Още шест месеца наказание за непослушната Русия

Нямала никакъв напредък при прилагането на Минските споразумения
13 дек 2018 21:10, Нели Христова
101
Още шест месеца наказание за непослушната Русия
Снимка: Reuters

С още шест месеца удължиха лидерите на 28-те страни в Европейския съюз санкзиите към Русия, наложени през 2014 г. Причината е липсата на напредък в прилагането на Минските споразумения за прекратяване на конфрикта в Източна Украйна. Това съобщи председателят на Европейският съвет Доналд Туск, цитиран от Франс прес.

"Лидерите на ЕС решиха единодушно да удължат санкциите срещу Русия, защото няма никакъв напредък към прилагане на Минските споразумения", написа Туск в социалната мрежа Twitter.

Договорените между Украйна, Германия и Франция Мински споразумения засягат финансовия, енергийния и отбранителния сектор в Русия и ограничават достъпа на руски банки до европейските пазари, както и вноса на някои европейски стоки в Русия, напомня ДПА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
8
 
8
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
Вовка отново му опънаха ушите.
10
8
 
17
 
! Отговори
Митко Димитров преди 5 години
Дреме им на руснаците за санкциите на ЕС ,Европа също губи от тях,накрая като се тегли чертата,ще излезе че РУСИЯ печели Крим печели и мост свързващ Крим, печели и войната в СИРИЯ срещу ислямска държава. ЕС "печели"излизане на ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ,чрез брекзит и бунтове и протести във Франция ,както и преди това в Испания за отделяне на КАТАЛУНИЯ.
9
14
 
7
 
! Отговори
Рашки идите домой преди 5 години
Вън Русия от Украйна!
8
13
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Не мога да ги разбера тия руснаци... - веднъж казват, че санкциите ги правили по силни, а непрекъснато рИвЪт, когато им ги наложат...
7
8
 
11
 
! Отговори
Ваш Вова преди 5 години
През ракетата ми е!
6
8
 
19
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Разтърсващият се от центробежни сили,социално ,политическо и икономическо напрежение и тероризъм запад налага санкции .....доообре!
5
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След тази новина бай Владимир се изпика на двора си на хижата си край Байкалското езеро и отиде да разходи кучето на лов.
4
19
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
на трибуната:Путин скърца със зъби... - израст на безпомощност...
3
5
 
21
 
! Отговори
Идеалист преди 5 години
Няма да е далеч времето, когато американските европейски мекерета, дълбоко ще съжаляват за стореното! Управителят на България, Цветанов, какво казва от Америка по въпроса!
2
6
 
19
 
! Отговори
Дани преди 5 години
Странно, но аз не съм чул и за никакъв напредък по темата и за останалите три участника в минските споразумения: Украйна, Германия и Франция.Или Украйна нещо е направила? Стига моля ви се.
1
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудо голямо. Тя С Корея от 80 години вече е на санкции. Руснаците си го преместиха. Западът не разбра ли, че освен подигравки друго не печели.