От Крим увериха: Не са застрашени украинските моряци!

Германия готова да сътрудничи за овладяване на кризата
26 ное 2018 19:40, Красимир Ангелов
51
От Крим увериха: Не са застрашени украинските моряци!
Снимка: БТА

Няма опасност за живота на настанените в болница украински войници, които бяха леко ранени, след като техните кораби нарушиха руската граница, съобщи по телевизия "Россия-1" ръководителят на Крим Сергей Аксьонов, цитиран от ТАСС.

Още по темата
На въпрос колко са ранените, Аксьонов отговори: "Трима ранени, заявявам пред вас официално. Нищо не застрашава живота им. Те получават необходимата помощ, тъй като сме съвсем наясно, че са заложници на създалата се политическа ситуация“, отбеляза лидерът на Крим.

Аксьонов каза, че в момента със задържаните "се водят следствени действия".

"Украинските моряци сега не са застрашени от нищо, освен от наказателна отговорност съгласно нашето законодателство за нарушаване на държавната ни граница", допълни той.

Същевременно стана ясно, че германският канцлер Ангела Меркел е уверила президента на Украйна Петро Порошенко, че ще направи всичко по силите си, за да се опита да облекчи патовата ситуация между Украйна и Русия.

На този етап Москва не се съобрази с призивите на Запада да освободи трите украински военни кораба, по които стреля, а после ги задържа близо до полуостров Крим, и обвини Киев, че заговорничи със западните си съюзници за провокиране на конфликт.

Порошенко и Меркел са координирали и действията за подготовка на заседанието на Европейския съвет през декември в Брюксел и са се договорили за продължаване на украинско-германските консултации за разрешаване на ситуацията.

Германският външен министър Хайко Маас заяви днес на съвместна пресконференция в Мадрид с испанския си колега Жозеп Борел, че Германия може да стане посредник между Украйна и Русия за уреждане на кризата във връзка със събитията в Керченския проток, съобщи ТАСС.

Министър Маас призова "всички страни към сдържана позиция". "Ако трябва, готови сме да станем посредник, за да не се превърне този конфликт в сериозна криза", посочи Маас, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
6
 
13
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Как не ви е срам!Слава на кого?На убитите деца? Едно киевско дете няма убито.Слава на кого, на Хрушчов, който ви подари ИЗточна ДНР и ЛНР.Слава на Ленин, че ви подари република, а вие му събаряте паметниците.Слава на кого, на нацисти биещи свещеници и убиващи деца.Покрити сте с позор, целият свят е отвратен от Окраина.Ще дойде време и ще падате на колене за чудовищните ви зверства, геноцид и жестокост.Процес ще има за вас, не сте хора,такава ЧУДОВИЩНОСТ не е имало в ЕВропа.Зве рове!!!
18
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
17 ХАХАХА американците били " ЗА" русия СМЕЕЕХ! В щатския Бритбард има само ЕДНА статия за инцидента и тя ОСЪЖДА руската стана за нарушение на международното корабоплаване! Учете енглиш бе рускоезичници
17
1
 
5
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Какви герои, аз победили от ВСВ окраинци не познавам!Целият свят САЩ и Германия, е Полша - клането ви гонят и потресени от жестокостта ви!Слава ще викаш на победителите от ВСВ, слава ще викаш на Ленин, който ви даде републиката и независимост, а ти укър му рушеше паметниците.Слава ще викаш на 200 убити деца и лекари, на колене пред монумента ДНР и Л.Слава ще викаш и молиш за прошка Полша за изкормените бременни жени, ще търсиш слава от извадените очи в кофи.Слава ще търсиш от бити християни
16
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВСУ е готов на защита УкраIни! *** бъдат груз 200!Слава УкраIни, Героям Слава!
15
1
 
4
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Пич, отвори ю тюб и виж филмчето как ги гонят, и нареждат да спрат. Между другото от цял свят в социалните мрежи има поздравления за граничните моряци. Американците са за Русия, не за прасешката олигархия в Украйна. Само виж в какъв *** се е превърнал, Турчинов, който прилчаше на *** някога.
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украинците бяха братя с Русия докато им подарява ха газ бензин и пр. След конфликта кой му е изгодно на педро. След като въведе военно положение може да си позволи всичко. Да забрани партий, да унищожи опозицията да одложи изборите и да фалшифицира изборите. Ето я крайната цел. Не случайно три лодки са се навъртвали около моста и са се правили на разсеяни. Да кажеш че не разбират, ама в усрания говорят прекрасен руски. Лека вечер на всички невежи.
13
2
 
5
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Да забраниш български език и училища - а ние ги лекуваме в Хисар.Ултра нагъл и безпардонен елит. Да тровиш чрез дъщерни хирми децата в Крим.Да си пиян в Народното Събрание, когато определяш съдбата на народа си - бюджет. Разузнаването да им казва, че ги готвят за ядрена база, ГМО, шистов газ, биолаборатории, и то да няма достойнство като човек, не като политик.Да арестуваш журналисти, да ги пребиваш в СБУ, да учиш деца да държат автомати?Да гориш хора, да убиваш деца, Шрьодер в Миротворец?
12
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БлядскиИстории ако ще се БИЯТ ДА СЕ БИЯТ както си го пише у книгите. И киев и маскФа са мизерници!
11
4
 
19
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Порошенко от милионер стана милиардер.Бонбоните и шоколадите му се продават вече из целия Европейски съюз безмитно.Цените му са дъмпингови.Украинските олигарси приближени до хунтата в Киев богатеят.Украинците обедняват.Стигнаха до там, че идват да работят в бедна България ...Съсипаха си държавата заради голи обещания от Запада.Доста тъпо нали !?Хунтата в Киев ще хвърли украинските войничета в братоубийствена война с руснаците.Западът потрива доволно ръце ...
10
2
 
3
 
! Отговори
С преди 5 години
Нищо няма на тях като слушйт алкохолик прасенко сега затвора
9
2
 
8
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Олигарх от Ъндърграунд в действие. До какво унищожение на собственият си народ можеш да стигнеш, в името на финансовото и политическо оцеляване.Няма патова ситуация, има безпардонност, наглост, агресия и стремеж към власт на всяка цена от един криминал.Не мога да не похваля българските политици и бизнес, колкото и да ги критикуваме, имат човешко лице!Народът ти да мръзне, да убиваш децата си, да проповядваш открит нацизъм и свастики, да опажаряваш църкви и да биеш свещеници.Верско разделение
8
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да припомня че руснаците бяха "братя" с украинците, докато им беше изгодно. Ако ние Българите не си вземем бележка, ще страдаме и ние от тази агресивна държава.
7
3
 
0
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Айде да гледаме Биг Брадър.
6
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По прости от руснаците са само бг русофили
5
3
 
14
 
! Отговори
Берлин преди 5 години
Давай брато 0.1% от българите са с тебе,само да не забравиш копието да си вземеш.
4
3
 
4
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 2Айде отивай.Вземи Вазелин с теб
3
20
 
3
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
в ДНК на руснаците им е да са на противоположното на което е останалата част от светът дори ако противоречи на всякаква логика просто ги мъчи много еснафщина както и нас
2
3
 
16
 
! Отговори
?_? преди 5 години
до псевдо патриотаТи от Хохландия ли си патриоте? Ако -да,то тук сме българи,а не хохландци)
1
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
само да не решат тез укр моряци да станат руски заедно с гемийките си, хайде гемийките ще им ги върнат..