Ваксината "Спутник V" с предимство: Може да се прилага на хора с алергии

Двама медици получиха алергична реакция при ваксинация с Pfizer
10 дек 2020 18:22, Нели Христова
68
Ваксината "Спутник V" с предимство: Може да се прилага на хора с алергии
Снимка: БГНЕС

Хората с алергия могат да се имунизират с новата ваксина срещу коронавируса "Спутник V", но не в период на нейно изостряне, предаде ТАСС.

Агенцията цитира изявление на ръководителя на екипа, създал тази руска ваксина, Александър Гинцбург от центъра "Гамалея".

Още по темата

"Ваксината "Спутник V" може да се прилага на хора с алергични усложнения, но единствено, ако не е в стадий, когато алергичното заболяване е изострено. Преди имунизацията е добре да се видят при хроничните алергици някои техни кръвни параметри", заяви Гинцбург, предава БТА.

По неговите думи в частност трябва да се направят анализи на С-реактивния белтък, а също така да се провери нивото на имуноглобини от клас Е. Те се явяват онези агенти, които причиняват алергичните усложнения. Ако тези показатели са в норма, тогава спокойно могат да се ваксинират хора с алергични заболявания със "Спутник V".

Гинцбург изказа мнение, че ваксината на Pfizer може да се окаже противопоказна за хора с алергии. По неговите думи това се дължи на особеностите на техния препарат, който съдържа РНК. РНК се вкарва с ваксината в големи количества непосредствено в човешкия организъм. А той така е устроен, че разполага със система от интерферони. Те много активно реагират на всяка чужда РНК, вкарана в организма. Тази форма на ваксината може да се окаже противопоказна за хора с алергии, които са с повишена естествена имуноактивност , счита Гинцбург. Поради тази причина трябва да се направят допълнителни изследвания при хората, страдащи от алергии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ...При тестовете на Пфайзър са умрели 6 човека - 2-*** ваксинирани и 4-*** неваксинирани.
51
5
 
8
 
! Отговори
Имунолог бибитко преди 3 години
Най добрата ваксина е руската. Пфайзър ли е фазер ли е другата незнам, но не я приемайте, прочетете за този американски фармацевтичен гигант и ще разберете какви мошенници са и колко държави ги съдят за милиарди.
50
4
 
15
 
! Отговори
... преди 3 години
До ЧебурашкаПоследно колко умряха при тестовете на Пфайзър по "официални" данни?
49
5
 
9
 
! Отговори
... преди 3 години
До АнонименТичай да си слагашРНК ваксина. После си направи труда да прочетеш историята на тези ваксиини, а редицата дела и милиардите, които Пфайзер са плащали за укриване на резултати през годините сигурно нищо не ти говорят?
48
7
 
6
 
! Отговори
преди 3 години
Гинцбург казва, че Спутник може да се прилага на хора с неизострени алергии. Бионтех също. Каква точно е новината?
47
3
 
12
 
! Отговори
Дзак преди 3 години
"ваксината на Pfizer може да се окаже противопоказна за хора с алергии."Че то бая народ е с алергии..
46
7
 
10
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Хахаха,Аз ваксина за хайванчета няма да си сложа, особено след като самият Путин отказва да си я постави!!!
45
15
 
7
 
! Отговори
Българин преди 3 години
До Христо ХристовРистьо, Ристьо... Повече трябва да се стараеш, за да получиш медал от Рассия... Матушката ти не може ножчета за бръснене да произведе, камо ли ваксина.. А, забравих, произвежда безаналогови оръжия, щото гадните западняци се канят да я нападат.. Само дето крепостните не могат да проумеят, че не западняците, а китайските другари ще ги изненадат, защото им вземаха изконни китайски територии след края на ВСВ!!!
44
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо Христов"Обективно погледнато, руснаците са 3 месеца пред ЕС и щатите с ваксините.Но нали ЕС стадото трябва да расте с фалшивите ценности на брюкселските диктатори..."Aхахахаххахааа. Я кажи, на какво се базира това изказване. Дай факти, или бащат ти, келнера в Балкантурист, те е учил само как се краде от клиенти.
43
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самая класная противошапная. Единствената ваксина в света ваксина, която решава житейски проблеми ваксина. Биеш си и след половин нямаш проблеми во веки веков. R.I.P. it was nice to meet you!
42
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин с какво ще се ваксинира, каза ли Гинцбург?
41
3
 
14
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Абе кравелюбящите направо ги ваксинирайте с виагра ве ! иновативно и креативно ! Хахахахаха
40
19
 
10
 
! Отговори
СТОЙО преди 3 години
Пфайзер е 4то поколение с една отрязана част от РНК на ковида, а Спутник е 2ро поколение ВЕ ваксина с жив вирус отслабен десетки пъти ама не се знае няма ли да те разболее т.е. ще се разболееш слабо за да изградиш антитела ама може и да не е слабо
39
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние ще инжектираме всички с пфайзър, искат не искат, ако трябва и насила ще ги инжектират в гръкляна който оживее оживее който не -довиждане, хора има. Бил Гейтс е инвестирал и точка
38
29
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спутник V самите руснаци го разбраха що за стока е. Само обяснете защо всички дози от ваксината на Пфайзер на черния пазар в Русия се продадоха за час. Защо братушките на искат собствения си ***? Защото им е ясно какво представлява. Едно голямо нищо.
37
13
 
13
 
! Отговори
до 34 преди 3 години
Не, не знам, защото родители те ми вече са ваксинирани с нея (живеят в Лондон) и такова нещо НЯМА. Айде бягай някъде другаде да се надбягваш! На клиентите в таксито или пред панелката може и да минат тия празни приказки.
36
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най добре е да се организират екскурзии до Русия, която да включва ваксиниране с руската ваксина и посещение на места свързани с Ленин или например по актуално с Путин!
35
32
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ви ли е срам всеки ден да ни агитирате за тая "ваксина" Спутник V. Израел се отказа от нея, Турция също се отказа, Европейските институции предупредиха Унгария да не купува Спутник V тъй-като има пропуски и фалшифициране на данните от тестовете на руската ваксина. САЩ също предупредиха че има много съмнителни данни в документацията от тестовете на ваксината. Въпреки всичко българските медии са подложени на невиждан хибриден натиск от Русия да пишат хвалебствия за ваксината им. Срам за Българи
34
3
 
1
 
! Отговори
кръстоносец преди 3 години
Има един филм, "V", или Посетителите. Там става въпрос за лечение на хората от пришълци, но в крайна сметка целта се оказва малко по-различна.
33
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 31А знаеш ли, че "Пфайзер" искат от всеки, закупил тяхната ваксина, да подпише, че няма да предявява претенции, ако стане, както казваш, някой сакатлък.Това говори ли ти нещо?