Мария Захарова: Москва не иска напрегнати отношения с Прага

Появи се информация, че Русия се опитва да убие кмета на града
29 апр 2020 12:05, Нели Христова
42
Мария Захарова: Москва не иска напрегнати отношения с Прага
Снимка: БГНЕС

Диалогът между Русия и Чехия трябва да се гради на взаимно уважение и Москва прави всичко възможно, за да не допусне напрегнати отношения с Прага. Това заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова в ефира на радио "Ехото на Москва", предаде ТАСС.

Още по темата

Захарова коментира публикация в чешки медии, според която в страната уж пристигнали хора от руските тайни служби с цел да отровят служители, отговорни за свалянето на паметника на съветския маршал Иван Конев в Прага, уточнява агенцията.

Тя добави, че смята за странна позицията на чешката страна, преименувала площада, на който се намира посолството на Москва в Прага, наречен вече с името на руския опозиционен политик Борис Немцов, предава БТА.

"Защо чрез преименуване на адреса на посолството да се подкрепя опозицията в друга страна? Това е някаква много странна логика", заяви говорителката и изрази съжаление, че по този начин "въпросът е политизиран".

Чешкото сп. "Респект" помести по-рано разследване, според което гражданин на Русия пристигнал в Чехия със смъртоносна отрова, за да отрови пражки общински служители. Изданието твърди, че кметовете на Прага и на един от градските райони получили охрана заради съобщения, че са застрашени от отравяне. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че съобщенията на чешките медии наподобяват вестникарска измислица, пояснява ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде съм тръгнал?Ти да не си дружинен ръководител на пионерчета?Мина времето, когато мажехте да сте морални стожери. Само че приказките ви винаги противоречаха на действията ви.И дори тогава, когато не можехме да кажем на глас истината всички я знаехме.Бягай да проповядваш другаде.
16
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чешкото сп. "Респект" помести "разследване", според което гражданин на Русия пристигнал в Чехия със смъртоносна отрова, за да отрови пражки общински служители. "Разследването" на чешкотое сп. наподобява вестникарска измислица. Жалките чехи гътнаха смело паметника на освободителя на Прага, Маршала на СССР Иван Конев, изпълнявайки заръката на началника и веднада след това започнаха да скимтят като пребити ***. Русия не е първосигнална. Тя има сили и средства да ви покаже къде зимуват раците.
15
12
 
8
 
! Отговори
до 12 преди 4 години
Погледни снимката и се вразуми.Там, накъдето си тръгнал е задънена улица. Само си правиш вятър. Това за кмета е една елементарна измислица, а ти и вярваш? Смешен си.
14
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо лошо от страна на Русия вече не може да учуди никого.
13
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А `долна инсинуация` ли е, че потрошиха посолството на Чехия в Москва?
12
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами при такова поведение от страна на Москва русофобите ще стават все повече.Гответе се.Русия е много талантлива да предизвиква омраза.Щом дори и българите започват да се събуждат, какво остава с останалите.
11
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Появила се информация, че Русия се опитва да убие кмета на града. Това не е информация, не е новина. Това е долна инсинуация, подобна на дурачока в Наглосаксята.
10
14
 
14
 
! Отговори
Латерна преди 4 години
Русофобите са много дребни. Подскачат, но никой не ги вижда.
9
11
 
15
 
! Отговори
Кремъл?! преди 4 години
Ние не искаме лоши отношения с Прага, но това не означава, че няма да убиваме, който си искаме....
8
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не искаме напрежение, но ще им изпотрошим посолството.Не искаме напрежение, но ще се месим във вътрешните им работи.Не искаме напрежение, но ще се опитаме да отровим един от кметовете им.И преди не искахме напрежение, но ги прегазихме с танковете си.Абе, ние сме си миролюбиви, ама все ни вкарват във някакви ситуации.
7
12
 
15
 
! Отговори
панчо преди 4 години
никой не очаква официалната позиция да съвпадне с истинатакремъл винаги отрича нагло всякакви обвинения но няма огън без дим както се казва
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кое е провокация2
5
11
 
8
 
! Отговори
Платен преди 4 години
Ей, гледам ви и ви се радвам. Преди и на мен ми плащаха да драскам провокативни коментари в този сайт, но тогава пишехме за спорт :D 300лв на месец беше тогава и по 100 коментара да има под определена статия за ден. Сега не знам как е :) Дано са вдигнали заплатата ;)
4
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Даже и без `новичок` руснаците се справят успешно.Достатъчно е някой да драсне една черта върху *** и веднага го прибират.Зели са им страха на нашите.А от *** нямаме никаква нужда.Окупираха ни без *** една пушка, после 3 години им хранихме армията, въпреки че по договора трябваше да останат 6 месеца.
3
10
 
15
 
! Отговори
Дидо преди 4 години
Ние, защото не трощим посолства, затова сме цъфнали и вързали :D
2
11
 
15
 
! Отговори
Доктор преди 4 години
Вярно е, че руснаците вече свободно си носят навсякъде "Новичок" вместо бутилка с вода. Донесли са и в България и можем да очакваме всеки момент атентат.
1
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И като не иска защо им изпотрошихте посолството в Москва?