Американец е задържан в Русия за нецензурни думи

Псувал полицаите по време на обиск
14 май 2024 10:51, Елка Василева
69
Американец е задържан в Русия за нецензурни думи
Снимка: архив, БГНЕС

Гражданин на САЩ е задържан за 10 дни от руски съд за използване на нецензурен език по време на полицейски обиск в апартамента му, съобщи днес вестник "Комерсант".

Прокурорите казаха, че американският гражданин е 36-годишният Анджело Джоузеф Таларико. Той псувал на английски полицаите, пристигнали в московския апартамент на съпругата му, за да извършат обиск като част от разследване на кражба на биткойни в района на Мурманск, пише „Комерсант“.

В полицейски доклад се казва, че американецът, който се е преместил в Русия от Лос Анджелис, крещял на полицаите и използвал две различни думи, „чийто смисъл те разбрали“, пише изданието.

Гражданинът на САЩ отрекъл да е извършил административно нарушение за дребно хулиганство и използване на нецензурен език на публично място.

Той е бил задържан в Москва, признат от съда за виновен и задържан за 10 дни, допълва „Комерсант“, цитиран от Ройтерс.

Адвокатът на американеца отхвърли обвиненията, че клиентът му е псувал и посочи, че по време на обиска той и съпругата му са били в кухнята на апартамента.

Анджело Джоузеф Таларико е загубил обжалването на наложеното му наказание.

САЩ предупреждават своите граждани да не пътуват до Русия, като изтъкват редица причини, включително „потенциал за тормоз и набелязване на граждани на САЩ за задържане от служители на руската държавна сигурност“ и произволно прилагане на закона.

Войната в Украйна предизвика най-тежката криза в отношенията между Русия и Запада от най-тежките времена на Студената война, когато Москва и Вашингтон се изправиха един срещу друг във връзка с разполагане на ядрени оръжия по време на кубинската ракетна криза от 1962 г.

В Москва вече не са останали почти никакви американски журналисти, отбелязва Ройтерс. Евън Гершкович, репортер на в. „Уолстрийт джърнъл“, беше задържан през 2023 г. за шпионаж. Пол Уилън, ветеран от морската пехота на САЩ, беше задържан за шпионаж през 2020 г. И двамата отричат обвиненията.

Няколко граждани на САЩ са задържани за по-тривиални престъпления.

Американският сержант Гордън Блек беше задържан на 2 май от полицията в руския далечен източен град Владивосток по подозрение за кражба от руската си приятелка.

Друг гражданин на САЩ – Уилям Ръсел Никъм, получи 10 дни арест за "дребно хулиганство" по-рано тази година, след като беше открит гол на открито, близо до детска библиотека.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от Русия
Байдън подписа закон за забрана на вноса на руски обогатен уран
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Как смеят да съдят американски сержант за някаква кражба.Тях си ги съди американската армия и при убийство дори.Нали са в НАТО.
41
2
 
7
 
! Отговори
Бако преди 2 седмици
Да му взимат биткойните и да го изгорят!
40
2
 
9
 
! Отговори
?!?!?! преди 2 седмици
Добре, че не е в САЩ ... там само като вдигне ръка да ги псува и ще го застрелят в опит на самозащита полицията и пак ще има разследване чернокож ли е или не - ХА ХА ХА
39
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
52 рубли = 1 лев. От тук насетне се радвайте.
38
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А какво търсят всички роднини на руските политици на Запад ?
37
3
 
8
 
! Отговори
Така му се пада! преди 2 седмици
Да го пита човек, тоя американец какво търси в Империята на злото. Няма да е лошо да ме теглят и един бой, ама як бой...
36
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Масквич фалира Ту фалира. Само руските кампании внасящи канцерогенно палмово масло процъфтяват. Наздраве друзя.
35
6
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 седмици
ТАКА СЕ ПРАВИ! ПРАВИЛАТА СА ЗА ВСИЧКИ!
34
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Богаташ Русия "пълня резервоара с 2 рубли...." Може, ако резервоара ти е 0.004 литра.
33
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Евразин Алахакбаров "Русияши3ко, за 90 000 рубли месечно в москвабад нема "добър ден" да ти кажат." Стандартна заплата във Вкусно и Точка в Москва е 65 хиляди рубли на месец и повечето заплати не са МНОГО по-високи.
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
За ужас на американските граждани, в Русия също гледат холивудски филми, а там псувните са в изобилие. В цял свят разбират, като ги псуват на английски. А в Русия те слушат като говориш, не като при нас, можеш да си псуваш на воля, но само толкова, защото властта не ти обръща никакво внимание.
31
8
 
3
 
! Отговори
МВР Москва преди 2 седмици
Тук сме цивилизовани хора и спазваме мир, дисциплина и закона! Животни, под-човецци и примммати дошли от запад се слагат на изложение в зоопарка преди изпращане във възпитателните иституции на изток и много на север бухахахаххахаха
30
3
 
3
 
! Отговори
Ех бога ми преди 2 седмици
Добро момче беше.... не заслужава да гледа в една точка в следващите 27 години... бог да го прости....
29
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Има луди, ходят в русия, техен проблем.
28
3
 
11
 
! Отговори
Ким Ун Чен преди 2 седмици
Помните ли го и оня "храбър" Янки който дойде тук В Северна Корея да се гаври с портрети и плакати? Помните ли го? Помните ли как рева пред СНН, АВС, ФОКС и как се моли..... Помните ли как после го докараха в количка с визиономия на фикус обратно в Америчка? :))))
27
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ако си толкова зле, че да се озовеш да живееш в Мо рдор, сам си си виновен, че тамошните обитатели рано или късно ще ти скочат.
26
0
 
5
 
! Отговори
Навални преди 2 седмици
Ех бедний мой.... лошо.... много лошо за теб.... амин :))
25
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
За американеца пишете ама някой Българин като пострада от неправомерно расистко отношение по запада не пишете статий, Шефа не разрешава да се пишат негативни статий срещу западната демокрация.
24
8
 
3
 
! Отговори
Сър Пичук преди 2 седмици
И намериха ли биткойни под матрак му рашките хахахах
23
9
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 седмици
ВСЕКИ ОСТАНАЛ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ТЕРОРУСКАТА ОСВЕН АКО НЕ Е ДИПЛОМАТ НА ЧУЖДА ДЪРЖАВА Е С ВЛЯЗЛА В СИЛА СМЪ-РТНА ПРИСЪДА !