Русия е готова на диалог за ракетите, ако САЩ отстъпят

Вашингтон официално уведоми Москва, че се оттегля
Обновена: 2 фев 2019 22:04 | 2 фев 2019 21:40, Анисия Иванова
423
Русия е готова на диалог за ракетите, ако САЩ отстъпят

Русия е готова да води диалог по Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег (ДЛРСМО), ако САЩ преразгледат позицията си и възобновят спазването на договора, заяви руското външно министерство, цитирано от ТАСС.

Русия същевременно ще направи всичко необходимо за гарантиране на сигурността след изтеглянето на САЩ от ракетния договор, заяви министерството.

"В условията на новите създавани от Вашингтон заплахи ние, разбира се, ще бъдем принудени да предприемем всичко необходимо за обезпечаване на националната си сигурност", се казва в изявлението.

"Русия си запазва правото да предприеме огледални мерки по отношение на разработването, производството и наземното разполагане на ракети със среден и малък обсег", добави руското дипломатическо ведомство, като същевременно напомни изявлението на президента Владимир Путин, че Русия няма да разполага такова въоръжение в Европа и в други региони, където засега няма да се разполагат американски ракети със среден и малък обсег.

Днес Вашингтон официално уведоми Москва, че прекратява участието си в Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег и че започва процедура по излизането от него, съобщи руското министерство на външните работи в изявление, цитирано от ТАСС.

"На 2 февруари Съединените американски щати, с нота на Държавния департамент, официално уведомиха Руската федерация за прекратяване на участието си в двустранния Договор за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег от 1987 г. и началото на процедурата по излизането от него", се казва в изявлението, цитирано от БТА.

Вашингтон обяви също, че "вече не се смята за обвързан със задълженията по този документ, т.е. може открито да пристъпи към разработката, производството и разполагането на забранените от договора въоръжения".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


423
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
0
 
! Отговори
Фашистки-внук.... преди 5 години
Който, не- е- служил,.Не- ги- познава, руснаците,..Като, истински,...Сред, изродени- еврей,...Душашти, женски- новородени,...
19
7
 
5
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
ще препоръчам на коментиращите тук да се светнат първо по надълбоко как русия предизвика нарушаването на този договор от страна на америка.ситуацията е поредното доказателство как русия не умее да спазва регулации да се придържа към международни правила и закони и как за пореден път се опита да *** и заобикаля правила по които са се подписаливсе пак за наше голямо облекчение позитивното е че военен конфликт е далеч от реализиране дори в далечно бъдеще
18
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Неадекватни *** коментаториНека ви кажа, че това което правят САЩ е опасно преди всичко за Европа. Ако разположат такива ракети в Прибалтика, Полша, Румъния и недай Боже у нас, то те ще стигат Москва и Питер за 5 мин. Ще рече, време за реакция минимално и решение за ответен удар ще се взима на ниво военни среден ешалон. Минимална техническа грешка може да доведе до Апокалипсис
17
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А пък ние по заповед на сащ си нарязахме ракетите.Всъщност ние правим всичко каквото ни заповядат американците. С помоща на американците се превърнахме в разграден двор. С тяхна помощ се топим като нация, дори и от страни където има войни. Винаги ще се радвам когато природата ги наказва и ива защо.
16
7
 
8
 
! Отговори
Поживял-преживял преди 5 години
Стига с тия ,,кравари " бе сукалчета.Нали всички технологии и електроника което ползвате идва от там.Хем ползвате ,хем плюете Да си вземат интернета и смартфона и да ви оставят да си общувате и пишете с химическият молив,както си бяхме по времето на СССР Вие имате днешното за даденост но когато отвориха границите през 90та милион и половина ваши набори излетяха за 3-4 години натам.И никой не бяга в Русия а напъва към ,,кравария"Само месец от онова време да се върне ще изцвилите и ще хукнетеV
15
3
 
12
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Руснаците направиха ракета, която нарушава договора, американците ги предупредиха, че нарушават договора и предупредиха, че ако руснаците не унищожат ракетата в срок от ., ще излязат от договора. Руснаците не правят нищо, американците излизат от договора. Руснаците обвиняват американците, че прекратяват договора, без да споменават защо се е стигнало до там и ги канят на преговори, на които се очаква американците да приемат отстъпки. Те т'ва ако не е наглост!
14
10
 
6
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
ФАЩ ще ни докарат 3та световна !Тези са пълни психопати ,който иска да мре за краварарите вън от България !
13
0
 
1
 
! Отговори
Фашистки-внук.... преди 5 години
Българйя, е- страната, Русия,...Час, по- скоро,...Каравелов- пише, за- Ботев,..Две- хубави, очи,...А- не, обратното,...
12
2
 
4
 
! Отговори
минувач преди 5 години
Русия нямаше и не можеше да има безаналогови, хиперзвукови и т.н. ракети защото американците още не бяха ги направили. Сега като ги направят, и руснаците като ги откраднат, пак ще са две стъпки назад както с Ту 144.Спомняте ли си?
11
10
 
8
 
! Отговори
Мразя АНГЛО-САКСОНИЯ преди 5 години
Бомби, бомби и пак бомби! Ако го нямаше атома, досега западните хулигани да са плячкосали Русия и да са й заграбили ресурсите. Чичо Сам разбира само от шамари и бой по бургеровата тиква. Ни шагу назад! Ядрена гъба над Уошингтън, докато не им дойде акъла в *** корпоративни краттуни!
10
5
 
9
 
! Отговори
предложение преди 5 години
На рускините на възраст от 16 до 30 години трябва да се издават безплатно български визи и да им се разрешава пребиваване от една година.Ако родят здраво дете да получават постоянно местожителство.
9
7
 
10
 
! Отговори
Мразя АНГЛО-САКСОНИЯ преди 5 години
Никакви преговори и отстъпки със Задокеанската империя на злото. Те разбират само езика на оръжието!
8
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украйна е Европа, а Крим - Украйна!Завинаги
7
4
 
12
 
! Отговори
Гошко хубавеца преди 5 години
И рускини пак ще има за всички от сърце.
6
6
 
9
 
! Отговори
баламите свършиха преди 5 години
Щели да гарантират.Глупаците свършиха. Навремето бяха обещали да гарантират териториалната цялост на Украйна. После изпратиха зелени човечета в Кримнаш.
5
1
 
1
 
! Отговори
Фашистки-внук... преди 5 години
От, Октомврй 1917г.Червените, управляват- света,.Отопада, на, един- ерген,.Е, само- смях, във- киното....
4
13
 
12
 
! Отговори
Путлер капут преди 5 години
Империята на Злото ни засипваше с безаналогови ракети, свръхзвукови ракети и какви ли не глупости. Сега дойде ред да отговарят за безотговорната си пропаганда.
3
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С руснаците на преговори - само когато са с избити зъби.
2
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чичко Тръмп май е решил пак да ги докара до фалит горките руснаци, сега нови ракити ще теябват а денги нет
1
19
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ са Империя на ЗЛОТО!!!Тази държава е виновна за толкова много смърт по Света!!!