Украинци на протест, не искат сближаване с Москва

Това било "капитулация" пред Русия, а не Украйна
85
Украинци на протест, не искат сближаване с Москва
Снимка: БТА, архив

Хиляди украинци протестираха снощи в центъра на Киев срещу сближаването на отношенията с Москва и това, което те наричат "капитулация" пред Русия.

Демонстрацията се организира преди срещата за Украйна във формата "Нормандска четворка" на 9 декември. На нея за първи път се очаква да се срещнат президентите на Русия и Украйна  -  Владимир Путин и Володимир Зеленски, предава БНР.

Протестът в Киев бележи шестата годишнина от проевропейския бунт на Майдана. Снощи демонстрантите носеха плакати с надписи: "Не на капитулацията!", "Всяка отстъпка само ще влоши ситуацията. Не можем да сключим споразумение с Путин".

"Искамe европейска Украйна - да се движим по пътя към Европа. Това, което Зеленски прави сега изглежда също като завой към Русия. Това отново е проруски път – същият, какъвто беше по времето на Янукович“, заяви един от протестиращите.

Протестът се проведе в момент на относително разведряване на отношенията между Москва и Киев. По-рано тази седмица Русия предаде на Украйна трите военни кораба, задържани преди година в Керченския проток. През септември двете страни размениха и затворници, което позволи в Украйна да се завърнат екипажите на трите кораба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: протестУкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То кой с всичкия си иска сближаване с Москва? Не виждате ли, че ги подкрепят само тоталитарни режими против човека като Китай?
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БобиИзвинявай ама Крим въобще не влиза в тази бройка, както и Севастопол, защото статистиката е от 1.11.2017 год. Но наистина те емигрират с висок темп.
53
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До не може да бъде!Прекрасен коментар с едно неверно твърдение "евентуалната среща на 9 декември, която се организира , за да подготви това изпълнение"Както правилно споменавате Минските споразумения са утвърдени със специална резолюция на Съвета за сигурност на ООН. Всичките им точки трябваше отдавна да са изпълнени от Киев. Защо Путин да участва в среща, която трябвало да подготви изпълнението на решения от преди 5 години? Защо да си губи времето за преливане от пусто в празно?
52
0
 
11
 
! Отговори
Украйна Е преди 4 години
единствената държава дето го налапа повече и от нас. Няма друга толкова *** държава. Веднага след тях се нареждаме ние.
51
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Демонстрацията се организира преди предполагаемата среща за Украйна във формата "Нормандска четворка" на 9 декември. На нея за първи път се очаквало да се срещнат президентите на Русия и Украйна - Владимир Путин и Зе?!"Нормандска четворка", защото се срещат 4 човека, единият от които е президентът на Русия Владимир Путин. Президентът на Русия Владимир Путин каза ли ви, че на 9 декември 2019 г. ще има такава среща и къде? Рибата в морето, те тигана греят.
50
4
 
12
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Укропите освен, че получиха правото на гей парад и да продават органи на жертви на военнопрестъпленията им, каква друга промяна доведе цялата тази патардия и слагане на задокеанската империя ;) ???
49
12
 
4
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
КОМИКА ЗЕЛЕНСКИ, Е НА ПЪТ ДА СТАНЕ ЗА СМЕХ!КАКВО, СБЛИЖАВАНЕ.... КАКВИ ГЛУПОСТИ...?!АМАН ОТ РУСКИ ДУПЕДАВЦИ!!!!
48
1
 
14
 
! Отговори
не може да бъде! преди 4 години
Тия ,които протестират ,изглежда нямат много акъл или изобщо нямат-защото под "капитулация" разбират изпълнението на Минските споразумения и евентуалната среща на 9 декември,която се организира ,за да подготви това изпълнение!Искам да обърна внимание,че Минските споразумения са утвърдени със специална резолюция на Съвета за сигурност на ООН!Нека всеки сам да прецени какво следва ,ако някоя несъстояла се държава като Украйна ,се опита да тръне против резолюция на ООН!
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
aaaa UMNI DOBRE PLATENI SOROSOIDNI NPO QSNO NA 3 XILQDI SCHTE PLATISCH DA VDIGAT VRQVA NO NA 42 MILIONA NE MOJESCH FAKT
46
0
 
14
 
! Отговори
интернет преди 4 години
Тези са по глупави от българите чакат и те пари мислят че ще станат богати като са в ЕС.САЩ иска конфликт с Русия затова се мести там и ПОЛША налива още огън се намесва,те украйнците говорят полски диалект.Затова се бутат да вземат нещо.
45
2
 
10
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Украинците са 42 милиона, това че 2-3 хиляди фашаги протестират нищо не значи."Да да беше такаПо статистически данни 1991 когато се разпада съюза в Украйна живеят 50 милиона човека.По времето преди Майдна2 да Украйна се оценява на 42-40 милиона човекаСледва ВАЛХАЛИЯТАВ Крим останаха поне 2,5 милионаВ РФ поне един милион се водят бежанципоне 5 милиона на постоянна основа работят и живеят в РФПодобно е положението с ЕС 5-7 милионаВ Донбас са между 2 и 3 милионаИЗВАЖДАНЕ...
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не могат ли сами да си направят кръгла маса,туй е най-демократично щом са ги накиснали отпреди със заеми оттук-оттам кой дал 35,кой дал 15,кой пък дал само 5 милиарда в твърда валута та общо 55,а ги ошушкаха за една нож,че оттогаз с още за тез 5-6 години,че още с колко,които са ама много,но нещо никой от тез които са дали не иска да каже с колко са ги ошушкали щом сега са на този курс демек раздвоени за търсене и издирване като за продължение,а си имат сега демократично избран президент центрист
43
0
 
17
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
С Европа ще цъфнат и вържат! Не-щастни ф.а.ш.и.з.о.и.д.и, работещи срещу интересите на страната си.
42
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Украинците са 42 милиона, това че 2-3 хиляди фашаги протестират нищо не значи.
41
4
 
16
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Крим е окупиран от рашистите, части от източната Украйна също. Окупаторите, рано или късно пращат ужасна цена за зверствата, които са извършили."Да погледнем тази "ОКУПАЦИЯ"Построени НОВИ МОСТ, Ел Мрежа, ТЕЦ, Газопровод, ЖП линия, Магистрала, ЛетищеВъзстановени пътища, Санаториуми, Детски лагери, Корабостроителни пристанищаНаселението се е увеличило с 140000Плажовете са Безплатни и идват милиони ТуристиБюджет за последните 5 години по-голям от 25 год Украинско Управление...
40
2
 
12
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До юбералес"Украинците трябва да разберат че без Донбас имат повече шансове за просперитет и измъкване от руското блато. Донбас е 3% от територията на Украйна, но е като тежка раница, която Украйна трябва да изхвърли в блатото."Да бешя си научил малко историята а!Донбас даваше 15% от БВП на Укрия, И не само това осигуряваше със суровини вече унищожените от Маймунарници(Майданци) промишлени предприятия по цялата останала страна.Укрия загуби компетенцииАвио, Ракето, Корабо и Авто строене
39
9
 
12
 
! Отговори
Даааа преди 4 години
Ами, обявете им война, превземете Москва и готово. Големи *** са тия. Колкото до Европа, по вероятно никога.
38
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крим е окупиран от рашистите, части от източната Украйна също. Окупаторите, рано или късно пращат ужасна цена за зверствата, които са извършили. Пощада няма да има, когато дойде деня за разплатата
37
22
 
12
 
! Отговори
Георги преди 4 години
Ето ви пример за отношения с Руската държава. А ние тук милуваме за тях и колко добре сме били. Пълнят главите на хората с пропаганда, за да ни завземат отново държавата. България ако не е ЕС и НАТО само за няколко години Русия и Турция ще ни размажат, ще станем като Сирия. Гражданска война, българи убиващи българи, бежанци и след 10-15год. големите сили ще си разпределят природните богатства на държавата.
36
8
 
4
 
! Отговори
юбералес преди 4 години
Украинците трябва да разберат че без Донбас имат повече шансове за просперитет и измъкване от руското блато. Донбас е 3% от територията на Украйна, но е като тежка раница, която Украйна трябва да изхвърли в блатото.