Сърбия няма да се откаже от руския газ, за да угоди на Запада

Вучич: За нас най-важно е да се договорим с руснаците
30 дек 2018 18:45,
179
Сърбия няма да се откаже от руския газ, за да угоди на Запада
Снимка: pixabay

Сърбия няма намерение да се откаже от руския газ в полза на по-скъпия втечнен газ, за да удовлетвори Запада, заяви сръбският президент Александър Вучич, предава ТАСС.

"Аз няма да плащам двойна цена за втечнен газ, за да се хареса това на някого на Запад. Аз купувам евтин газ, за да може гражданите да живеят, а промишлеността да се развива. Това не са мои пари, това са пари на гражданите, държавни пари", заяви сръбският президент.

По думите му темата за природния газ ще бъде една от най-важните по време на посещението на руския президент Владимир Путин в Белград на 17 януари. "За нас най-важно е да се договорим с руснаците, ние това искаме и това ще направим", каза Вучич.

Сръбският президент отбеляза още, че на предстоящата среща с Путин ще говорят също за Косово и за ситуацията в Украйна и Сирия.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
7
 
10
 
! Отговори
Аса преди 5 години
До 39 бвп.не определя стандарта на.живот, човече! Определящо.е.какво можеш да купиш с дохода сиИ 20000евра на човек бвп ако.хлябът ти е.10000 ще живееш ли по- добре? Сърбите.са по добре от нас. Затова.по празниците пътуваме натам и много българи пазаруват истински.храни.от там
50
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди 1944 г. България е бедна селска страна без икономика. Само за 30 години при социализма вече 70 е сред 30те най-развити икономики в света и на 27 място по стандарт на живот.
49
7
 
5
 
! Отговори
БиБи преди 5 години
До АнонименПрез Гърция, Ципрас уреди този проблем, Македония и Сърбия до Унгария. За България хъба и засега газ, докато Русия и Украйна не се сритат. Гърция, Сърбия и Унгария не ги е еня от санкции на ЕК. Догодина Юнкер, Йотингер и Шефкович си отиват.
48
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гошо, на тебе като типично селско русофилче, географията ти е доста слаба. Ще ми обясниш ли как газта ще мине през Косово?
47
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 49А бе , България до 1944 г е била първа икономическа сила на Балканите и гърци и сърби са идвали на гурбет в България за да купят хляб на децата си, а българите са пътували свободно в Европа и са правили бизнес. А когато руснаците окупират България и установяват комунистическа диктатура тогава българския народ е откъснат от света и държавата оградена с мрежи. А да попитам сега кои работи свободно в Европа българите, или сърбите?
46
11
 
10
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Сърбите са много долна нация и не веднъж са ни забивали нож в гърба да не говорим каква пропаганда налагат в Македония и сипят *** върху нас
45
11
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
До Анонимен: Вучич отказа влизане на Сърбия. в НАТО, отказа и втечнен американски газ. В отговор американците му спретнаха митинг от платени протестиращи. Интересното е, че на протестиращите бяха дадени по 50 доларра, а не по 50 ? ... Доколкото разбирам, втората тръба на Турски поток май че ще мине през Гърция, а не през България, заради високите транспортни такси,поискани от премиера и съответно от БГ. Борисов ще се наиграе, а ГАЗпром ще му тегли сиктира. Гърция, Сърбия, Унгария не се страхуват
44
3
 
9
 
! Отговори
БГ преди 5 години
някой да е очаквал нещо друго ?Ако имаха сухопътна граница да са станали руснаци до сега
43
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сърбите и по времето на соца бяха независими. Никога не са се навеждали пред никой. Защото Тито не беше слуга като Тодор Живков, нито пък Вучич е лакей като прислужника на Живков - БокоТиквата.
42
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От премиер-лесбийка какво друго да очакваш!?Популизъм,глад-популизъм,глад...
41
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 45Най големите подлог на ушанките, не беше българския народ, а бяха българските комунисти ***, които заедно с окупаторите от червената армия през 1944 избиха 35 000 българи християни, учени, генерали и офицери, бизнесмени, банкери, учители, професори-- цвета на нацията и държавата се ръководи чрез комунистическа диктатура и пропаднали криминални типове аватари на Москва.
40
7
 
5
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Сърби и турци от край време въртят опашките еднакво!За това ще има Кюрдистан,ще има и Косово!
39
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тикволандски смешници, когато сърбите ходеха свободно по цел свят и работеха в Германия, Австрия и Швейцария, на вас милиционерите ви искаха Открит лист да стигнете до Драгоман.
38
3
 
7
 
! Отговори
До 43 преди 5 години
Тъй, тъй а 50 години кой беше най голямата *** на Русия?
37
4
 
8
 
! Отговори
JOjo преди 5 години
Да дадете всичко за свещи мръсни сороси с парите дето сте откраднали и мизерията по света дето подкрепяте да плачете за най близките си като ги заравяте от *** които ядете и дишате
36
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сърбия и Русия винаги са играли заедно срещу България, факти:И двете държави са против съединението на България и Русия подкрепя сърбите да нападнат България. Сърбия и до момента и през всички войни, заедно с руснаците действат срещу интересите на България в Македония и Егейска Тракия.Руснаците предлагат след края на първата световна война България да бъде ликвидирана и да бъде поделена между Сърбия и Гърция.
35
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БВП на човек на България е 8100, сръбския 5900. На кво основание твърдиш, че живеят по-добре?
34
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха ха ха, смешници, сигурно Пу тя ще им кара газта чрез космическите военни сили, с помощта на свръхзвуковата си ракета.Или ушанките са измислили телепортацията, не знам. Но до Сърбия няма как да стигне руска газ ако не мине през държава от ЕС. Сори!
33
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не водиха. А загубиха 3 войни. И загубиха половината твритория. Лузери.
32
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руската българофобия отново се развихри из форума.