Русия прави нова крилата ракета с обхват над 4500 км

Тя ще е с морско базиране за унищожаване на сухоземни мишени
8 яну 2019 22:45, Елка Василева
163
Русия прави нова крилата ракета с обхват над 4500 км
Снимка: архив, Reuters

Русия разработва за нуждите на военноморските си сили нова крилата ракета "Калибър-М" с обсег от над 4500 км, предаде ТАСС, като цитира източник от военнопромишления комплекс.

Според неназования източник създаването на ракетата е на научноизследователски етап и е финансирано от министерството на отбраната.

По думите му разработването на "Калибър М" е част от държавната програма за превъоръжаване до 2027 г. и ракетата трябва да бъде предадена на бойния флот до края на действието на тази програма.

Новата крилата ракета с корабно базиране ще се различава по далекобойност и габарити от предишната версия на "Калибър", която е на въоръжение. Тя ще бъде "значително по-голяма, а теглото на бойната й част ще се доближава до един тон", каза източникът.

Тя ще бъде разполагана на фрегати и други надводни кораби, както и на атомни подводници.

"Калибър М" е предназначена за унищожаването на сухоземни мишени и може да носи както конвенционален, така и ядрен боен заряд, допълни източникът.

Според някои данни настоящите ракети "Калибър" са с обхват около 2000 км и могат да носят до 500 кг боен заряд. Такива ракети бяха използвани от руските ВМС за обстрел по цели в Сирия, припомни ТАСС, цитирана от БТА.

ДПА отбеляза, че Договорът за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег, подписан между САЩ и СССР през 1987 г., не забранява притежаването на такива ракети с морско базиране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
4
 
13
 
! Отговори
До 134 преди 5 години
Знаете ли Русия кога би употребила ядрено оръжие срещу Запада? Когато има атака по Русия от САЩ и НАТО или източно от линията Будапеща-Варшава, тоест ножа е до кокала на Русия. Ние, румънци, прибалтийци сме един жив буфер на запада за инвазия на запада срещу Русия. Чакайте си член 5, Най много цяла България да се напълни за пистоянно с аскер от Одрин ...няма западняк който да дойде да мре тук за нас повярвайте.
96
7
 
11
 
! Отговори
До 133 Читател преди 5 години
Кажи сега България прави ли телевизори, коли и телефони след 1989 година. Преди това правеше. Колко от нас имат български телевизор, кола или телефон? Какво казват опорните ти точки или за това още не са ти ги спуснали?
95
8
 
4
 
! Отговори
до133 преди 5 години
А една кола са направили --е тя е на шаси от армата и е само за Путин ,ама има де ... а и като се замисля ,то само шасито е руско...
94
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
знаете ли запада кога би употребил ядрено оръжие по Русия. Когато има атака по САЩ , Япония или западно от линията Будапеща Варшава, тоест ножа е до кокала на Стара Европа. Ние , румънци, прибалтийци сме един жив буфер на запада срещу руска инвазия. Чакайте си член 5, Най много южна Бя да се напълни за пистоянно с аскер от Одрин докато на север от Балкана мачкат руснаците..няма западняк който да дойде да мре тук за нас повярвайте.
93
7
 
10
 
! Отговори
Читател 126 преди 5 години
Руснаците и те са се пръснали по цял свят да работят.Америка,Англия,Германия.Незнам да има англичанин в руска фабрика.Една кола немогат да направят.То не кола,ами телевизор или пък телефон.Колко от вас имат руски телевизор,кола или тел?Директора на завода на ЛАДА НИВА не иска да има нива.От руснак работил там го знам.
92
7
 
9
 
! Отговори
До 127 Читател преди 5 години
В Русия средната работна заплата е по-висока от средната заплата в България. Защо така? Какво казват опорните ти точки?
91
9
 
9
 
! Отговори
и сега е така преди 5 години
И великата им едно-времешна червена армия е била като сталинската им Русия всичко се е крепяло на доноси страх ужас и убииства --горките руснаци -тях никой не ги мрази, такава им е ориста...те нямат световен аналог при който самата кървава власт сама да си е избивала половината войска и да си вкара оцелелите при пплен в концлагери /гулаг/ да не казвам ,че за тяхния плен е бил виновен големия им военачалник...
90
1
 
1
 
! Отговори
до 120 преди 5 години
Ей отвратяга -- това ли ти е умствения багаж...големи абдали за дезинформация е намерил да ти ..... всичко дет си написал в мръсната ти праица.
89
3
 
5
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Питам се колко мили е от Владивосток до Лос Анжелос...
88
0
 
2
 
! Отговори
Читател преди 5 години
До 127 Не,мерси!
87
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
могат правят иначе до сега да са ги парцелирали и от Русия да са останали Москва и С Петрбург.Пък колко мизерстват не им бери грижа *** там поживей ще разбереш...
86
5
 
5
 
! Отговори
Читател преди 5 години
Все повече съм убеден че Русия е уголемен вариянт на Северна Корея.Народа е в мизерия(минимална заплата 290 лв от 1-ви януари)а те правят бомби.Затова сме братски държави.Няма да направят завод да произвеждат нещо ами все оръжия ще мислят ей.
85
1
 
7
 
! Отговори
Adolf Eichmann преди 5 години
Борбата за контролиране на ресурси продължава с пълна пара. Когато ресурсите не са достатъчни за алчния, войната е неизбежна. Но най-накрая винаги оцелява най-елементарното, обикновения човек, а алчния винаги е затрит до 9-то коляно. Това е което зионистите не са успели да разберат от човешката история. За това продължават с рогата напред и правят едни и същи грешки. За това един ден няма да ги има, делото не Фюрера ЩЕ бъде довършено и този път с пълен успех :))
84
11
 
3
 
! Отговори
каналин с картофи и преди 5 години
ако има риба....то хората не са виновни че реваншиста кагебист е решил ,че трябва да е император,ама ми се струва че много скоро самите руснаци ще му бият дуспата макар ,че всеки 3-ти е про-съветска кука ... тука има някакви дето величаят та се оливат с руския воиник и той бяга не се притеснявайте не е измислено такова дживотно дето да не бяга зависи от зора-- а в нормалните армии никога не е имало НКВД стоящи отзад и стреблящи по свойте ,това са били воиници роби --горките хора.
83
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, роботът бОрис.... нахраниха ли го, щото мина много време?
82
1
 
6
 
! Отговори
РАША НАША преди 5 години
тези медии кой им заповяда да пишат толкова много за русия това е любов към русия или пак пропаганда от платените сащ п.се.та
81
4
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
дежурния не е ставал от масата. вариант Б е да е нощна в некой клуб в люлин и да требва да треска до осем сабале. читалищна работа.
80
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американците са войници само в Холивудските филми. Иначе да са живи и здрави производителите на памперси за възрастни.
79
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин мачка наред. Краварите се изнасят скоропостожно от Идлиб. Някой знае ли защо, а джендерастчета?
78
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тук сме зле ама в Русия скоро пенсионната възрастп ще стане 70 г. поради мерака за световно господство и равенство със САЩ . Искат да са империя ,ама тежко и горко за тези който ще са във тяхната сфера на влияние...Едно е да искаш да си водеща сила в света ,съвсем друго е да си водеща икономика и водеща военна сила..малко камикадзета го играят въоръжават се с цената на стандартаси а ако някой им каже че за 5 мин . НАТО ще ги смаже се заканват да взривят всичко и тях си -чисти камикадзета.