Русия обяви петима полски дипломати за персона нон грата

На 15 април Варшава изгони трима служители на руското посолство
23 апр 2021 14:25, Елка Василева
77
Русия обяви петима полски дипломати за персона нон грата
Снимка: архив, БГНЕС

Посланикът на Полша в Русия Кшищоф Краевски, който беше извикан днес в руското външно министерство, е бил информиран за решението на Москва да експулсира петима служители от полската мисия, които трябва да напуснат страната до 15 май. Това се казва в разпространен коментар на министерството, предаде ТАСС.

Още по темата
"Като ответна мярка срещу провокативните действия на Полша по изгонването на руски дипломати, въз основа на принципа за взаимност, министерството обяви за персона нон грата петима служители от посолството на Република Полша в Руската федерация. Те трябва да напуснат територията на Руската федерация до края на деня 15 май 2021 г.", съобщи руската дипломация.

На 15 април Варшава обяви трима служители на руското посолство за персона нон грата. Основание за това беше "нарушаване на условията на дипломатическия статут и провеждане на мероприятия в ущърб на републиката".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
1
 
! Отговори
Polska преди 2 години
Полша е най-великата страна, най-великия народ! Тя е пазителката на европейските ценности!Jeszcze Polska nie zginela!
61
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия да си затвори всичките посолства, после всички ние ще го напънем на останалите рускинчета отзад, после всичко ще си дойде на мястото!
60
2
 
2
 
! Отговори
На каишка! преди 3 години
До Анонимен 68Отгоре (начальниците) не дават да се пише за такива новини...Разбираемо.И ние семейства храним и слушкаме.Не ни е приятно, вярно е...това е вид професионално и личностно унижение, но...Всички знаете КОЙ държи медиите в България, нали?Класацията е напълно обективна.Но поне Русия е доста зад нас (засега).
59
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма работа.
58
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя ще подпали война в Европа.
57
2
 
3
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Кой събори кулите-близнаци в Ню Йорк?91589
56
7
 
6
 
! Отговори
Rrr преди 3 години
Придурки, а вы чего обрадовались? Больше радоваться нечему? Это хорошо, ждите Эрдогана, он вас порадует....
55
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е най простата нация на Земята.Колкото по-далеч толкова по добре.
54
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кулата на Мордор и летящите о рки край нея!
53
2
 
9
 
! Отговори
Ех преди 3 години
Всички ги провокират горките братушки ! Пък те са толкова хрисими...
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 58Какво ви пречи печатайте и вие рубли.Само ,че проблемът ви е че няма какво да ги правите.
51
7
 
8
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До До Нищо ново: Ето, това е тролството: лепене на етикети по опорна точка.Нито Русия е империя, нито е вражеска (за нас). Ние нямаме какво да делим с Русия, напротив, можем да спечелим ако имаме нормални съседски отношения. Кой има интерес от русофобство? Ние не.
50
6
 
6
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
Американците дават един долар за да вземат два. Те са най-големите длъжници в света, но печатат долари.
49
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Признанк на Приятелски жест е САЩ да Пърдат на чуждо място, а у Тях да мирише на Рози !
48
0
 
2
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До Анонимен 52: Да, така е, но какво общо има с темата за това, че Полша изгонила руски дипломати, а Русия - полски?
47
8
 
6
 
! Отговори
До 53 преди 3 години
Ама САЩ не са плащали на терористи, за да взривяват храмове, и не са избивали елита и цвета на нацията. Не помня и да са фалирали България, нито да са инсталирали измислени управляващи без основно образование, нито да са създавали олигархията и организирата престъпност. Защото докато руските марионетки избиваха интелгенцията на източноевропейските държави, то САЩ наливаше милиарди в Западна Европа и Япония. Да, бомбардират, но после дават. А Русия само взима. Сравни ФРГ и ГДР, за да се убедиш.
46
8
 
8
 
! Отговори
До Нищо ново преди 3 години
И аз така мислех преди. Но сега съм убеден, че Русия е една вражеска империя, която хвърля страшно много средства и усилия, за да дестабилизират Европа и западния свят. Водят хибридна война на много нива - чрез ***, сайтове за фейк новини, страници с фейк новини в социалните мрежи, журналисти, политици, бизнесмени, олигарси. Властта им след 10.10.1989г. е силно разклатена, но все още я има. Те носят главна война за кризата в България, а не САЩ, както обичат да манипулират.
45
5
 
7
 
! Отговори
Малко за политика преди 3 години
До До 47: Хайде, стига си се пънал по русофобската опорна точка. В международната политика няма само добри и само лоши. САЩ добри ли са? Къде не са бомбардирали (в т.ч. и София) и къде не са се намесвали. Къде нямат военни бази. Все заради "световният мир"? Ако можеха, щяха да унищожат Русия, но не могат.
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия за какво ми изтриха 17 век, това нещо обидно ли е? Точно 17 век Полша превзима Москва, в руската история това е наречено " смутни времена", абе образовайте се бе Днес.бг, това са факти, а пред фактите всеки мълчи!
43
8
 
5
 
! Отговори
До 47 преди 3 години
Ама разбира се, те всички я провокират! А тя една такава добричка и невинна. Съвсем не е най-голямата държава териториално, заради постоянните си завоевания. Ако не беше НАТО, твоята любима Русия щеше да погълне и Западна Европа след ВСВ. Заради това са тия бази - защото хората много добре знаят какво представлява Русия, а именно един хулиган, който разбира единствено от езика на силата.