Над 12 000 военни в грандиозния парад в Москва, Путин: Този празник е свещен!

Демонстрирани бяха едни от най-новите военни машини в руската армия
603

Москва отбеляза Деня на победата над нацизма с внушителен военен парад, в който участваха близо 12 хиляди военни. Демонстрирани бяха и едни от най-новите военни машини в руската армия.

В тържествен марш през Червения площад преминаха 12 500 военнослужещи и 190 единици военна техника.

Президентът Владимир Путин наблюдаваше парада в компанията на ветерани от Втората световна война. В речта си той подчерта решаващата роля на руския народ за победата над хитлерофашизма. И нарече празника свещен за Русия.

Още по темата
"Той е наш по право на родство с тези, които са побеждавали, разбивали, смазвали нацизма, наш е по право на наследници от поколението победители. Поколение, което почитаме и се гордеем с него", заяви руският държавен глава.

Тазгодишният парад се случва в момент на изострени отношения между Русия и Запада, заради шпионските скандали и напрежението край границите на Украйна. Пред военните и гражданите, президентът Путин не пропусна да подчертае, че страната ще защитава твърдо интересите си.

"Русия последователно защитава международното право. В същото време ние твърдо ще защитаваме националните си интереси, за да осигурим безопасността на нашия народ", допълни той.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


603
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
378
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А най-смешно беше когато Медведев взе в ръце рушкия смартфон Йотафон и каза: "Епъл вече се страхува". Още се превивам от смях като се сетя и ме заболява корема дори.
377
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 492,мий ги с квас ако щеш кой го интересува хахаххаххааха.
376
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първия най-голям проблем на Русия е голямата и територия. Има ресурси и като диваци не могат да си създадат нормална система за управление, а са потънали в олигархична мафия. Втория най-голям проблем на Русия е, че има ядрено оръжие, което всъщност служи да държи рушкия народ в подчинение на олигархичната мафия. Всичко друго е пунта мара.
375
1
 
11
 
! Отговори
Кабелат преди 2 години
В Русия към днешна дата има над 200 народа.22 Републики!Вземете учете история, и се запитайте кой е славянин.България е по-стара държава от Русия на първо време дори.
374
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Березка ходя само по нужда. Промитите мозъчета с качеството да обясняват още малко пажалуста.
373
5
 
9
 
! Отговори
Кабелат преди 2 години
Аз наистина не знам кой е славянин.В самата Русия са няма и 10%.Българите например също нямаме нищо общо, достатъчно да се видите в огледалото без археология.
372
2
 
4
 
! Отговори
Кабелат преди 2 години
До АнонименКажи на чех, че е славянин, и моля помоли някой да снима :)
371
3
 
3
 
! Отговори
Кабелат преди 2 години
До зедА не ти ли е налудничево да обявиш война на Германия, но не и на СССР, заради Полша в който и той нахлува, без да броим агресията му към 4 държави от към Балтика?Единственото положително на цялата история, че след ВСВ Великобритания не е империя, а един смотан остров, какъвто явно си го харесват.По-малък и от България :)
370
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До зедКак какво, чакат Германия ще им свърши работата със СССР без да си мръднат пръста. Чехословакия са славяни и точно ще ги избият и тях.
369
4
 
3
 
! Отговори
Не разбрах преди 2 години
Русия последователно защитавала международното право ?? На кои народи ?
368
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сирия е под контрола на Москва, както и Либия, нагорни карабах и Грузия. Останалото са еврейски приказки за лека нощ.
367
1
 
2
 
! Отговори
зед преди 2 години
До МюнхенСтранно, Не разбирам какво пречи на Англия и Франция да се обединят с Германия и да воюват срещу СССР независимо от това какво прави Чехословакия. Както и да е, такова твърдение мога да определя единствено като налудничаво и плод на болен некомпетентен мозък, тък като няма никакъв исторически документ, подсказващ това. Та дори и в последната статия / сводка на Путин по темата.
366
8
 
2
 
! Отговори
Кабелат преди 2 години
До Анонимен,Това което купуваш в Березка струва стотинки, а ти го продават за по 30лв, за да си имат валута от такива баламурници, като теб :)Никаква, ама никакви стандарти за качество.В тия магазини продават ли нещо друго освен водка и хайвер впрочем? :D
365
5
 
7
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
Тръм изтреля 50 томаховки и само 5 стигнаха Сирия, останлите изкапаха в морето. Смени опорките козяче
364
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евреите и те чешат редовно руските комплекси в Сирия. Кято влязат с Ф35 и ги изключват, за да не станат на изгорели казани :))) Последната комедия беше ,когато руска ракета от ц300 отиде в Гърция. Тежла подигравка е имало от ф35.
363
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До КабелатКъде са направени Берлинския и Нойския договори. Не са в Русия нали.
362
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До зедПри Мюнхен НАТО използва Германия срещу СССР. При Минск НАТО използва Украйна срещу Русия. НАТО чака някой друг да им свърши мръсната работа.
361
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хах, руснаците нямали кво да ядат? Аз в березка си купувам руски стоки понякога и качеството е топ, както при бай тошо. Ание при демокрацията ядем имитиращи продукти и соя, мнооого соя и мнооого палмово масло..
360
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 460"Послед Сащ отидоха и гръмнаха насред Иран дясната ръка на брадатия фанатик."За "великия" Солеймани ли става дума?Тоя дето го пазеха с руски безаналогови ракети?:)))))
359
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Послед Сащ отидоха и гръмнаха насред Иран дясната ръка на брадатия фанатик. Сащ не се шегува и не говори празни приказки. Това е мъжка армия , която действа. Другото са алабала. Стреляш ли по тях... готви св за война.