Сърбия купила от Русия цяла батарея комплекси „Панцир-С1“

Белград е най-големият вносител на руско оръжие в Европа
20 яну 2020 09:52, Елка Василева
167
Сърбия купила от Русия цяла батарея комплекси „Панцир-С1“
Снимка: архив, БГНЕС

Русия и Сърбия са сключили миналата година договор за доставка на една батарея комплекси за противовъздушна отбрана „Панцир-С1“.

Неговата реализация започна, тя ще приключи през 2020 г., съобщи РИА Новости.

Още по темата

В една батарея влизат шест комплекса „Панцир-С1“. В края на октомври президентът на Сърбия Александър Вучич каза на ученията „Славянски щит“, че страната му ще купи един комплекс.

Тогава Вучич подчерта, че Белград има желание да получи на въоръжение С-400 „Триумф“.

Сърбия е най-големият вносител на руско оръжие и военна техника в Европа. Досега страната е купила от Москва 7 хеликоптера Ми-17 и Ми-35. Сърбия освен това получи като подарък шест изтребителя МиГ-29 и 10 бронетранспортьора  БРДМ-2МС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
2
 
! Отговори
Запознат преди 4 години
Турските дрони унищожиха 2 панцира в Сирия !!! Жалко за операторите станаха на кебап !!!
144
5
 
7
 
! Отговори
За съжаление преди 4 години
С новите си съюзници Сърбия се превърна от богата в тъжна, бедна и безперспективна страна .......
143
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на сръбските ни братя! Отлично оръжие за близки цели, сега остава да получат и С-400 и са си решили въпроса!А нашите нацпредатели изръсиха милиарди за 6 абсолютно ненужни самолета, още непроизведени, но платени с апломба на подпийнал нахрабрял в кръчмата бабаит!
142
6
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 144 преди 4 години
"Руснаците не произвеждат нищо за бита, защото нямат нищо и при военните."---Хкрементче, погледай руска ТВ, влез в някой руски търговски сайт! Имат всичко за бита, разбира се купуват много неща от Ю.Корея, Япония, Китай. Нормално, всички го правят.В Щатите > от 90% от телевизорите са корейски и японски. Воюват с ЕС - сега шампанското ще им излезе солено!Щатите са на 3 обиколки след Русия по хиперзвукови глайдери, ракети, бойни лазери, средства за РЕБ! За това се иска мозък! Собствен мозък!
141
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен *** 114За не разумните обяснявам сирийците свалиха ф-16 на Израел с С-200 и даже Израел призна, от тогава спря да влиза със самолети на територия на Сирия.И като се събуди се беше оповръщал от Боярищника нали?
140
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен *** 114Руснаците са най-добри в космическите и военните технологии!!!Няма космически и военни технологии, има само технологии.Най-напредналите първоначално се внедряват при военните и после преминават в цивилното производство.Руснаците не произвеждат нищо за бита, защото нямат нищо и при военните.
139
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахахаха *** то освен сръбето, някой купува ли руските железа?
138
1
 
7
 
! Отговори
До 127 преди 4 години
Като типичен руски *** демонстрираш слаби исторически познания, или просто така ти изнася. Наполеон воюва срещу европейските монархии. Та Османската империя европейска монархия ли е? За какво му е на Наполеон да си навлича още един силен враг?
137
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците са най-добри в космическите и военните технологии!!!
136
3
 
12
 
! Отговори
Пацанин преди 4 години
Факт е че досега,руските ПВО системи свалят само трудно подвижни цели.Изглежда че нямат добри радари и най вероятно автоматиката им също сработва твърде бавно.Което не е изненада с оглед нивото на електрониката която руснаците произвеждат и липсата на съвременни технологии.Но за времето на механичните оръжия все пак трябва да им се отдае дължимото уважение като производители.
135
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДВА панцира ВТОРА ръка по точно съмнително е дали и с едно су 25 могат да се справят Срещу Ф16 изобщо нямат шанс
134
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако са имали зор да ни освобождават западните ни "приятели", щеше да го направи Наполеон например, който можеше да пренасочи 650 хил. армия към Истанбул вместо към Москва! ------За да го ударят руснаците в гръб ли?
133
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бг армията е доста по силна от сръбската и две зенитки нисък клас пък били и врочем вече 24 годишния панцир не променят нещата ... ( хубаво е да се одбележи че са и ВТОРА РЪКА ) Факт
132
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Срещу авияция нестават а и са в обсега дори и на дъртите 122 мм оръдия дето ни се мотаят в складовете в стотици бройки ..Пък и цели ДВА панцира с 14 ръкетки ( при това 4 са и учебни Най много да свалят някой дрон и дотам
131
2
 
10
 
! Отговори
Бг Генерал преди 4 години
Ф16 има бая добра прицелна система и спокойно може да прасне мишена на 26 километра дори и с обикновена бомба Виждал съм го на живо докато панцир дето да оцели нещо над 8 километра Няма . а за оня 32 годишна скраб от беларус и раша Миг 29 дори неми се говори Достатъчно е да кажа че от как са дошли вече половин година Не са направили и един полет Сърбите страшно ги псуват ... Много по интересни са пво зрк Мистралите дето ги купиха от франция Но и те са си най нисък клас демек ръчни зрк
130
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 113 колко да е по стара 1976 показана севте на червения площад Ф117 първи полет 1982 цели Шест години разлика пък и да не забравяме че и Стелтовете опукаха 23 сръбски зенитни комплекса ...
129
1
 
13
 
! Отговори
Касапин преди 4 години
Изрелските Ф16 опукаха три панцира без проблеми Нещо повече дори Либиски L29 гръмна един панцир на Хавтар ...Тъй че на кой му дреме за някакво бракувано желязо от безаналоговите самохвалковци ...
128
0
 
6
 
! Отговори
кратко и ясно преди 4 години
Всичко на всичко ДВА панцира и 14 ракети При това новината е СТАРА от преди 8 месеца
127
5
 
17
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Няма по-слаба армия на Балканите от сръбската.Оборудвана е само с бракувана руска техника, а сърбите са страхливи по природа.
126
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АвентЕвала за приказката. От време на време да видя какво е положението, но цирка винаги е един и същ.