Русия е готова на диалог за ракетите, ако САЩ отстъпят

Вашингтон официално уведоми Москва, че се оттегля
Обновена: 2 фев 2019 22:04 | 2 фев 2019 21:40, Анисия Иванова
423
Русия е готова на диалог за ракетите, ако САЩ отстъпят

Русия е готова да води диалог по Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег (ДЛРСМО), ако САЩ преразгледат позицията си и възобновят спазването на договора, заяви руското външно министерство, цитирано от ТАСС.

Русия същевременно ще направи всичко необходимо за гарантиране на сигурността след изтеглянето на САЩ от ракетния договор, заяви министерството.

"В условията на новите създавани от Вашингтон заплахи ние, разбира се, ще бъдем принудени да предприемем всичко необходимо за обезпечаване на националната си сигурност", се казва в изявлението.

"Русия си запазва правото да предприеме огледални мерки по отношение на разработването, производството и наземното разполагане на ракети със среден и малък обсег", добави руското дипломатическо ведомство, като същевременно напомни изявлението на президента Владимир Путин, че Русия няма да разполага такова въоръжение в Европа и в други региони, където засега няма да се разполагат американски ракети със среден и малък обсег.

Днес Вашингтон официално уведоми Москва, че прекратява участието си в Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег и че започва процедура по излизането от него, съобщи руското министерство на външните работи в изявление, цитирано от ТАСС.

"На 2 февруари Съединените американски щати, с нота на Държавния департамент, официално уведомиха Руската федерация за прекратяване на участието си в двустранния Договор за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег от 1987 г. и началото на процедурата по излизането от него", се казва в изявлението, цитирано от БТА.

Вашингтон обяви също, че "вече не се смята за обвързан със задълженията по този документ, т.е. може открито да пристъпи към разработката, производството и разполагането на забранените от договора въоръжения".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


423
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен - На шанхайската борса петролът вече се търгува в юани.Ха-а! У нас пък петролните неща изобщо се търгуват в левове, на-а!
39
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ нямат избор - или ще остъпят или Русия ще се оттегли от договора.
38
3
 
5
 
! Отговори
оръжейна надпревара преди 5 години
когато живяхме във времето на оръжейната надпревара между САЩ и СССР светът беше по-стабилен. При надпревара между двама, по-добрият ще спечели. След полувреме на затишие, играта започва отново! Русия се опитва да хитрува, Америка не се хваща на това!
37
4
 
3
 
! Отговори
Fsb преди 5 години
Не гледай бюджета като прости цифри, а като покупателна способност. В америка всичко е много надуто, с тея пари нищо не правят. Русия с нейния бюджет за отбрана прави чудеса, защото парите не изтичат, а се харчат целево! Виж само имрелия ф35 коло глътна...
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От Сан Франциско съобщават за солиден чувал с екскременти с тегло 10 кг., който някой е изхвърлил на улицата. Подозират се бездомниците или жителите с изключена канализация такива в града са много хиляди. Характерен коментар на градските власти: "Купчини екскременти на улицата стават обичайно нещо, но тук имаме не съвсем типичен обем".
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо изведнъж дадоха заден? Готови да преговарят? Ами 70% от електрониката и технологиите във всички области са ,,краварски".
34
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На шанхайската борса петролът вече се търгува в юани.
33
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименСащ - 800 млрд долараРусия 47 млрд долараА САЩ защо не смеят да освободят Крим ами сменят памперси в Черно море?
32
3
 
3
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
гледай кво става в калифорния новия Детройт остави ти тез разботи :)
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблема не е в хората,нито в държавите!Проблема е,че богатствата се концентрират в едни ръце,а те искат още и още,това е днешния проблем на света и затова няма хармония,свобода,достоен живот и щастие за народите.
30
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименСАЩ нямат технологии. Технологите са в Русия, Китай и Азия.
29
7
 
0
 
! Отговори
Комунист преди 5 години
До До 31Не са преброени - няма алтернатива. При комунизма всеки работи за общото благо според способностите си а получава само толкова колкото му е необходимо. И казват - тогава няма стимул да се работи като не могаш да си нещо повече другите, а получаваш само това което се нуждаеш, а други които работят по-малко може да получат повече. Прекрасно - за това е измислен капитализма, докато има и един човек да мисли така винаги ще има капитализъм, още много време - бачкайте на чорбаджиите.
28
2
 
4
 
! Отговори
ДоПАТРИОТА преди 5 години
Патриоте,когато някой е действително...,това няма как да му бъде обяснено.Ти сигурно си с руски лаптоп,смартфон,телевизор и други джаджи.
27
1
 
2
 
! Отговори
Хрушчов преди 5 години
Ето блеф. У нас все блеф.
26
5
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ВСИЧКО Е НАГЛАСЕНО И ПРЕДВАРИТЕЛНО ДОГОВОРЕНО МЕЖДУ ТРЪМП И ФАЛШИВИЯ ПУТИН!!!!ЦЕЛТА Е ДА СЕ ОПРАВДАЕ ОГРОМНИЯ БЮДЖЕТ НА САЩ КОЙТО ГЛАСУВА ТРЪМП А БКП РУСИЯ ДА СЕ ЯВЯВА РЕАЛНА ЗАПЛАХА ЗА ФАЩ!!!В ЗАМЯНА ТРЪМП ПОМАГА НА БКП РУСИЯ!!!!
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТи пък нищо не каза.Нямали технологии,хаха!Нали благодарение на модерните технологии - техни или откраднати превзеха света.
24
4
 
2
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
напишете в тубата Anaheim california bicycle ride да видите дефиницията за 3ти свят !
23
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ вече нямат нито икономика, нито технологии, нито човешки потенциал да се развиват. Затънали са в дългове. Единствента им опора е доларът който е световна резервна валута и петролът се търгува в долари въпреки че това вече започва да се променя бавно. А Венецуела е най-богатата страна в света на петрол, затова е жизнено важна за САЩ да контролират венецуелския петрол, но Мадypo ги изгони и закри американското посолство в САЩ и сега прявят сао жалки опити с техните марионетки.
22
1
 
6
 
! Отговори
До 31 преди 5 години
И на капитализма са преброени.Не те знам на колко си но аз това го слушам повече от 60 години.И как за 20 години ще постигнем това което други народи са постигали за столетия.Ех дете дете ти си с мозъка на Добри Терпешев.Той така каза на времето,,Банките са наши,социалистически ,ще си печатаме пари колкото си искаме"..А ти учи за матурата за да не останеш ***.Може ли човек в 21ви век ,да изрече такава тъпотийка-може ако е в трети клас и му четат произведения на Гьончо Белев и Ст.Це Даскалов
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Двете най-спешни цели на САЩ: 1 - Венецуелския нефт. 2 - Трета световна война.