Руска атомна подводница неочаквано се появи край Аляска

На борда ѝ не е възниквала аварийна ситуация
28 авг 2020 09:30, Елка Василева
176
Руска атомна подводница неочаквано се появи край Аляска
Снимка: архив, БГНЕС

Руската атомна подводница "Омск" неочаквано е изплувала близо до брега на Аляска.

На борда ѝ не е възниквала аварийна ситуация, съобщи източник от Тихоокеанския флот, цитиран от РИА Новости.

Пентагонът също посочи, че не е получавал никакви искания за съдействие.

От руското министерство на отбраната уточняват, че  подводницата "Омск" е участвала в учения и нито за момент не е нарушила международните правила за корабоплаване.

Задачата на подводницата е била заедно с ракетният крайцер "Варяг" да поразят морска цел в Берингово море в рамките на  учението "Океански щит 2020", уточняват от военното ведомство в Москва, предаде БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вместо да плюете по руснаците погледнете какво е състоянието в България!Чесън и домати, които бяха традиционния експорт сега са импорт! Зърното което изнасяме не става за ядене - фураж!Русия освен, че е все още космическа нация е на първо място в експорта на пшеница най високо качество (виж по горе), Русия е номер едно в износа на пилешко месо! Познайте къде отива, кои не ядат свинско? А България? Едно време България задоволяваше целия СССР със зеленчуци и такива консерви!
59
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупав си да. Като неможеш да направиш разлика между собствено производство със собствени машини и чужди фабрики работещи за чужда държава.... Явно си глупав.Се едно да ми кажеш СК мн производството има и мн изнася. Къде изнася? И какво производство има? От много производство ходихте цяло лято да правите консерви да не умрете от глад зимата. Колко пъти заведе децата си през комунизма на Ски или хубава почивка? ***. От такива като вас България е 50г след нормална Европа.
58
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 71Да......има и наивни и г.лу.пави!!!! Точно по такива "коментари" като твоя разбираме колко сте тези "умници"!!!
57
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Запада му говорил, че всичко руско било ***. Ами купувай си руско бе кок те спира? Голям си мъж да защитаваш няква държава или производство ама не си купуваш :) Чатиш тук от западен компютър или телефон, пишеш по западния Интернет, ядеш западна храна, ползваш западни коли, ходиш на запад на почивки, търгуваш със западни фирми. Иначе голям руско поклонник няма що :)
56
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Некви изумени хора 30г след комунизма продължават да вярват в лъжите му. Какви фабрики имали, колко самолета имали, как изнасяли. Ужас толкова ли сте глупави не знам. Как може да сте толкова наивни...
55
8
 
9
 
! Отговори
Deutschland преди 3 години
И какво точно се опитват да постигнат с това руснаците? Ядрена война? Важното е бедните душици да изпадат в страхопочитание и да прегръщат портрета на Путин.
54
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Гено България 1944 далеч не е аграрна страна.Азиатските орди окупатори демонтират и завличат в руслямия 160 завода основно сгермански и италиански технологии.България по това време има цели две самолетни фабрики и произвежда собствени самолети
53
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не Западът, а точно Русия и то в лицето на Президента си непрекъснато говори за оръжие и се хвали колко са велики. Не Тръмп или зруг западен лидер хвана показалката да показва на света докъде могат да му стигнат ракетите.Не Зарада, а Путин непрекъснато говори за нови оръжия за масово унищожение.Не ви ли се повръща вече от всичко това?
52
8
 
16
 
! Отговори
Фико преди 3 години
До Гено: Не забравяй и факта, че *** подкокоросват и мамалигарите да ни атакуват в гръб по време на Балканските войни, подсигурявайки им понтонни мостове и логическа подкрепа!
51
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
64:Точно, съгласен съм. Запада повтря една лъжа 100 пъти и всички започват да мислят ме е истина. Всичко руско е лошо, всичко американско е добро.От Холивудски бози ми се повръщаа.Русия е сила и само селяните не го разбират
50
7
 
12
 
! Отговори
Гено преди 3 години
До Боби: Наивнико, радваш се, че от аграрна страна (до болшевишката окупация България е била една от най-силно развитите икономики в Европа и света, благодарение на това, че е аграрна страна), райска благоденстваща градина, руските комунисти и подлoгитe им колабиратори 0срахa природата ни, изграждайки мъртвородените тежки индустриални зони в Перник, Кремиковци и Бургас, съсипвайки едни от най-плодородните земи на страната?
49
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повечето тук са промити мозъци, било направено в ссср, не ставала за нищо подводницата ... а американците затова правят по големи подводници, прекарват системи за наблюдение и прочие ... защото не стават нали? Пък като се изплуват някъде и медийте започват да пишат за опасно до америка, до англия, бреговете на незнам си какво.Хора не се подавайте на пропагандата която тече от 46г срещу русия. Замислете се малко
48
5
 
20
 
! Отговори
Гено преди 3 години
До Дедо: Никак не е спорно! Боярщицитe са ни причинили много повече страдание и мъка от турците! Разпарчетосаха ни тероририите в съюз с гърци и сърби, създадоха Македонска измислена и напълно несъществуваща раса/етнос, или каквото там го нарекоха, забраниха християнството и взривяваха църквите ни, избиха цвета на обществото ни, а Путин и днес нарича Кирил и Методи македонски просветители и благодари на Скопските мекеретa за азбука, дадена на Русия от България. Турците са по-читави хора!
47
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ли са свършили въглищата на безаналоговото оръжие?
46
6
 
7
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До СССРСССР умре 1991 година, ти призрак ли си?
45
10
 
10
 
! Отговори
Анна Куковна преди 3 години
Има ли табелка Сдьелано в СССР на тоз воден таралясник?
44
11
 
11
 
! Отговори
Дедо преди 3 години
Спорно е да се каже, дали турците или руснаците са причинили повече злини на България. Ако все пак погледнем рационално и без емоции, май май Русия/СССР са по-големия сатрап на България от Турция/Османската империя. Без емоции и съвсем прагматично.
43
9
 
8
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
До Боби ... Бобчо, както винаги поемаш твърде лично и навътре всичко свързано с Матушката ти ... не се коси толкова, поеми дълбоко въздух после го изпусни и пий едно валидолче ... !!!
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До38. Преведи
41
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Атанас Велмазов За каква благодарност към Руслямия пишеш бе ***?Затова че след Съединението призоваха Турция да ни окупира?Затова че насъскаха сърбите да ни нападнат?Затова ,че подтикнаха всички съседи да се нахвърлят върху нас?Затова ,че те самите ни нападнаха 1916г но ги изклахме и претърпяха най-унизителната капитулация?Затова че без обявена война отново ни нападнаха 1944?За това че избиваха българи крадоха влачиха отровиха всичко и досега?.....Аре у лево!