Руска атомна подводница неочаквано се появи край Аляска

На борда ѝ не е възниквала аварийна ситуация
28 авг 2020 09:30, Елка Василева
176
Руска атомна подводница неочаквано се появи край Аляска
Снимка: архив, БГНЕС

Руската атомна подводница "Омск" неочаквано е изплувала близо до брега на Аляска.

На борда ѝ не е възниквала аварийна ситуация, съобщи източник от Тихоокеанския флот, цитиран от РИА Новости.

Пентагонът също посочи, че не е получавал никакви искания за съдействие.

От руското министерство на отбраната уточняват, че  подводницата "Омск" е участвала в учения и нито за момент не е нарушила международните правила за корабоплаване.

Задачата на подводницата е била заедно с ракетният крайцер "Варяг" да поразят морска цел в Берингово море в рамките на  учението "Океански щит 2020", уточняват от военното ведомство в Москва, предаде БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е да има пропаганда, да се стряскат бедните душици ме така се управлява най-лесно.Сега ще се окаже ме не е имало повреда както се твърди а че са си правили скара и са се присмивали на янките.
39
3
 
16
 
! Отговори
пепи преди 3 години
Все едно да напишат - българи се появиха близо до Румъния.
38
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Братята американци да пратят два Разрушитела да я дръпват тая барака, да запали и кръгом в раша! Има и друг вариант екипажа да е решил да бега от путиновия " Рай"...
37
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 29 ЧебурашкаДо Атанас ВелмазовЛично ти за какво по-точно и дължиш вечна признателност? И зако ние българите трябва ВЕЧНО да бъдем признателни на Русия?Ами като не знаеш вместо да глупостиш тука повтори предмета история от I до VIII клас. Русия, СССР и сегашна РФ са три различни неща.Нещо като земеделска България до 1944, България до 1990 (първа генерация с обувки) и сегашна България без земеделство и без обувки!
36
12
 
12
 
! Отговори
СССР преди 3 години
Е че то Аляска си е Руска територия..
35
11
 
11
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Някой....... Информирате се преди да пишете глупост!....... Назобал си се като прегладняло магаре с фалшиви руски митове и легенди.
34
13
 
13
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Руските атомни подводници са наистина опасни, тъй като самите те са своеобразни атомни бомби, когато се доближат до потенциалния Враг, могат да се взривят от само себе си, както се случи с Курск и да причинят вреди както на себе си, така и в по-близък или далечен радиус, в зависимост от това колко от торпедата им са се самовзривили ... !!!
33
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците са като тукашните клошар- протестъри, ВЕХТУШАРИ, всичко в червената им " армия" е на 65+ пенсионна възраст
32
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Някой "Kурск"я потопи класическата руска некадърност и малоумие.Изпробвха поредното си "безаналогово" тенеке и естествено го взривиха вътре в подводницата,А Лилипутин гномът се кри цяла седмица в мазето от страх да не го линчуват роднините на изоставените на произвола моряци!!!
31
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак добре, че не е изплувала в Йелостоун! Тогава дори обяснението: "Let's Get Ready to Vote for Trump!" на едните власти към другите ще звучи малко странно.
30
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом е имало пушек значи се е запалила тая талига на 100 години!
29
9
 
9
 
! Отговори
ТТ преди 3 години
До ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБТаман тъй...Две руски подводници ще изплават в Потомак,а въздушната поддръжка ще я осъществява димящата гемия Кузя...
28
14
 
10
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Не знам *** ли сте или много бързо забравяте че Куск беше потопен и още тогава руснаците бяха готови да унищожат САЩ. Путин предпочете неговите хора да го плюят отколкото да има ядрена война! И преди да кажете някоя глупост още по темата Курск първо се информирате и после говорете простотии. Руснаците пускат спасителен звънец но не са успели да отворят люка заради усукване то от взрива. Информирате се преди да пишете глупост!
27
0
 
8
 
! Отговори
Веско преди 3 години
Новината наистина е изненадваща! Но още по-смразяващо дъха щеше да напишете подобна за популярната певачка МХ. Примерно изненадващо се появила през Август по бански на плажа в Равда. Министерство на здравеопазването съобщи, че не е бременна. Задачата и била да се топне в морето с новия си приятел.
26
16
 
10
 
! Отговори
U2 преди 3 години
До Атанас ВелмазовРусия била най-великата...Ами той и СССР беше много велик,ама нещо не се вижда вече на картата...Даде фира един вид...
25
13
 
19
 
! Отговори
ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ преди 3 години
Само да не решат, онези двете подводници в река Потомак да изплават неочаквано, че ще има голямо светлинно шоу в краварската столица...
24
6
 
20
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Руски подводници дал господ ... понякога се появяват най-неочаквано на неочаквани места, но какво да се прави и гребците имат физиологични нужди, и те те трябва от време на време да поемат въздух ... !!!
23
23
 
16
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Накрая като питат Путин :"Какво се случи с Омск?", да не каже отново:"Она утонула"?
22
26
 
18
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Атанас ВелмазовЛично ти за какво по-точно и дължиш вечна признателност? И зако ние българите трябва ВЕЧНО да бъдем признателни на Русия?
21
12
 
25
 
! Отговори
Хахаххаха преди 3 години
Янките пак са напълнили гащите!