Рекорден ръст на новите заразени в Русия

Досега в страната са починали 148 болни
13 апр 2020 12:36, Елка Василева
54
Рекорден ръст на новите заразени в Русия
Снимка: БГНЕС

Руските власти съобщиха днес за 2558 нови случая на зараза с новия коронавирус за последните 24 часа. Това е рекордно увеличение на новите случаи за едно денонощие, отбелязва Ройтерс.

Досега в страната са починали 148 заразени, като само през нощта жертвите са осемнайсет.

Общият брой на заразените в страната е 18 328 души, допълва ТАСС.

Още по темата

Случаи на коронавирус са установени в 82 региона на Русия. Оздравелите са 1470. Най-много случаи на зараза има в Москва – 11 500, като за последните 24 часа там бяха регистрирани 1355 нови случая. В московска област случаите на зараза са общо 495.

От днес в Москва влиза в действие система за електронно разрешително за излизане, като част от затягане на мерките за контрол на изолацията, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Пропускът за излизане може да се получи чрез молба по интернет в сайта на кметството. Той касае придвижванията с кола или с градски транспорт, за да се отиде на работа, при лекар или до вилата в провинцията.

Московчаните иначе засега могат да се придвижват свободно пеша, за да отидат до супермаркета или да разходят кучето си. Кметството на Москва обаче предвижда, ако е необходимо, да разшири системата за издаване на електронни пропуски за излизане, така че в нея да попаднат и пешеходните придвижвания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: Русиякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
1
 
! Отговори
тя преди 4 години
В сравнение със САЩ е нищо !
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не са ви верни данните-починали общо за Русия-198, оздравели-1986 ,нови заразени-3388 ,общо заразени-24 490. Великобритания бие рекорда за починали за денонощие-761 и е по петите на Франция за общ брой починали до сега-12 868. Според мен е важен броят на смъртите случаи и тези на оздравелите, а не на заразените тъй като много страни не тестват цялото население ,само заподозряните инфектирани или (и) мед,работници и тези ,които работят на първа линия.
40
2
 
0
 
! Отговори
въпросзаеднамисирка преди 4 години
Радио гаварит Масква В Русия никога няма и не е имало болни или умрели от COVID 19. Но за сметка на това там има най-много оздравели от всички страни взети заедно
39
3
 
1
 
! Отговори
Гербаджийчета, преди 4 години
смятайте преди да говорите! На gsm-ите и iPad-овете си имате електронни калкулатори (елки). Делете цифрите на умрелите хора и на заразените на 146 млн. население на Русия. Излагате се, излагате и ГЕРБ, и премиерът на България! Това са прости изчисления. Припомнете си ги и тогава коментирайте.
38
2
 
1
 
! Отговори
Какво ще кажете? преди 4 години
Смешно е да се радвате, когато цифрите говорят: на 1 млн.руснаци умира един - цифрата е 1,02.10^-6 или в проценти 1,02.10-4% и на 1000 руснаци е заразен един! Сега сравнете тези данни с данните за Германия, Франция и ВБр - водещите държави на Европа: разликата е в пъти в полза на Русия. БЦЖ действа безотказно! Впрочем тази разлика е публикувана за Западна и Източна Германия. Питайте и проф.Мутафчийски! Може и доц.Мангъров да питате или проф.Кантарджиев.
37
5
 
2
 
! Отговори
Да пресмятаме! преди 4 години
Понеже десетина привърженици на ГЕРБ заслепени от злоба скачат срещу хората, които ни освободиха от турско иго, нека говорим за умрелите и заразени руснаци с езика на цифрите: 148 : 146.10^6=1,02.02..10^-6=1,02.10^-4% за умрелите , т.е. на 10000 руснаци умира един. Това пандемия ли е? Този брой е много по-малък от процента на загиналите у нас от автокатастрофи! За заразените: тази цифра е 9,47.10^-4 или 0,095.% - т.е. на 1000 човека един е заразен от Ковид 19. И тази цифра ли е "голяма"?
36
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До чернобилска историяМдааа. Световни експерти казаха още преди случаите в Раша да започнат да се покачват, че не вярват на "данните" които им изпращат рашките. Имаше един момент, в който имаха над 8000 заразени и 5 критични случая. Умрях от смях като видях, че при 22 хил случая имат 8 критични (това не е световен, ами интергалактически рекорд). Явно при тях вируса има друг ефект в сравнение с навсякъде другаде. Или по-вероятно е, просто тия некадърници да не броят въобще
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази зелка кърти мивки.Водеща журналистка на днес.бг.
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зелка специалист по фалшифициранена новини -- в сащ 22 000 трупа, нонещата са оптимистични, в Русия 148починали но положението било отчайващо.
33
2
 
7
 
! Отговори
уф преди 4 години
Във Великобритания е страшно-11,329 мъртви до сега. Оздравели -или няма или се срамуват да извадят цифрата-334 май беше вчера. Да благодарим на Борката за идеята за стадния имунитет и най-вече-на тия ,които са го посъветвали за това.От друга страна пък, беше откровен и честен ,като ни заяви ,че много от нас ще умрат или ще загубят близките си.Веселяк!! Подозирам ,че цял Лондон е заразен.Изобщо метрото е единият развъдник ,а другите са -болниците.
32
4
 
3
 
! Отговори
Малии!! преди 4 години
А предстявяте ли ако в раша бяха заразени половин милион, а на запад 20 хиляди!Тука смъртните случаи щяха да са на зелени *** от обезводняване заради бясово запенване!
31
1
 
2
 
! Отговори
Процентът преди 4 години
Починали в Русия е под 1, в САЩ под 4, а в Италия, Испания, Франция и Великобритания над 10%.
30
9
 
2
 
! Отговори
Просто статистика преди 4 години
В Русия общия брой на заразените е по-малък от общия брой на умрелите в щатите.Не разбирам кой поставя рекордите?
29
4
 
4
 
! Отговори
чернобилска история преди 4 години
До невероятно,но факт!Повторение!~
28
7
 
2
 
! Отговори
Информационни войни преди 4 години
Броя на новозаразилите се в Раша е колкото броя на умрелите в Кравария.Е и?
27
4
 
5
 
! Отговори
невероятно,но факт! преди 4 години
Действително в Русия има скок на заболелите,но начинът по който е поднесена новината я прави нещо като фейк нюз.Може веднага да се направи сравнение с други държави -влезте в данните в реално време на универс. Джон Хопкинс! В САЩ новите случай са към 30 хил.,в Белгия,Холандия са от същия порядък както в Русия и т.н-В Германия пък имаме сериозно увеличение на смъртните случаи за последното денонощие.Изглежда епидемията навлиза в най-опасната си фаза!За нас -не искам да предизвиквам Съдбата...
26
8
 
13
 
! Отговори
гаварит радиа мАсква преди 4 години
в русия болни от коронавирус няма и никога не е имало. Но за сметка на това оздравелите са все повече.
25
1
 
2
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
все още не звучи прекалено много като цифра предвид общото население като бройкасамо дисциплината и самоотговорността на руснаците ще покаже с времето дали могат да се справят по добре от останалите
24
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До онзи, който твърди, че Русия ще настигне САЩ по болниТе и да искат не могат да ги настигнат, защото САЩ имат 460 милиона население.По моя прогноза, Англия и Турция ще минат Испания и ще се съревновават със САЩ по брой заразени, но трудно ще ги изпреварят. САЩ до края на април ще се над 1 милион със сигурност. За Русия също не се очертава добра картина, но те са минали войни и сами ще се стегнат, защото вече осъзнават че това е биоразработена чума. За "Родину" са готови на всичко.
23
10
 
7
 
! Отговори
Краварска същност преди 4 години
"До края на април Русия ще настигне САЩ по заразени"...По вашите прогнози, когато влязоха руснаците в Сирия трябваше да останат без армия.По същите прогнози наскоро трябваше да фалират щото ошамариха арабите със арабския номер с дъмпинга на цените на петрола.И сега ще видим колко ви е прогнозота! Обикновено е наопаки :)