Русия обяви петима полски дипломати за персона нон грата

На 15 април Варшава изгони трима служители на руското посолство
23 апр 2021 14:25, Елка Василева
77
Русия обяви петима полски дипломати за персона нон грата
Снимка: архив, БГНЕС

Посланикът на Полша в Русия Кшищоф Краевски, който беше извикан днес в руското външно министерство, е бил информиран за решението на Москва да експулсира петима служители от полската мисия, които трябва да напуснат страната до 15 май. Това се казва в разпространен коментар на министерството, предаде ТАСС.

Още по темата
"Като ответна мярка срещу провокативните действия на Полша по изгонването на руски дипломати, въз основа на принципа за взаимност, министерството обяви за персона нон грата петима служители от посолството на Република Полша в Руската федерация. Те трябва да напуснат територията на Руската федерация до края на деня 15 май 2021 г.", съобщи руската дипломация.

На 15 април Варшава обяви трима служители на руското посолство за персона нон грата. Основание за това беше "нарушаване на условията на дипломатическия статут и провеждане на мероприятия в ущърб на републиката".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия руснаци съвсем се сбъркаха да си гобят славяните поляци.?! Та бива ли така.
21
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полша е поредната маша на САЩ ..... САЩ хвърля глупаците във огъня , а Те са във Тила да им дишат във врата !
20
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия е с икономика по-малка от тази на Испания. Икономиката на Русия се състои в износ на газ, *** и на рускини, които пълнят западните бардaци и се снимат във филми с червена точка 18+.
19
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 18. Руския модел е да се" покажеме на Света колко сме Велики". В САЩ Германия , Франция Британия модела е първо да се даде най доброто на нестния пазар и после е износ. Така се получи и с ваксините в Русия не са ваксинирани милиони
18
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По мизерна страна от русия има ли? Аааааа с Ангола си делят последното място, плюс за Ангола обаче е, че там имат гражданска война от десетилетия
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Россия Стараж Мира !!!!!!
16
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега и Полша ще нарита най слабата икономика в Европа- руската фидиразия! Бог с нас и долу рООсия
15
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-голям фашист и злобар от Путин няма. Смятайте за какъв некадърник става въпрос щом дори бивши съветски републики се мъчат да избягат от страната с най-големите ресурси. Дори Лукашенко напоследък не се чувства съвсем комфортно. Казахстан задълбочава връзките си с Турция и ще си сменя азбуката. А двумилиардния Китай се облизва за пустеещите руски земи (и жени). В братски Китай има недостиг на жени и рускините ще трябва да помагат за оправяне на демографията.
14
5
 
13
 
! Отговори
Малко за политика преди 3 години
До Анонимен 15: "За какво му беше на Путин да анексира Крим"?Защото за Русия беше неприемливо в Крим да има американски военни бази. А това им готвеха превратаджиите от Киев и затова загубиха Крим. А който притежава Крим контролира Черно Море.
13
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Европа Русия е най-мощната икономика.С фалшиви статистики все я поставят взападни класации след германия. Норазработката на тяхната ваксината изкарваистината просто на яве. Аз се чудя защо са тръгналида помагат на неблагодарни европейскипрасета, разрешили са ваксината да сепроизвежда в 4 европейски страни --франция, германия, италия и испания.Което сащ не могат да си позволят да годопуснат и използват пуделчето чехияза грандиозния скандал с гонене надипломати с измислени обвинения.
12
11
 
19
 
! Отговори
Сплескан натовец преди 3 години
Истината и справедливостта са на странта на Русия ,съжалявам ,за всеки нормален човек е ясно ,че от както ФАЩ спонсорираха фашисткия преврат в Украйна ни заливат неуморно със все по безумни и безумни лъжи и пропаганди!Не краварите не на лъжата!
11
6
 
11
 
! Отговори
българин преди 3 години
Каквото повикало,това се и обадило!-:)))
10
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво му беше на Путин да анексира Крим? За какво му беше? Защо не си гледа страната и народа ами все си време носа другаде? Ей затуй европейците странят от Русия защото тя се държи враждебно, отнема земи и струпва войски. Като се мразят с американците ей я къде е Аляска там да струпва. Ама неее той на малките държави се прави. С Китай и САЩ много внимава. Вари го, печи го малкия мъж си е малък мъж.
9
4
 
5
 
! Отговори
Спескан натовец преди 3 години
нато да се остъкли и проблема е решен!
8
11
 
7
 
! Отговори
Жужето преди 3 години
Съвсем е склерозирало
7
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С Русия трябва много да се внимава. Веднъж станеш ли част от руский мир и после няма излизане. Отношения, но само като равен с равен.
6
18
 
12
 
! Отговори
ъъъ преди 3 години
До Анонимен 5Хаха, ЕС бил останал в изолация...ДОООБРЕ! Русия се самоизолира, заради маниакалните отклонения на Вова, но нечии мозъци явно са толкова изпържени, че си мислят, че се случва обратното. Накрая ще кажат, че планетата Земя останала в изолация от Русия.
5
13
 
16
 
! Отговори
Степанчик преди 3 години
Ако знаеше Сталин какво представляват поляците никога нямаше да им дава немски земи. Да си толкова луд в русофобията си, че да изгубиш всякакво себеуважение и да молиш доброволно да те окупират американците, а руснаците да са принудени да те заобикалят и да те подминават с газови проекти за милиарди. Вместо ти да си разпределителя на газ за Централна и Западна Европа, сега това ще е Германия. Лошо е да мразиш.
4
16
 
3
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Какъв е този принцип на взаимност въз основа Русия маха полски депутати щом онези били направили това? Това е принцип "Папагал", не "взаимност" - никой няма да маха дипломати на някой защото иска негови дипломати да бъдат махнати от този някой...Дипломатите са им важни, не проблемите! типично за лоши политици, които не знаят как да решават проблеми...Тези дни си мислех за ситуацията в Украйна - защо ли като им е толкова трудно да решат проблемите там не потърсят правни посредници, медиатори...
3
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браео на чехите и поляците. А нашите чалгари и миячи избраха руски пионки да управляват државата. Има такъв *** народ