Сърбия няма да се откаже от руския газ, за да угоди на Запада

Вучич: За нас най-важно е да се договорим с руснаците
30 дек 2018 18:45,
179
Сърбия няма да се откаже от руския газ, за да угоди на Запада
Снимка: pixabay

Сърбия няма намерение да се откаже от руския газ в полза на по-скъпия втечнен газ, за да удовлетвори Запада, заяви сръбският президент Александър Вучич, предава ТАСС.

"Аз няма да плащам двойна цена за втечнен газ, за да се хареса това на някого на Запад. Аз купувам евтин газ, за да може гражданите да живеят, а промишлеността да се развива. Това не са мои пари, това са пари на гражданите, държавни пари", заяви сръбският президент.

По думите му темата за природния газ ще бъде една от най-важните по време на посещението на руския президент Владимир Путин в Белград на 17 януари. "За нас най-важно е да се договорим с руснаците, ние това искаме и това ще направим", каза Вучич.

Сръбският президент отбеляза още, че на предстоящата среща с Путин ще говорят също за Косово и за ситуацията в Украйна и Сирия.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ходи кажи *** румънците че при Чеушеско са живели по добре отколкото сега
70
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм пазарувал в сръбски магазин. Минавам транзитно. Но често виждам сърбоговорящи да пълнят количката в метро люлин. Едва ли ще е много евтино в Сърбия щом купуват от България.
69
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БЪЛГАРИЯ МРАЗИ РУСИЯАз лично не познавам и един Българин , който да мрази Русия , но познавам наистина много ,които я обичат. Понеже не познавам никой от гей обществото , там може и да ги мразите , понеже руснаците не си поплюват с вас. С удоволствие наблюдавам как беззъбите англо-саксонци вият от злоба и нищо не могат да и сторят на Русия.
68
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 77Били сме 45 години под руския щит, байгън ни стана, стига ни толкова. Бяха оградили държавата с два реда тел и убива ха на място всеки които си помисли че може да излезе от руския рай. Всеки който каже нещо каквото и да е срещу управляващите влизаше в затвора и лагери където мреше. За нова кола се чакаше 20 години, а старите струваха два пъти повече от новите, за салам се чкаше 2 часа на опашка. Стига толкова.
67
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вижте сега другаре единствения начин за доставка на руски газ за Сърбия е през Украйна и Унгария или Румъния и тава ще е така поне още 10 години, това за турски поток дето щял да стигне до Унгария го забравете, поне за следващите 10 години
66
4
 
10
 
! Отговори
БиБи преди 5 години
До БГНа третия ден след като разбра, че Газпром се готви да подаде газ през БГ, Ципрас акостира в Москва. Б.Б. отново започна да играе номера, този път с транзитните такси и май че това ще му бъде последния танц. Ние може би сме единствената държава, чийто премиер не гледа интересите на държавата, а собствените и тези на Физкултурника. Всяка друга държава гледа собствените си икономически интереси. А някакъв екземпляр тук се загрижил за Косово и Албания! Боже, прибери си вересиите!
65
3
 
9
 
! Отговори
БАСИ преди 5 години
За пореден път ние доказахме че сме най "принципната" "силна" държава, не само държави като Германия не се отказват от Руския газ, а такива като Сърбия също. Трябва "сила" за да тропнеш по масата и да се откажеш от собствения интерес.
64
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България трябва да излезе от НАТО и да направим военен и икономически съюз между Русия и Сърбия. Ако дадем бази на руснаците на наша територия и сухопътен коридор от Крим през България и Сърбия до Бондстийл най-голямата база на САЩ в Косово руснаците ще ни залеят с нефт и газ, а националната сигурност ще бъде гарантирана на 100%! Ще образуваме нещо като славянски съюзнически щит на Балканите и никой няма да смее да ни пипне, не както сега САЩ и ЕС да ни подритват като че ли сме им изтривалка.
63
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-близката нация до Русия са украинците. Всички видяхме, как ги нападнаха.Така че забрави за братството и православието.
62
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е то много евтин ще им излезе през турски чоток, човек само трябва да види картата, та да разбере че тоя газ ще е 2-пъти по скъп, а чрез Македония няма да мине със сигурност, там инфраструктура имат, нито пък ще си рискуват членството в ЕС
61
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хахаха абе 62 тва от къде го прочете?? Как се мери стандарт на живот и 27-ми от колко държави 27 ли....Ако не ни стреляха по границите до 70-те години тука щяха са останали 2млн партийни членове а 80-те последния щеше да гаси лампата. В същото време много други по бедни държави преди 44г, сега са 5 пъти по добре от нас.
60
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това, че НРБ била 27 по стандарт на живот е измислица на форумните комуноиди. Никъде няма такава класация.Това, че българи ходят да ядът евтино в Сърбия значи само едно - трудът в Сърбия е по-евтин.
59
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 68Защо не отвориш историческите и и кономически данни за Балканите за периода от 1938 до 1944 и тогава давай мнение.България е най развитата държава и на първо място по БВП на глава от населението и това е факт. А с какви глупости са ти пълни ли главата по политикономия комунистите не знам дядо.
58
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия и Сърбия са православни християни и славяни. Най-близките до нас нации. Само че ния отново продадохме душата си на Сатаната и се нагъзихме на краварите и ишиасите за 30 сребърника.
57
5
 
4
 
! Отговори
к.60 преди 5 години
До АнонименТъпи, както газът за Италия по трасето *** преминава през Албания. Иначе албанците и косоварите няма да видят газ, а ще се топлят с царевичак и сушени говежди л.ай.на., Ти по рождение ли си *** или си придобил впоследствие този бонус? Апропо, ходи ли на флашмоба при руската елха?
56
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В края на 40-те сталин и тито са врагове. Сталин планира масивен военен удар през България, Румъния и Унгария по Югославия. Тито иска помощ от Америка и 6-ти американски флот акостира на хърватското крайбрежие и отказва Сталин
55
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 58 Младеж никога не сме били и никога няма да бъдем номер едно на Балканите. То хубаво да си чешем егото но трябва да бъдем и реалисти.
54
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм на 6400 месечно. Доволен съм от стандарта на живот при демокрацията.
53
5
 
8
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Гърция е толкова зависими от САЩ и ЕС ,че не знам какви тръби мечтаете да минават от там,С тези дългове др ще определя дали да я има или не
52
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не само Сърбия, и Германия не се отказва.