Русия отбеляза нов рекорд на новозаразените с COVID-19

Най-много заболели има в Москва
18 апр 2020 14:45, Ния Христова
59
Русия отбеляза нов рекорд на новозаразените с COVID-19
Снимка: БГНЕС
През изминалото денонощие в Русия бяха регистрирани близо 4800 нови случая на заразени с коронавирус в пореден нов рекорд на дневна база и така страната се нареди на десето място в света по брой заразени. Най-високо е заболеваемостта в Москва, следвана от Московска област и Санкт Петербург, пишат от БНР. 
 
Общият брой на случаите в Руската федерация е 36 793. Повече от 20 000 са установените в Москва. 
 
Общият брой на жертвите в страната се увеличи с 40 дши за последното денонощие. Починалите в Русия вече са 313, а излекуваните са 3057. 
 
Кметът на столицата Сергей Собянин обяви нови, още по-строги ограничителни мерки. Всички предприятия, които спряха работа на 13 април, ще останат затворени до 1 май. 
 
От следващата сряда цифровите пропуски за пътуване с личен и обществен транспорт стават задължителни за всички. Досега мярката не се прилагаше спрямо военните, полицаите, държавните чиновници и журналистите. 
Още по темата
 
Пътуването в градския транспорт ще става само с абонаментни карти. Ще се прекрати и продажбата ва еднократни билети. Освен това жителите на Москва със симптоми на остри респираторни вирусни инфекции ще могат да получават безплатни лекарства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия е на второ място по брой на проведените тестове след САЩ. Германия е на трето. А ние сме малко преди Руанда, както се полага на една африканска страна.
41
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 4 години
Който си няма генерал Мутафчийски така ще страда с много заболели !
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кому е нужна тази никому не нужна статия, освен за материал на антируските ***, но ако имате малко честност ще видите че човека дето обеззаразява е с костюм, а у нас лекарите дори нямат оборудване
39
1
 
0
 
! Отговори
Информативно преди 4 години
До ГфгфOт там ли пишеш?
38
5
 
5
 
! Отговори
Хихи преди 4 години
Русия е тъмна Индия.
37
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 42Пий си хапчетата редовно или се откажи от рублите дето ти плащат.
36
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко, което се прави в Русия е за Русия, а всичко, което де прави в америка е против Китай, против Русия и против всеки, който не им харесва.Там е заровено кучето.
35
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 41Ами ти сам влизаш в ролята на изтривалка с твоето русофилство.
34
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Русия вируса не е с корона а със сърп и чук.
33
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ние като изтривалки на краваршингтон всеки ден трябва да плюем по руснацитетака е с колониитеайде не се офлянквайте по-смело
32
7
 
9
 
! Отговори
Справка преди 4 години
Русия не е само Москва и Санкт Петербург, където здравеопазването е на високо ниво. Не така обаче е в много области. За тях статистика или няма или не се съобщава действителното положение. Всички знаят, че властите имат навика да крият истината. Така, че поживьом увидем.
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много,Много,само Седем(7)пъти по малко болни отколкото има само в Ню Йорк!
30
9
 
8
 
! Отговори
До 33 преди 4 години
На теб пък кой ти каза,че единствените които публикуват точни данни са САЩ?
29
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До пущиняк А ти откъде разбра че са направени 1500000 теста в Русия, като техния брой е държавна тайна? Единствените които публикуват ежедневно колко теста правят са САЩ.
28
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До пущинякдалеч под 1,5 млн излседвания са, но не това е важното, там има регионни където все още почти не се правят изследвания и най-обезпокоителното е че ползват доста неточни техни тестова, и това го казва не кой и да е, а най-верния им приятел Лукашенко на Беларус вчера
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И там ще стане зле забавиха се ммого с мерките. Но пък после наваксаха... Трябва скоро да стигнат върха и да слязат. В тея времена няма повод за радост или политика... Всички страдат еднакво.
26
13
 
9
 
! Отговори
пущиняк преди 4 години
Само да светна разбирачите, че в Русия са направени 1 500 000 теста за коронавирус, може би и затова бройката на заразените нарастна доста. Така- да видим сега дали нещата при нас са реципрочни! България по паселение е по-малка от Русия 20пъти! Елементарна математика- делим горепосочената цифра за Русия на 20 и получаваме 75 000. В България обаче направените тестове към 14.04 са 18 500. Сега да са максимум към 25 000!
25
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 26Споко има време това да го видиш и у нас 1-вия случай в Швеция беше още средата на февруари месец преди нас, ако мислиш че карантината ще свърши работа жестоко се лъжеш, колкото и ограничения да налагаш винаги ще имаш "спящи" огнища, които след премахване на ограниченията ще избухнат отново, пример Сингапур и Япония, а и Китай са се запътили на там, оня ден ревяхва на руснаците че над 300 китайци посещавали приморския край се завърнали с корона, а според Масква там няма корона
24
13
 
19
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Заразените в раССия са толкова колкото товарищ путин е преценил ... и то в маскава и Ленинград ... в останалата част на раССия може и да не са чували за Ковид-19, там най-вероятно го смятат за Лихорадка и го лекуват с бояришник ... !!!
23
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само товариш Путин може да се пребори с китайския вирус и да освободи човечеството. Проблемът е че засега той се крие в противоатомния бункер и от там излъчва телевизионни прояви. Като набере смелост и излезе от бункера това ще бъде и краят на коронавируса.