Путин предлага С-400 на Рияд: Всеки е длъжен да защити "своя род"

Той посочи, че Иран и Турция вече са си купили ПВО от Русия
17 сеп 2019 21:32,
135
Путин предлага С-400 на Рияд: Всеки е длъжен да защити "своя род"
Снимка: Reuters, архив

Русия е готова да помогне на Саудитска Арабия да се защити, ако ръководството на арабската страна реши да купи руско оръжие, заяви президентът Владимир Путин.

"Що се касае до помощ за Саудитска Арабия, в Корана пише, че всякакъв вид насилие е неприемлив, освен защитата на рода. За да защити "своя род", своята страна, ние сме готови да окажем съответната помощ на Саудитска Арабия, а политическото (й) ръководство е достатъчно просто да вземе мъдро държавническо решение", посочи Путин, цитиран от ТАСС.

Путин е посочил, че Иран вече са си купили противоракетни установки С-400, а президентът на Турция Реджеп Ердоган е закупил нови комплекси С-400 "Триумф".

Още по темата

Руският президент потвърди, че в хода на преговорите в Анкара с лидерите на Турция и Иран не е обсъдена темата с атаката срещу саудитска петролна рафинерия.

Държавният глава припомни позицията на Русия за кризата в Йемен. "Първо, в Йемен има много сериозна хуманитарна катастрофа. Ние самите сме готови да помогнем на хората и призоваваме всички, които могат да го направят, да последват нашия пример“, отбеляза руският лидер.

"Ние считаме, че най-добрият начин за решаване на тази криза е договорка между страните, които са въвлечени в конфликта", заяви още Путин.

"Не мога да си спомня редовете от свещения Коран, където се казва "Спомнете си милостта на Аллах. Вие някога сте били врагове, Аллах е примирил сърцата ви и ви е направил братя“. Трябва да се изхожда именно от това", посочи държавният глава на Русия.

Припомняме, че в нощта на 14 септември беше извършена атака от 10 дрона срещу саудитската национална петролна компания Saudi Aramco. Пострада най-голямата нефтена рафинерия в света в близост до град Абкайк, както и нефтената рафинерия в района на Хурайс, където се намира второто по големина нефтено находище на кралството.

След атаките срещу тях избухна силен пожар. Отговорността за това действие поеха бунтовниците от йеменското движение Ансар Аллах (хусите).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
ХАХАХА преди 4 години
До Анонимен 34хахахахахахахахахахаха
39
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 55На Путин зора му е да вдигне цената на петрола, иначе му е през оная работа дали СА ще купи С400, просто сега е момента да се избъзика, както него го бъзикаха за армията на приятеля му Пригожин станала на кайма в Сирия.
38
2
 
6
 
! Отговори
ЦИНИК преди 4 години
Язе предлагам и ниа си купим С400 от казаците.Жа питате за ко ни са? Си ги навираме некъде така как си навираме ф-то 16.
37
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хусите са финансирани от Москва .Удрят по СА и после Путин идва да продава ПВО .Колко трогателно .
36
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Понеже тука пишат разни 20 годишни пишлемета които не са живяли и 15 минути през комунизма или в СССР искам да им кажа че на 14 ноември 1989 година пристигнах в СССР в едномесечна командировка. Всички им беше писнало от комунистите и бяха готови да ги хванат за гушите и да ги избият, никой не беше против Горбачов а роптаеха срещу комунизма и нищетата до която ги беше докарал. Така че тези пишлемета да спрат да пшвтарят хибридките на Путин че Горбачов бил виновен за провла на комунизма.
35
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Православния Путин цитира Корана .Смях .Това е водача ви русофилите ,един ислямски продажник .Дали той не стои зад 11 септември винаги се питал .
34
5
 
9
 
! Отговори
до 48 преди 4 години
Абе само чувам че много руснаци емигрират в ЕС и САЩ , за американци към Русия не съм чувал.
33
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой да ми обясни защо САЩ не дават пейтриъти на турците и арабите? Същевременно ги раздадоха на евреите, поляците и румънците. Има някаква уловка тука, ама не мога да я схвана. Да не би да са се разбрали нещо с Путин - да не се окаже че тия С400 са съвместна разработка на САЩ и Русия...
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-добре е Путин да предложи "Новичок" на Рияд, да се защитава от дронове !!!
31
7
 
13
 
! Отговори
Том Круз преди 4 години
Бе важното е че купихте от нас 8 тенекии F- 16 за 225 милиона лева парчето!Да си ги пилотирате със здраве!
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе някой ще ми обясни ли защо САЩ се опъват на най верните си съюзници с Пейтриът? Говори се че САЩ са отказали този път на Саудитска Арабия. Интересно ми е защо американците така се самопрецакеат и сигурни съюзници бутат в лапите на Русия?
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просто бизнес. Не че си нямат нужното за защита от дронове. Със С400 по такива цели е с ракета по комар да стреляш.А щом С300 работят то С400, ще са по добри. Просто си предлага новия модел.
28
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единственият изход за СССР през 1991 беше неговото разтурване. Причината за това изобщо не беше Горбачов, причината беше пълната икономическа несъстоятелност на ССР който си въобрази че може да победи САЩ с оръжие и нищожна икономика. В 1985 който и да беше на мястото на Горбачов дори и вашия кумир Путин пък дори и бабата на Путин резултатът щеше да бъде същият а може би и доста по кървав и лош.
27
2
 
10
 
! Отговори
Абе преди 4 години
Путята радостно потрива ръце в такива ситуации, цената на петрола се качва а Русия нали си е една бензиностанция. Пък и ако успее да пробута и малко оръжие, берекет версин.
26
7
 
7
 
! Отговори
С400 преди 4 години
Факт е , че засега С 400 не е свалила НИТО ЕДНА летяща цел ( ракета или самолет ) в реални бойни условия !
25
3
 
3
 
! Отговори
До 28 преди 4 години
Ами щото вие повтаряте че капитализма вече пропада и го повтаряте от преди СССР да се разпадне и да погребем комунизма. Толкова сте зациклили че от миналия век не сте мръднали.
24
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 31 Я се замисли защо Горбачов не иска да се връща в Русия, ако не е предател, келллеш скапаааан? Щото знае че един ден няма да оцелее в Родината си и затова се крие по Швейцария толкова години.
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 23Поспри се малко с руската космическа техника че ставаш смешен с пълната си неосведоменост.
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 25 Предателите са способни на всичко ако им се гласува доверие!Така стана с Горбачов, така стана С Елцин и краварите накрая удариха на камък с Владимир!Яд ли те е? )))
21
1
 
5
 
! Отговори
До 15 преди 4 години
Много предатели в тая Русия бе, каква е тая работа. Пич много си се развълнувал, по добре остави шишето и си легни а утре ще продължиш борбата с имериалистите със свежи сили