Хиляден протест срещу Путин в Хабаровск осма поредна събота

Част от демонстрантите изразиха солидарност с протестиращите в Беларус
29 авг 2020 11:16, Елка Василева
58
Хиляден протест срещу Путин в Хабаровск осма поредна събота
Снимка: БГНЕС

Хиляди хора протестираха днес в град Хабаровск, в Далечния изток на Русия, против президента Владимир Путин за осма поредна събота, предаде Ройтерс.

Те демонстрираха срещу регионална политическа криза и предполагаемото отравяне на Алексей Навални - най-гласовития критик на президента.

"Путин, пийни си чай", скандираха участниците в митинга, които преминаха на шествие по главния булевард в Хабаровск.

Те имаха предвид предполагаемото отравяне на Навални, на когото му прилошало в самолет, след като изпил чаша чай на летището на 20 август. Руският опозиционер бе транспортиран в в болница Берлин, където сега е настанен в изкуствена кома, но в стабилизирано състояние и без непосредствена опасност за живота.

Още по темата

Демонстрантите освен това издигнаха плакати срещу "репресиите" и "диктатурата" и поискаха арестуваният губернатор на Хабаровския край Сергей Фургал да бъде освободен от ареста и да се върне в града.

Всяка събота в Хабаровск, на около 6110 километра източно от столицата Москва, има протест след ареста на 9 юли на Фургал по обвинения в убийства, които той отрича. Според привържениците на популярния губернатор той е бил задържан по политически мотиви.

Част от демонстрантите изразиха солидарност с протестиращите в Беларус срещу спорното преизбиране на президента Александър Лукашенко на 9 август, отбелязва Ройтерс.

Поредният неразрешен протест в Хабаровск в подкрепа на Сергей Фургал е събрал около 1200 участници, съобщи градската администрация, цитирана от ТАСС.

В комюникето се отбелязва, че броят на демонстрантите е намалял за пореден път.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
3
 
2
 
! Отговори
Я па ти.. преди 3 години
До Анонимен 44 Бойко го знае цяла Европа , не знаят за Нинова и Радев.А Путин го знаят заради дивотиите които сътвори и стана омразен но цивилизования свят.
51
1
 
2
 
! Отговори
Съвет преди 3 години
Хабаровск да се определи като отделна губерния.
50
2
 
3
 
! Отговори
чарли преди 3 години
А у нас в България как е,за Хабаровск разбрахме ?
49
0
 
0
 
! Отговори
До 41 преди 3 години
Ще ти се.Даже Европа вече го забеляза, макар че не и се ще.Скоро ще го гледа с широко отворени очи , даже опулени от зор.Колкото и да се крие ,ще трябва да се покаже,мишока.
48
1
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Няма лошо - русия е демокрация и всеки има право на мирен протест!В русия протестират в на маънасирайна, в гервания протестират в берлин.
47
3
 
4
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Хабаровск???!!! Все едно в Хлебарово ; Разградско! Я пишете за САЩ/ ФАЩ/ !
46
1
 
5
 
! Отговори
Berlin live преди 3 години
https://youtube/watch?v=oFhuqRDoeXk500 000 демонстрират срещу режима на Меркел, РКИ, СЗО. За една суверенна Германия.
45
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много интересно, много!А сега ще напишете ли за многомесечните протести и бунтове в САЩ - нещо като десетки хиляди протестират в САЩ?Или, ако не ви се занимава със САЩ (няма да има пари) - Хиляди протесттират в Лондон и Берлин?Или - Поредния ден на протестите в България?Какво ще кажете? Ние вече знаем всичко, което ни пробутвата, за Русия, Белорус, Иран, С.Корея, Куба..., но ни липсва информация за "световната демократична общност"!
44
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Т.е., да уточним, че явно нещо на списувателката-мисирка и се объркват понятията:Мирно протестиращите в Хабаровск искат, ни повече ни по-малко, намеса на държавната власт в работата на следствието и прокуратурата! Това не са ли искания противоречащи на "демократичната правна система"?А ако, случайно Путин се намеси - ще има "демократични" писъци, че не се зачита разделението на властите!"Заьо ще си без шапка... Заьо що си със шапка..."Ама Пътин не е "заьо"!
43
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на Хабаровск! Писна им джуджаци!!
42
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А чай пиели им се.
41
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин е световен признан лидер а Бойко някой знае ли го ???
40
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмпошенко: Опозицията и протестиращите в САЩ са разбойници, в Русия са демократи.
39
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АзГ"Протестират" ама друг път. Руските *** сте безнадеждни.
38
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали виждате протеста в България също с 1200 човека какъв резултат има. Борисов дори не го забелязва. От време на време приканва да е мирен, щото власта може да пусне немирниците от жандармерията и той пак да стане мирен. Тия сега се припичат отгоре на орлов мост , а метрото от долу си върви. Т.е. КЕРВАНА СИ ВЪРВИ........ Нали виждаме. Така е и в Хабаровск, и в Берлин ....... И в Сиатъл. Викането и крякането просто снижават нивото на стреса у овцете.
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 21 КАКВА РАЗРУХА бееееее Не остър ???????? Пиша от плажа в Гърция.....на УЗО + морски дарове .....вече втора седмица ...ЗАЩОТО МОГА ДА СИ ГО ПОЗВОЛЯ !!!!! Това ли е разрухата беееееее ПЛАТЕН МОНИПУЛАТОР ???
36
5
 
6
 
! Отговори
Един от Германия преди 3 години
Г-жа В асилева да напише нещо и за ГОЛЯМАТА ДЕМОНСТРАЦИЯ днес в Берлин, ама Меркел няма нищо да и плати..., а може и да забрани да работи за ДВ.
35
2
 
8
 
! Отговори
БЕЗРАБОТЕН ХАКЕР преди 3 години
Нямат тая смелост да блокират кръстовища....иначе ОМОН ще ги отнесе като куцо пиле домат
34
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хабаровск - 620 000 жители - от тях "протестират" я има я няма 1000 /щото на снимката са около 100 заедно със журналистите/ - "огромен" протест :)
33
4
 
15
 
! Отговори
АзГ преди 3 години
500 000 в БЕРЛИН ПРОТЕСТИРАТ ДНЕС СРЕЩУ РЕЖИМА АНА МЕРКЕЛ, нито дума в Днес...