Пожар избухна на единствения руски самолетоносач

Шестима души са пострадали, един е в неизвестност
12 дек 2019 13:18, Елка Василева
298
Пожар избухна на единствения руски самолетоносач
Снимка: архив, Reuters

Пожар избухна на борда на единствения руски самолетоносач "Адмирал Кузнецов", съобщиха ТАСС и Франс прес.

Най-малко шест души са пострадали, повечето от вдишване на дим от пожара, а един е в неизвестност.

Над 400 души са се намирали на борда на кораба, когато избухнал пожарът.

Инцидентът е станал по време на ремонтни дейности, вероятно в резултат на нарушаване на правилата за безопасност при извършване на заваръчни работи в трюма на самолетоносача. Пожарът все още не е потушен, предаде БТА.

"Адмирал Кузнецов" се намира в кораборемонтния завод в Мурманск от началото на 2017 година.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
8
 
5
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До До Боби"Ей такива *** като тебе трябва да бъдат изгонвани от България и лишавани от българско гражданство. Ти си вреден, чужд елемент, антипатриот и слуга на руския поробител."Значи аз дето цял живот работя в и за България съм *** защото имам различно мнение от теб който и да си? Защо мислиш че твоето разбиране за нещата е вярното?О не разбрах ти си ВЯРВАЩ. И не говоря за религия а за някаква каквато и да е ИДЕЯ. ЕВАЛА.Но отричането на останалите мнения и идеи е ...
164
4
 
8
 
! Отговори
Факт преди 4 години
До Боби 185Да Боби именно, ключовата дума е "модернизирана" техника останала от съвецко време а не принципно нова. Т-72БМ3, Ту-160, Ту-22М, Ту-95, МиГ-31 и всичките вариации на Су-27 (Су-30,34,35) и Миг-29 (МиГ-35) и т.н. Колко пъти можеш да модернизираш нещо което е разработено през 70-те гони на миналия век. И не ми давай примери със Б-52 и Ф-16 защото там масово постъпват и нови генерации оръжия.
163
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 189 (Боби)Щом си бил военен значи не си работил, а си консумирал.И освен, че си консумирал, ти не си лоялен на държавата, която те е хранила, а на Русия....от коментарите ти личи.
162
7
 
6
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До До Боби"Пич, като ти чета безмислиците силно се съмнявам да си вменяем. То за да си русофил трябва да си невменяем де, така че нищо изненадващо... Спри водката и се консултирай с психиатър."ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ПИТАМКОЕ ОТ КАЗАНОТО ОТ МЕН НЕ Е ИСТИНА? КОЕ Е БЕЗМИСЛИЦА?Но цитирай и се обоснови защо мислиш така.
161
9
 
7
 
! Отговори
До Пнсионер 171 преди 4 години
Пенсионер, и аз съм пенсионер, но не съм приятел с д-р Алцхаймер като теб. Причината - чета, гледам различни ТВ програми, защото знам езици. Знам как да се ориентирам в информацията. Постоянно правя справки в Нета."Адмирал Кузнецов" е в корабостроителницата в Северодвинск. При пожара не е пострадал много, самолети и въртолети на кораба не е имало. Ще го поправят и ще имат отново мощен самолетоносен крайцер, въоръжен със страшни противокорабни ракети и автоматични оръдия. А не плаващо летище!
160
7
 
5
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До До Боби"А ти самия защо не си забегнал в райското кътче, в МАТУШКАТА?! Там е много хубаво, има свобода и всички са щастливи и богати. ТИ КАКВО ПРАВИШ В ГАДНИЯ ЕС?"Умнико АЗ ЖИВЕЯ В БЪЛГАРИЯБългария ме е изучила и средно и висше и от как съм завършил без прекъсване съм работил все по моята специалност(повече от 20 години).Щом искаш върви където ти видят очите и работи за благосъстоянието на който щеш. Аз оставам в България.
159
8
 
4
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Факт"Ако мога да перефразирам Бойко, това което е построено от СССР руснаците доре не им стигат силите да го боядисат. Още десетина години докато се доразкапе което е останало наследство от съвецко време и ще лъсне голата истина за "самая могучая армия в мире"ЕХ ДА БЕШЕ ПРОВЕРИЛ ФАКТИТЕ70% от Авиацията е подменена или модернизирананад 70% от наземните части са с модерно или модернизирано оръжиеПри корабите е по-зле положението заради Украйна 5 години големи кораби не са пускани(двигател
158
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До "Боби"Вече писах, че ти си най-задръстения русофил тук и затова обираш всички минуси с фанатичния си русофилизъм.Провери дали *** не те е закърмила с "Бояришник" !
157
7
 
6
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До АнонименКузя страда от проклятието наречено (Зделано в рассия )РЕАЛНО АНО УМНИ Е:Кузя страда от проклятието наречено (Зделано в украине )Да беше си проверил историята А?
156
5
 
6
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До До БобиКажи къде ти се учат децата-не извъртай, дърт ***!А ти защо не си в матушката да пиеш шампоан?!ЕТО ПОРЕДНИЯ ТРОЛЕТО ГО ПОРЕДНИЯ ЧУКЧА ПИСАТЕЛ НЕ ЧИТАТЕЛНямам деца за съжаление и това вече днес го казах в предишен пост.
155
6
 
6
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До До Боби"От Кузя става само скрап пич, свиквай с тая мисъл."На мен ми е все тая чесно. Кузя и корабите като него са ХИБРИДИ(включително и Китайските и Индийски братовчеди). Това устройва Руснаците. Реално им помага за трупане на опит и разработка на технологии за нищо друго.Чисти ударни и големи самолетоносачи има само САЩ.А много видове свръхзвукови и дори балистични противокорабни ракети имат РФ и Китай които са много много по-евтини и в много много бройки...
154
4
 
10
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Ако мога да перефразирам Бойко, това което е построено от СССР руснаците доре не им стигат силите да го боядисат. Още десетина години докато се доразкапе което е останало наследство от съвецко време и ще лъсне голата истина за "самая могучая армия в мире".
153
3
 
12
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Този самолетоносач не потъна ли в пристанището ?А заварчика защо заварява близо до въглищата ?Въпроси , въпроси...
152
3
 
10
 
! Отговори
Не разбрахте ли, преди 4 години
Кузя е урочасан, престанете да тормозите кораба. Избутайте го някъде по-надълбоко и го потопете да не се мъчи.
151
6
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До До Компетентен"И като не им трябват защо си поръчаха два (истински, не като това кюмбе) на французите? Или не знаеш за това?! Ако не бяха санкциите да сиги бяха получили вече, готови са. Сега ще ги вземат китайците."ЧУКЧА Е НЕ САМО ПИСАТЕЛ А И ИЗМИСЛИТЕЛ1. Френските самолетоносачи са Ядрени2. Заложени са 2 в КРИМ ДЕСАНТНИ КОРАБИ ДОКОВЕ които са еквивалент на Френските МИСТРАЛИ(даже са малко по-големи от франсетата ако не се лъжа)3. Има два проекта за РФ Самолетоносчи Ядрени но на хартия
150
8
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До МитевВ битката при Соломоновите острови 1942г. самолетоносачът Ентърпрайз и ударен от ТРИ тежки японски бомби. Поправен е за ДВА месеца!!!1. Дефинирай тежки японски бомби до 1942 са 250 kg на Аичи Д3А ВАЛ и след това са 500кг на Д4У Иокосука2. Ентерпрайз е имал 2 бронирани палуби(втората е на хангара)3. Поне още веднъж 3 бомби са го уцелвали по-късно4. Ентерпрайз е двойно по-малък - все пак размера има значение5. Кузя е за пръв път от 1986г е в капитален ремонт(след 31 години служба)
149
2
 
13
 
! Отговори
Митев преди 4 години
В битката при Соломоновите острови 1942г. самолетоносачът Ентърпрайз и ударен от ТРИ тежки японски бомби. Поправен е за ДВА месеца!!! Куднецов го поправят вече втора година и то без да е участвал във военни действия!!! Толкова.
148
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей ще намокрите въглищата пияндурии. Боби е ясен неразбирко, а къде е другия ПросТооТо?Те двамата, като се съберат стават Комиците.
147
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боби вземи млъкни! Две години съм ги обучавал в смотания завод! Сглобяват модели на БМВ, КИЯ, ХЮНДАЙ. "Локализацията" им е да огънат две тръби и да заварят един цилиндър за направата на ауспух. За катализатори даже не мечтаят, няма да ти обяснявам защо...
146
2
 
11
 
! Отговори
ВоваАлкаша преди 4 години
АлкашитеЯвно са покарали празниците още от сега. Онзи ден падна един Ми-28, потъна подводница при теглене към мястото за утилизация а сега на това отгоре и проблеми с Кузя.