНИЧЕСКИЯ СОМОЛЕТ.
72
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВЕЖЛИВИ ТУРИСТИ ТРЪГНАЛИ ДА РАЗГЛЕЖДАТ НЕ ПРАВОСЛАВНИ КАТЕДРАЛИ А КАТОЛИЧЕСКИ ДЕМЕК ВРАЖЕСКИ.
71
14
 
17
 
! Отговори
Пак ги хванаха хаха преди 5 години
Големи дръвнци са руснаците. Нямат финес - едни такива ръбати, грубовати и простички.
70
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВЕЖЛИВИ ТУРИСТИ КАТО ТИЯ ДВАМАТА ДА НЕ СА ТИ ДО ГЛАВАТА