Опитва ли се Русия да убие кмета на Прага?

Зденек Хриб е поставен под полицейска охрана
Обновена: 28 апр 2020 16:56 | 28 апр 2020 16:52, Нели Христова
224
Опитва ли се Русия да убие кмета на Прага?
Снимка: БГНЕС

Кметът на чешката столица Прага, Зденек Хриб, е под денонощна охрана, тъй като "има опасност за живота му". Според няколко местни издания, поръчителят на убийството му е Русия, но Гржиб отказва да потвърди тази информация.

"За мен е много важно да стоя зад вижданията си, дори и това да означава да рискувам живота си. Полицията нареди да имам охрана, не мога да ви кажа какви са причините", каза Грижиб в интервю вчера, на което потвърди, че вече две седмици е охраняван. Той дори започна да ходи на работа с кола, вместо с градския транспорт, както преди.

Според чешкото издание "Респект", в Прага е пристигнал гражданин на Русия с дипломатически паспорт, за да отрови кмета на столицата с рицин. Това, което е разгневило Москва, е демонтирането на паметника на маршал Конев в Прага и преименуването на площада "Под кестените" пред руското посолство в чест на покойния руски опозиционер Борис Немцов.

В публикацията се твърди, че преди около 3 седмици на международното летище "Вацлав Хавел" е пристигнал "сътрудник на руските специални служби" с руски дипломатически паспорт.

Автомобил на посолството го е докарал в сградата на дипломатическото представителство в Прага. В багажа си мъжът може да е донесъл рицин, който е силно отровен. След пристигането му, кметът Зденек Хриб и ръководителят на VI район Ондржей Коларж са поставени под 24-часова охрана от страна на чешките специални служби.

Но пред The Guardain говорителят на Владимир Путин, Димитрий Песков, нарича статията "пълен фалшификат" и бе категоричен, че Русия не знае нищо за подобно разследване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
10
 
7
 
! Отговори
Мразя ФАЩ преди 4 години
след такива примитивни пропаганди и съшити с бели конци шменти капели ала Скрипал,кажете ми като номрално мислещо човешко същество как да не мразя ФАЩ,НАто и атлантиците и как да не симпатизирам на Русия!Как само това ако може да ми отговори някой грантаджийски тролл???/Това е просто поредната провокация от хибридната война на ФАЩ и робите им срещу Русия!
84
8
 
6
 
! Отговори
поредния цирк преди 4 години
Някой сериозно се старае да дискредитира Русия май - първо пускат слух и после действат, като случая с химическите атаки в Сирия / първо казват че се очаква, после едни със седалище в Лондон сирийци обвиняват Асад/, Скрипал /там беше страшна смешка/, сега кмета на Прага / още по страшна смешка/!? Що ли "намирисва" май на действия на едни "много демократични", дето смятат че дезинфектанти е добре да се инжектират за борба с вируси?
83
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Асад няма да направи тази грешка - да прави паметник на "осввободштеля" и по този начин Сирия ще бъде дамгосана, като руска територия !Вижте центъра на София - като долнопробно московско предградие е...всяка втора улица, черква, паметник е руски, а улици наиминовани на нашите славни царе са в квартал Коньовица, Банишора и Драсмахала !
82
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До91 - и да се прикриваш -ясно е ,че не си българин - твое право е да обичаш друга страна ,но не ни пробутвай това като "родолюбие" -защо наричаш кмета на Прага "ненормален"? Който е ходил в Прага вижда -чист ,подреден град със съхранени исторически ценности ..управата на града се стреми да се справи с "групичките" ,които се занимават с проституция и наркотици и за твое съжаление голям брой от тези групи са по народност от...познай от къде ,действа се умно ,като се премахват покровителите им
81
10
 
8
 
! Отговори
Фантомас преди 4 години
Едно от нещастията на България е жалкият опит на на групичка купени хора да всяват омраза към Русия. Опитите нямат почва, защото са изкуствени.
80
3
 
4
 
! Отговори
до gosho преди 4 години
да бе 30 години все другарите ви виновни. Ваньо със сините джуки към кои е, към другарете. Един век да мине все червени бабички ще сънувсте.
79
4
 
7
 
! Отговори
до 89 преди 4 години
1. Попита нещо и ти казах защо. Защото в Бг е зле. 2. Прочети стстистиката само в Москва има 30000 българи на добре платени позиции. А русия евтина работна ръка има, 26% от псзара на труда е от гастарбайтери.
78
3
 
6
 
! Отговори
Историк преди 4 години
Империята на Злото е пробила над сто държави и народности.за справка: виж ИСТОРИЯ НА РУСИЯ...саморъчно са я написали.
77
5
 
4
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
само евроатлантик може да се хване на подобна пропагандна партенка и лъжи само те са толкова безмозъчни ,нормалните хора прозираме през анти-руската пропаганда ,толкова ниско да паднат "цивилизованите " западни лакеи!
76
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 90Най-сетне някой от русофилите да си го каже както си е. Не виждам защо се преструват останалите, че не е такава ситуацията.
75
4
 
4
 
! Отговори
33 преди 4 години
Цяла Русия да се занимава с един ненормален кмет? Сигурно някой ни има за много глупави да ни влива *** пропаганда. Този някой вероятно идва зад океана, за тях това е световно известна характеристика.
74
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
той тоз е пътник, той си го знае. Дългата ръка на КГБ /ФСБ не прощава. Разбира се че няма да тръгнат да го трепят сега докато е кмет. Ще му мине мандата, 5 годинки да го позабравят и хоп, някое инцидентче....
73
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 86А защо българите не емигрират в руския Гулаг...за "папу" !!!?
72
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-голямото нещастие на България е високото ниво на русофилия. Тьпотата на русофила е нещо потресаващо и неземно. Просия е предизвиквала само войни и е живяла само от грабежи и добив на природни ресурси.
71
4
 
3
 
! Отговори
до 80 преди 4 години
разбягаха се от задунайската губерния щото след 89 та нема вече папу. Пари нема, работа нема. Никой не е хукнал щото го влече слободията. Колко българи са отишли в Хайд парк в Лондон да протестират за нещо. Ни един.
70
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на чехите ! Очистват се от отровната съветска плесен.
69
7
 
8
 
! Отговори
Смърт за ФАЩ преди 4 години
рядко може човек да види по-*** пропаганда от западната!Това е просто нереална хибридка ,тотална фантастика,пак отново нула доказателства ,нула факти и изсмукани през пръстите необосновани предположения!
68
7
 
3
 
! Отговори
ь преди 4 години
Изпратих на този кмет фигурата от Мамаев курган във Волгоград. Нека си помисли дали ще може да я демонтира? Дано проумее какъв *** е.
67
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе те руснаците ги газиха със танковете през 68 г. че един кмет ли няма да отровят
66
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 78То затова българите се разбягаха по цял свят, защото бяха много "свободни" в Задунайская губерния !