Украинци на протест, не искат сближаване с Москва

Това било "капитулация" пред Русия, а не Украйна
85
Украинци на протест, не искат сближаване с Москва
Снимка: БТА, архив

Хиляди украинци протестираха снощи в центъра на Киев срещу сближаването на отношенията с Москва и това, което те наричат "капитулация" пред Русия.

Демонстрацията се организира преди срещата за Украйна във формата "Нормандска четворка" на 9 декември. На нея за първи път се очаква да се срещнат президентите на Русия и Украйна  -  Владимир Путин и Володимир Зеленски, предава БНР.

Протестът в Киев бележи шестата годишнина от проевропейския бунт на Майдана. Снощи демонстрантите носеха плакати с надписи: "Не на капитулацията!", "Всяка отстъпка само ще влоши ситуацията. Не можем да сключим споразумение с Путин".

"Искамe европейска Украйна - да се движим по пътя към Европа. Това, което Зеленски прави сега изглежда също като завой към Русия. Това отново е проруски път – същият, какъвто беше по времето на Янукович“, заяви един от протестиращите.

Протестът се проведе в момент на относително разведряване на отношенията между Москва и Киев. По-рано тази седмица Русия предаде на Украйна трите военни кораба, задържани преди година в Керченския проток. През септември двете страни размениха и затворници, което позволи в Украйна да се завърнат екипажите на трите кораба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: протестукрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Западът не е луд да налива инвестиции и капитал в украинската джунгла. Демек още 100 години тия лузъри няма да се оправят. Развалиха си и отношенията с руснаците и сега нито от Запада имат полза, нито от Русия.
14
5
 
25
 
! Отговори
В КАЗАХСТАН преди 4 години
избухна голям скандал за продажбата на органи от бедни украинци на богати западняци. Там са правили операциите. В тази връзка се появиха коментари, че мечтата на селяните от ГАЛИЧИНА за емиграция на ЗАПАД се сбъдва постепенно на части
13
5
 
24
 
! Отговори
саксофон преди 4 години
Разделяй, насъсквай едни срещу други и владей/граби. Като Русия-Украйна, Китай-Хонгкогнг, Китай-Тайван, СК-ЮК, Индия-Пакистан, ЕС-Русия, България-Македония, Сърбия-Хърватия,
12
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Загубиха Крим, Донбас, цяла източна Украйна е про руска. Накрая ще им остане Лвов (Лвив както те го наричат) - малко княжество в западната част, с полски сантимент. Много проста нация са, лятото им пукат ушите за 900 лв. заплата на морето. Бедни, подли, злобни....надминават ни по тия качества. Заслужават си жалката съдба.
11
8
 
32
 
! Отговори
етно граф преди 4 години
"Украинците", руските "македонци".
10
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гладни украниюшки...полски пиззди с имена завършващи на -енко. Генетично объркана нация, без идентитет и национално самосъзнание. Още 30 години ще се лашкат ти на изток, ти на запад, докато населението им намалява и обеднява. Жалка нация.
9
7
 
40
 
! Отговори
Толкова тъпи преди 4 години
че няма къде повече. Американците публикуваха информацията, че майдана е операция на ЦРУ, всичките действащи лица, харчовете, убийствата и тн. Само тия алкохолизирани идиотчета с мозъци нула продължават с изцепките си.
8
3
 
35
 
! Отговори
ГАЛИЧИНА преди 4 години
си въобрази, че е УКРАЙНА. НЕ Е. Даже ПОЛША им прави сечено за всичко и ги цака така както нас ни накараха да си затриеем АЕЦ, индустрията, селското стпанаство. Първо им трябва чернозема, второ евтина работна ръка, а такива гиганти като МОНСАНТО както зарибиха БЪЛГАРИЯ с ГМО семена без потомство така и тях ще ги оставят в положение на абсолютна зависимост от ЗАПАДА. Ако не слушкаш даже семена за посев няма да ви дадем, пукайте от глад...
7
6
 
36
 
! Отговори
емперично наблюдение преди 4 години
Колкото си по-близо политически до Русия, толкова е по-голям шанса да те споходи американска "пролет", "демокрация" и "благоденствие".
6
5
 
42
 
! Отговори
превод от еврогейски преди 4 години
"проевропейския бунт" - разбирай, проамериканския преврат.
5
37
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Казаха "не" на москалите. Както останалия свят с изключение на С. Корея и Венецуела.
4
2
 
28
 
! Отговори
ПОМНИ ОДЕСА преди 4 години
Възмездие ще има. НЕИЗБЕЖНО е
3
6
 
38
 
! Отговори
ЯЖТЕ КАМЪНИ преди 4 години
тогава. Явно "прехода" на такива стране като БЪЛГАРИЯ на нищо не ги е научил. Ще го научат на собствен гръб. А техните олигарси са по-алчни и от нашите щом проядоха уникалната индустрия от Съветския съюз, която им остана. Вместо самолети ще изнасят ***
2
42
 
10
 
! Отговори
емперично правило. преди 4 години
Погледнете държавите от Европа , Латинска Америка и т.н.Правилото е - колкото си по-близо политически до русия толкова си по-беден и нещастен.А тук на русия се радват само самотни възрастни и немощни мъже ,които си мислят ,че венцеславенето на путин ще ги направи по-мъжествени.
1
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А те братушките пък хвърлят бял боб за тия за сближаване.