Русия към САЩ: Приватизацията на космоса е неприемлива

Доналд Тръмп подписа указ за добив на ресурси на Луната
7 апр 2020 22:45,
67
Русия към САЩ: Приватизацията на космоса е неприемлива
Снимка: БГНЕС

Всякакви опити за „приватизация“ на космоса са неприемливи, заяви пред журналистите прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, коментирайки подписания от американския държавен глава Доналд Тръмп указ за добив на ресурси на Луната с търговски цели. При това представителят на Кремъл се затрудни да отговори, дали споменатото постановление може да се оцени именно като опит за „приватизация“, предава ТАСС.

Още по темата

Песков подчерта, че „подобни решения трябва да дават чисто юридическа оценка и първоначално трябва да се изучи това решение на основата на юридически подходи“.

„Няма да го правя сега (да дава правна оценка на постановлението на Тръмп - ТАСС). Но всякакви опити за „приватизация“ на космоса под една или друга форма – а сега се затруднявам да кажа дали това може да се оцени като опит за „приватизация“ на космоса – са неприемливи“, заяви представителят на Кремъл, пълва„Фокус“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
1
 
! Отговори
койчо преди 4 години
До 1234Смяташ че друг ще превари и завари ли? Не харесваш по принцип "превари и завари" ли или само ако преварят американците?
19
5
 
1
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 4 години
Поема за Ирина Бокова - Ирина богинята една за всички времена.Ирина " звездите" си ги нареди други пък ги разреди. Тя уредите взе да ползва , за да подреди всичките звезди и планетите ги натовари други пък ги разтовари, за да уреди всичките беди на планетата Земя.Автор: Георги Илиев Митев. Потърпевш от милицията, военните ,полицията, медиците и граждани. Трето поколение репресиран. Град София (2020).
18
10
 
14
 
! Отговори
пфф преди 4 години
руснаците се провалиха с новите версии на Протон остана им само Съюз.Докато Драгън направи успешно кацане , има доста голям напредък със Старшип въпреки трите неуспешни изстрелвания. Върджин орбит скоро ще има тестово изстрелване. Атлас 5 имаше успешно изстрелване...Щатите са много много близо до това да се върнат на Луната.Руснаците са много много далеч и не им остава друго освен да ***.
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Луната е за Боко и мафията му.Тръмп да се маха оттам.
16
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Посегнаха на поредната македонска територия. Славната македонска армия ще защитава на кръв Луната
15
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Говедарите съсипаха света, сега искат да съсипят Луната и целия космос. Обаче ще си останат само с желанията: всички знаят че са кацали на Луната ама само на макет на някоя снимачна площадка в Холивуд.
14
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лунато е на НАТО!
13
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те оправиха короната ,че тръгнаха луната и космоса да оправят. Мозъчни инвалиди
12
3
 
6
 
! Отговори
Росен Плевналиев преди 4 години
Трябва немедленно да построим параклис на Луната и да осигурим постоянно присъствие да за може да участваме в схема на подялба.
11
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно как ще си пазят имота от бракониери, с лунна полиция и стена ли?
10
8
 
10
 
! Отговори
ВАГИНИР ПУТИ преди 4 години
*** Е ПОЕЛ КУРС НАЙ ОТЗАД,СЛЕД КАТО ЗАВЛАДЕЕ СИРИЙСКАТА ГАЛАКТИКА В БЛИЗКИТЕ 83 ГОДИНИ ЩЕ ЗАПОЧНЕ ПОЕТАПНО ЗАВЛАДЯВАНЕ НА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ГАЛАКТИКИ. ТЫ КАТО АМЕРИКАНСКИТЕ КОЛОНИЗАТОРИ НЕ МУ ДАВАТ СТОКИ С ВОЕННО ПРИЛОЖЕНИЕ Е МОБИЛИЗИРАЛ КОЛОНИИТЕ СИ ЗА ИЗСИЧАНЕ НА ГОРАТА В КОМИ И НАПРАВАТА НА НАЙ СЪВРЕМЕННИ ТОЯГИ ЗА НАНАСЯНЕ НА РЕШИТЕЛЕН УДАР НА ВРАЖЕСКИТЕ СИЛИ. ГАЛАКТИЧЕСКИТЕ СИЛИ НА *** СА НЕПОБЕДИМИ.
9
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този път съм съгласен с руснаците. Пълни глупости са мераците за добив на каквото и да е от Луната. Така или иначе нито американците, нито който и да е има технологията да го прави. Пък и да я имаше едва ли такъв добив ще е рентабилен. На Титан има реки (буквално) от метан и други въглеводороди, ама колко би струвало да докараш дори един тон метан от там до Земята...
8
4
 
29
 
! Отговори
Капитан Пикард преди 4 години
Само не вкарвайте тиквата в схемата ,че ще ограби целия Млечен Път и ще си направят вили във Алфа Кентавър заедно с Плевневлиев!
7
0
 
16
 
! Отговори
Сомалиец преди 4 години
Ние пък ще подпишем указ за добив на ресурси от Сириус Алфа.
6
0
 
12
 
! Отговори
Астроном преди 4 години
Спокойно, слънцата в нашата галактика са повече от 200 милиарда. Ще има за всички.
5
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съгласна съм с Русия!
4
5
 
24
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
Добре тогава аз си приватизирам слънцето и таксувам всеки за слънчева светлина!Хвърлил съм око и на няколко апетитни галактики на другия край на вселената не ми ги пипайте мои са си !Тотално окачена разбота!
3
6
 
11
 
! Отговори
Ей... преди 4 години
...за пореден път се убеждавам, че голям не значи непременно интелигентен. И САЩ, и РФ последното десетилетие не показват грам интелект, което е и доста жалко - загубени години за развитието но Човечеството!
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който превари, той ще свари.Дали е допустимо или не?На кой му пука дали е допустимо.
1
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия анексира Крим, а американците Луната.