Русия и пушенето по балконите: Не била за пушене, а за огън

Забраната важала за шишчета, барбекюта, свещи
28 сеп 2019 15:12,
12
Русия и пушенето по балконите: Не била за пушене, а за огън
Снимка: архив Reuters

Постановлението на руското правителство за промени в противопожарните правила не подразбира забрана върху пушенето по балконите, съобщи за ТАСС министерството на извънредните ситуации (МИС) в Москва.

Необходимо е обаче гражданите да помнят, че са отговорни пред закона, че трябва да бъдат предпазливи, да мислят за своята сигурност и за сигурността на околните, отбеляза пресслужбата на ведомството.

Още по темата

В четвъртък МИС информира, че промените забраняват от 1 октомври да се използва открит огън по балконите на жилищни сгради, хотели и общежития. "Съответно гражданите нямат право да пекат шишчета по балконите, да палят свещи и по принцип да пушат. Отговорност ще се търси от пушачите, чийто вреден навик е станал причина за пожар", уточни министерството.

Забраната за пушене на балконите бе подкрепена междувременно от Кремъл и руското здравно министерство, посочва ТАСС и БТА.

По данни на МИС през 2016 г. в Русия е имало 907 пожара по балкони и тераси, през 2017 г. - 1478, през 2018 г. - 1964, а от началото на т. г. в страната са станали вече 1823 пожара.

През 2019 г. пожари взеха досега 12 жертви в Русия, а 135 души бяха ранени. МИС изтъква, че 60 на сто от пожарите по балконите са предизвикани от небрежност при пушене. Останалите се причиняват от фойерверки и бомбички, барбекюта и повреди в електрическите инсталации

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
3
 
! Отговори
не барай преди 4 години
ОБРЪЩАМ СЕ КЪМ БОРЯНА ПАВЛОВА ЧЕТИ ПО-ВНИМАТЕЛНО АКО НЕ РАЗБИРАШ РУСКИ НАМЕРИ СИ ПРЕВОДАЧ ЧЕ МЧС РАЗРЕШАВА ПУШЕНЕТО В БАЛКОНИТЕ ЗАБРАНЯВА ДА СЕ ПАЛЯТ ОГЪН (СКАРА ) ВИЕ СТЕ ЖУРНАЛИСТИ НЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА ПРЕУВЕЛИЧАВАТЕ ( да лъжете) ЗНАЕТЕ ЧЕ В МОСКВА ИМА ДОСТАТЪЧНО БЪЛГАРИ ДА ВИ КАЖАТ ИСТИНАТА В ОЧИТЕ
10
8
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
До АнонименДо АнонименТам казват че заплатите са по ниски от тук и за това руснаците са принудени да си готвят на дървени въглища за да пестят ток По същата причина ,защото нямат пари да се хранят като белите хора в веригите на мак доналдс кфс или други ,си правят ядене в къщи Знам също че непрекъснато копаят по разни села извън градовете за да изкарат малко краставици от които правят туршия за да имат все пак какво да хапнат като се напият А пушат по балконите защото махорката вони
9
1
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
До +Това е отдавна Там никога не съм ги виждал да пушат вътре или на балкона или на етажните площатдки
8
3
 
8
 
! Отговори
Ет преди 4 години
Честито предсти и при нас. оправиха пушенето(отнеха една свобода) Оправиха Къмпингите (отнеха една свобода)Оправиха Шума (отнеха една всобода ) Така ни оправят нашите политици . Скоро никой няма да мърда дане вземе нещо да се случи. Мъртвите не мърдат.
7
9
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Където и да им забранят да пушат, те все са си немарливи и безхаберни! Много са изостанали в мисленето, но след толкова много години деспотизъм на управляващите, е нормално това. Да не забравяме и другото- на управляващите, няма значение за коя страна се отнася това, им е нужен *** и неграмотен народ, защото така по-лесно се управлява!
6
3
 
9
 
! Отговори
+ преди 4 години
Руснаците не пушат вкъщи -вътре Като повечето у нас си пафкат вътре и не излизат нито на балкон,нито на улицита!
5
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По улиците на америка бродят зомбита и търсят бело. Навити са и на десетачка за една бибитка. А за 1 грам, може да ги имаш цяла нощ.
4
6
 
15
 
! Отговори
Хибридни войни преди 4 години
Айде сега не е важно че е лъжа,важното е да е против Русия...
3
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В руския Гулаг затягат казармените правила !На балкона остава само да псува мужика,....но наум !!!
2
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бездомниците и скитниците в Европейския съюз и САЩ нямат такива проблеми с балкони. Пушат трева, бодат херца без правила.
1
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хем глад ги гонел, хем употребата на шишчета, барбекюта толкова се разрастнала, че се наложило МЧС да се намеси със забрана. Успешно и умело разбиват coрocoиднaтa пропаганда.