Ердоган и Западът: Kъде в играта е Путин?

Какво е последното предизвикателство от Ердоган, което Путин толерира?
12 дек 2020 19:45,
82
Ердоган и Западът: Kъде в играта е Путин?
Снимка: БГНЕС

Турският президент Реджеп Ердоган беше почетен гост на военен пард в Азербайджан в четвъртък, с който да се отбележи победата на страната с помощта на Анкара над Армения, съюзник на Москва. Дори лидерът на Кремъл Владимир Путин да е бил недоволен от нахлуването в бившия съветски двор, той не го показа, пише Bloomberg TV Bulgaria в анализ.

Това е само последното предизвикателство от турския лидер, което Путин толерира, тъй като докато Ердоган търси начини да затопли отношенията си с новоизбрания американски президент Джо Байдън, Кремъл е убеден, че Турция ще продължи да създава проблеми в рамките на НАТО, подхранвайки разделенията, които Москва разпалва.

Междувременно американските планове, одобрени от президента Доналд Тръмп, за санкциониране на Турция заради покупката ѝ на руските C-400, усложняват усилията на турския лидер за сближаване с Москва.

От Азербайджан до Сирия и Либия стремежът на Ердоган да установи влиянието на Турция като регионална сила принуди Русия да се откаже от амбициите си. Въпреки това реакцията на Путин все още е обрана, като той отправя единствено топли думи публично относно своя черноморски съсед.

Пропастта в отношенията с НАТО

Премереният руски отговор отразява желанието да се поддържат близки отношения с Ердоган, който създаде безпрецедентна пропаст в рамките на НАТО със закупуването си на руските C-400.

Все още остават твърде много различия между Турция, САЩ и Европа, за да се предотврати напрежение, а Ердоган няма да застане зад другите, които се опитват да му диктуват как да се държи, посочва пред Bloomberg представител на руското правителство, пожелал да запази анонимност.

Русия вече има опит в поддържането на волатилни икономически и политически отношения с Турция, дори когато Ердоган изпраща турски сили да осуетят плановете на Путин в горещи регионални точки.

Ердоган изпрати около 200 от войниците си да се присъединят към азербайджанските сили в центъра на столицата Баку, пилотиращи безпилотни турски дронове, които бяха решаващи за победата над Армения по време на 44-дневния дебат относно оспорвания регион Нагорни Карабах.

Целият анализ четете в Bloombergtv.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този тюрлю-гювеч претенциозно е наречен анализ.
34
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До KOSTAS LINKEГърците какви са?Етиопски пирати, откраднали културата на елините (тракийски народ) и изменили библията и Християнството. Заради това в Холивуд почитат толкова много етопците - защото наложиха гърчохристиянството с измама.Още малко ви остана. Освен да просите пари друго знаете ли? Отделен е въпроса, че лятото в Атина се нарича сезона на умрелите котки, заради миризмата от гъркините.
33
0
 
14
 
! Отговори
Ало преди 3 години
Азербайджан също е бивш съветски двор.
32
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък се радвам как Бойко и Ердоган праскат ЕС-Вавилон ха-ха
31
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До KOSTAS LINKEМай турцигте ви да им връщате островите? Затова ли си толкова нахъсан срещу българите. Ами да сте мислили за тая работа след края на първата световна война когато измолихте англичаните за цялото Егейско море да бъде гръцко. След преяждане следва повръщане.
30
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Въпреки това реакцията на Путин все още е обрана, като той отправя единствено топли думи публично относно своя черноморски съсед."Ами какво да прави Путин, като Ердоган го е хванал за топките по всички параграфи. Намяли драстично вноса на руски газ в Турция над 5 пъти, скопи турски поток от 4-ри тръби на една с обещание за втора, направи руското ПВО за смях пред целия свят и така лека полека го натика в ъгъла от който няма измъкване. Жалко за Путин беше доста наперен президент.
29
16
 
11
 
! Отговори
KOSTAS LINKE преди 3 години
Българраците са турци по корен и кръв...Обичат да подмиват ибриците на Турския *** с резани мустачки - Ерджологан .Българи, приемете Исляма и си сменете езика -- на дедите ви Турците ...И без това нйкои не ви смята за европеици и за християни ...НИКЪДЕ в Е.С.
28
18
 
12
 
! Отговори
Bir millet 2 devlet преди 3 години
Азери и турци - една религия, един език, двама сина на една майка. Това е азерско стихотворение, което Ердоан чете в Бакю. Братски народи, но работата не е довършена. Снощи аскера е навлязал още, докато не се обединят двете територии - азерска и турска. Карабах трябва целият да е турски. А Путин? Какво за него. Колко пъти обявява някакви примирия. Сваляхме му самольотите. Нищо. Посланикът убиха. Нищо. Русия е голямо, но беззъбо и умряло куче.
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименВ Барцелона са, никъкавецо!
26
2
 
6
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Двама се карат - Китай печели !Путин наистина е голям шахматист.Знае, че 21-ви век е на Азия =>(Китай)
25
1
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Дърпа конците на марионетките,една от които виждаме на снимката.
24
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Ердоган, и запада - всичките Путин ги слага в малкия си джоб.
23
2
 
5
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
До V`Защото живота в крайна сметка е борба ,а не членство`----Ако си хитър като гърците, членството ти осигурява милиардни помощи за добър живот.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пещерните хора и 21-ви век си остават такива.Еволюция ги заобикаля.
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко е със скъпия му приятел Ердоган.
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прод тоя чешит Ердоганя дори Боко тиквата изглежда нормален.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
чобанските номера не вървят никъде.
18
2
 
11
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 3 години
До KOSTAS LINKE.ДА. Русия и САЩ може да я бият Турция донякъде но твоята Гърция не може. Твоята държава Костас е колкото половин Истанбул. А Русия и САЩ са противници и имат нужда от Турция. Нямат нужда от Гърция. Твоята държава е Пешка в шахматната дъска. А Пешките се жертват лесно.
17
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По същия начин по който Армения върна Карабах поради изтичането а договора,по същия наин Русия ще върне Сахалин,същото се отнася и за босфора,войните са театър със жертвани човеци,Путин и Ердоган са два аапдала-никакви от които зависи само строго да изпълняват спуснатите им задачи от проектантите
16
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя път ердоган свали въртолет на путин.ГРУЗ 200 - 2 или 3 броя. Не се разбра.Резултатът е 3 на 0 за ердоган.