Москва не разреши бдение в памет на жертвите на Сталин

Бдението се извършва пред бившата централа на КГБ
20 окт 2018 20:27,
224
Москва не разреши бдение в памет на жертвите на Сталин
Снимкa: Reuters, архив

Властите в Москва отказаха да разрешат провеждането на традиционното бдение в памет на жертвите на сталинистките репресии на Лубянския площад пред бившата централа на КГБ, посочвайки като причина строителни дейности, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Организаторите от правозащитната група Мемориал отхвърлиха предложеното им алтернативно място.

През последните 10 години Мемориал организира на 29 октомври 12-часово бдение пред централата на КГБ и затвор на съветските тайни служби, придружено с четене на имената и кратки биографии на хората, убити от сталинисткия режим по политически причини.
Само в Москва преди 80 години са били убити 40 000 души, уточнява ДПА.

Политическите преследвания в Съветския съюз достигат апогея си през 1937 година. Около 1,5 милиона души са обявени за врагове на народа, предатели и шпиони, и са изпратени в затвори и лагери. Други около 700 000 са били екзекутирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано вечно да гори в ада - сакатият *** ... и катрана в казана му - винаги да ври! А дяволите да подклаждат - огъня под него.
115
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ни занимавате с това прокълнато място на планетата?Толкова голяма територия толкова много ресурси и накрая нищо. Ама то само с ресурси не става, трябва и малко акъл и цивилизационен манталитет. Все неща от които руската чутура не разбира.
114
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сталин , Коба, Джугашвили...социопат ( не знае що е съвест ) пребиван с каиша от пияния обущар - баща си ... после си го връща на цяла Русия - в писмото си до ЦК Ленин ги предупреждава да не допускат ненормалника до върха.ypода - издава задочни смъртни присъди на Рихард Зорге, че човека му казва точната дата на нападението на Вермахта - никой не знае колко милиона са жертвите на голодомора в Украйна - между 7 и 20! Хитлер е пионерче в сравнение със сакатото болшевишко изчадие! И у нас селските
113
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен: преди 5 години
Добро утро . До Додо..... Ще се съглася с теб ако дадеш линк, или автор на книга .
112
8
 
15
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 5 години
Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията.
111
6
 
8
 
! Отговори
Ахам! преди 5 години
Трима козяка, 10 VPN-a... Ето ви ги тези 150 коментара, които поразително си приличат като две капки вода! Жалка картинка сте!
110
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето и днешната антируска статия. Няма почивка вашият сайт за антируската пропаганда.
109
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може толкова изтормозен народ да е нормален и да не е алкохолизиран. Съжалявам ги руснаците, като животни са.
108
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затова никой нормален не ходи в росия. Всичко дето що годе прилича на хомосапиенс иска да избяга оттам.
107
9
 
19
 
! Отговори
От идиoт нагоре преди 5 години
Руснаците са тежко увреден ментално народ. Дори свестните там - и те са умопобъркани!
106
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами би ли дал източник, линк, име на книга, историческо изследване с нещата които се четат с години, смятам да отделя няколко години?.С удоволствие. Отиваш в най-близката библиотека(ако в селото няма, отиваш в най-близкия ти град) и почваш да четеш. ..С удоволствие отивам. Би ли дала име на книга, или автор, или историк в които са описани "жертвите" на Сталин. Благодаря предварително?
105
3
 
6
 
! Отговори
А бе преди 5 години
До АнонименЗащото ако Украинците поискат,може да искат обезщетения от Австрия и Германия,за избитите,грабежа и нахлулите на нейна територия,за създаването на изкуствения "украински" език,затова по-добре да си мълчат. А защо украинците не поискат обезщетение само от Русия за така наречения "голодомор", те и сега са умрели от глад, никой ги кара да искат обезщетение от австрйците и германците? Защо си мълчат за така наречения "голодомор"?
104
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как ще протестират срещу Сталин? В високодуховна и демократична Русия е разрешено да се протестира само срещу САЩ.
103
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще ти кажа за кое му се радват.Подобно на всички примитивни нации и тук има култ към абсолютната власт на вожда.Но вожд българските комунисти многат да видят само в Сталин пак подобно на всички дивашки нации колкото един диктатор е по- голям убиец повече е уважаван сред тях стига да не убива тях де тогава стават големи демократи и правозащитници.Сталин не е грузинец но е с грузинско гражданство майка му е грузинка баща му евреин.На грузински в превод Джугашвили значи син на евреин.
102
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До А беЗащото ако Украинците поискат,може да искат обезщетения от Австрия и Германия,за избитите,грабежа и нахлулите на нейна територия,за създаването на изкуствения "украински" език,затова по-добре да си мълчат.
101
6
 
9
 
! Отговори
народен съд5 преди 5 години
........Следва да се отбележи, че тогава правителството НЕ Е ДОМИНИРАНО ОТ КОМУНИСТИТЕ от общо 16 министри по четирима са от БРП(к), от БЗНС на Н. Петков и от Звено, двама са социалдемократи и двама независими. Комунистти по време на народния съд НЯМА.Така,че не фалшифицирайте историята!
100
5
 
11
 
! Отговори
народен съд4 преди 5 години
На 30 септември 1944 г.Министерският съвет приема единодушно Наредба-закон за съдене от Народен съд виновниците за въвличане България в Световната война срещу Съюзените народи и за злодеянията, свързани с нея. Наредбата влиза в сила от деня на обнародването си в Държавен вестник на 6 октомври 1944 г., бр. 219, и е изменяна двукратно. Следва да се отбележи, че тогава правителството НЕ Е ДОМИНИРАНО ОТ КОМУНИСТИТЕ от общо 16 министри по четирима са от БРП(к), от БЗНС на Н. Петков и о"Звено
99
10
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
РУСИЯ Е ПРОГНИЛА ПРОПАДНАЛА АТЕИСТИЧНА ФЕДЕРАЦИЯ ВЪРШЕЩА ЗЛО !!!
98
2
 
9
 
! Отговори
народен съд3 преди 5 години
заповядали или съдействали за извършването на военни престъпления или против мира и човечеството. Правораздавателната дейност на Народния съд в България получава изричното потвърждение и от споразумението на четирите Велики сили от 8 август 1945 год. в Лондон. Потвърждение дава и декларацията на Общото събрание на ООН от 11.12.1946 год. и Женевската конвенция от 1949 год. за защита на жертвите от войната.
97
1
 
8
 
! Отговори
народен съд2 преди 5 години
(Нюрнбергска харта), неразделна част към което е Уставът (статут) на Международния военен трибунал.Според установената международна практика държавите-победителки винаги налагат своята воля на победените страни, като тяхната воля се ползва със статута на императивно международно право без съобразяване с националните законодателства и без право на оспорване. Така става и след Втората световна война.Член 5 от Парижкия мирен договор от 1946 г. също задължава със задна дата България да задържи и предаде на съд лицата, извършили, заповядали или съдействали за извършването на в