Ердоган и Западът: Kъде в играта е Путин?

Какво е последното предизвикателство от Ердоган, което Путин толерира?
12 дек 2020 19:45,
82
Ердоган и Западът: Kъде в играта е Путин?
Снимка: БГНЕС

Турският президент Реджеп Ердоган беше почетен гост на военен пард в Азербайджан в четвъртък, с който да се отбележи победата на страната с помощта на Анкара над Армения, съюзник на Москва. Дори лидерът на Кремъл Владимир Путин да е бил недоволен от нахлуването в бившия съветски двор, той не го показа, пише Bloomberg TV Bulgaria в анализ.

Това е само последното предизвикателство от турския лидер, което Путин толерира, тъй като докато Ердоган търси начини да затопли отношенията си с новоизбрания американски президент Джо Байдън, Кремъл е убеден, че Турция ще продължи да създава проблеми в рамките на НАТО, подхранвайки разделенията, които Москва разпалва.

Междувременно американските планове, одобрени от президента Доналд Тръмп, за санкциониране на Турция заради покупката ѝ на руските C-400, усложняват усилията на турския лидер за сближаване с Москва.

От Азербайджан до Сирия и Либия стремежът на Ердоган да установи влиянието на Турция като регионална сила принуди Русия да се откаже от амбициите си. Въпреки това реакцията на Путин все още е обрана, като той отправя единствено топли думи публично относно своя черноморски съсед.

Пропастта в отношенията с НАТО

Премереният руски отговор отразява желанието да се поддържат близки отношения с Ердоган, който създаде безпрецедентна пропаст в рамките на НАТО със закупуването си на руските C-400.

Все още остават твърде много различия между Турция, САЩ и Европа, за да се предотврати напрежение, а Ердоган няма да застане зад другите, които се опитват да му диктуват как да се държи, посочва пред Bloomberg представител на руското правителство, пожелал да запази анонимност.

Русия вече има опит в поддържането на волатилни икономически и политически отношения с Турция, дори когато Ердоган изпраща турски сили да осуетят плановете на Путин в горещи регионални точки.

Ердоган изпрати около 200 от войниците си да се присъединят към азербайджанските сили в центъра на столицата Баку, пилотиращи безпилотни турски дронове, които бяха решаващи за победата над Армения по време на 44-дневния дебат относно оспорвания регион Нагорни Карабах.

Целият анализ четете в Bloombergtv.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НАТО нападна Армения. Русия спря войната на НАТО над арменския народ.Къде е Путин - при миротворците.
14
13
 
4
 
! Отговори
KOSTAS LINKE преди 3 години
Туркия тряба да бъде изгонена от НАТО..И ПОСЛЕ РУСИЯ И ГЪРЦИЯ + САЩ И ФРАНЦИЯ = ДА Я УНИЩОЖИМ ДО КРАК .
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 12За лендлийз чувал ли си?
12
2
 
8
 
! Отговори
Йово преди 3 години
Въпроса между ЕС и Турция къде е Борисов. Второ премиера на Армения е виден фен на САЩ дошъл на власт именно с помощта на западни НПО-та. Затова и Путин го остави на вълците от Анкара и Баку. Преди 2 години привържениците на Пашинян виках: "Русия окупатор", "Русия вън" "Армения в ЕС" сега всички тези мълчат и се крият в миши дупки защото ако не беше тази същата Русия турските танкове щяха да ги размажат за часове!
11
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хитлер подценяваше Русия.Той казва, че е изумен от бойната техника на Русия, нейната индустриална мощ и бройката танкове, артилерия.Вервайте на него, ако сте истински фашисти.
10
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия е Нигерия само че със сняг. Къде може да е Путин в подобна обстановка. Питаме ли къде в играта са всички ръководители на пропаднали държави?
9
6
 
14
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 3 години
Арменците бяха "подкрепени" на думи от Макрон и подобни и си повярваха. Макрон пък целеше да скара Русия и Турция защото не успя в Средиземно море. Знаете я френската дипломация. Французите винаги са били представители на най древната професия в политиката. Като войници са силни да се бият с африканските племена но с реални противници се държат като жени. Разтвориха си краката пред Хитлер. Който чете знае. А Путин е голям шахматист. Зашлеви шамар на арменците и им показа че грешат.
8
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин е Кръстникът. Годфадър.Куклите са Запада и Ердоан.
7
7
 
22
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 3 години
Ердоган е хитър човек. Не е дипломат. Той е хитър като Борисов. Затова и се харесват с Борисов. И двамата не владеят един чужд език. Путин е интелигентен но много подмолен. Той наказа Армения. Наказа Пашинян. Нали искаха да стават натовци. Ердоган видя това. И реши да действа. И успя. Арменците са интелигентни и рядко грешат, но направиха грешка като се обърнаха към Запада и отрязаха Русия. Който се надява на помощ от западните евро-гейталаци накрая получава cтpaпон там където е възможно.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами много е просто! Там е според вас където го " слагате"! А къде ще се появи и кой ще е следващият му ход? Това е въпроса на който отговор няма никой!-:) " Политици"? Боже!-:)
5
10
 
15
 
! Отговори
Кой спечели и кой не преди 3 години
В резултат на конфликта на Армения и Азербайджан за Нагорни Карабах, руската армия се настани за 5 години в спорния район, докато турските "миротворци" могат само да наблюдават от азербайджанска територия.Ердоган все се прави на баш бабаит, но му е ясно, че срещу Русия не може да играе твърдо.
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази статия е абсолютна боза....сутрешна баничка с боза.
3
5
 
16
 
! Отговори
V преди 3 години
При големите интереса клати феса ,а не членството в нато или ЕС .Това е разликата между големите политици и последните по всичко във всички класации с изчезващи народи но верни слуги на нато и ЕС ;) Защото живота в крайна сметка е борба ,а не членство ;)
2
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Москва разпалвала разделение в НАТО. Смях в залата. По едно време русофилите бяха и туркофили и ни убеждаваха как Турция щяла да нанесе щети на НАТО и да се присламчи към Русия дрън дрън та пляс.
1
10
 
6
 
! Отговори
Данчо Попов преди 3 години
Къде в играта на Путин са Еърдоган и западът!