Русия гони служител на българското посолство

Това е ответна мярка, съобщи Москва
26 май 2021 13:15, Елка Василева
103
Русия гони служител на българското посолство
Снимка: архив, БГНЕС

Русия обяви за персона нон грата служител на българското посолство в Москва като ответна мярка. Това съобщи днес руското външно министерство, предаде ТАСС.

Още по темата

Според съобщението днес българският посланик Атанас Кръстин е бил поканен в министерството и там му е била връчена нота, с която служител от посолството се обявява за персона нон грата.

"Въпросната мярка е отговор на взетото през април от българската страна немотивирано с нищо решение да бъде обявен за персона нон грата дипломат от посолството на Русия в София", се казва в документа.

На 29 април българското външно министерство съобщи, че е взето решение за експулсиране от страната на руски дипломат. Ден преди това българските власти заявиха, че прокуратурата на страната подозира шестима души от Русия като замесени в експлозии, станали от 2011 до 2020 г. във военни складове, в които е съхранявана продукция на компанията ЕМКО, предназначена за износ в Грузия и Украйна, както и в опит за отравяне на шефа на ЕМКО Емилиян Гебрев, отбелязва ТАСС, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
Кратка предистория преди 2 години
1.Български олигарх се опитва да продаде оръжие на Украйна и да се напечели.2.КГБ не спи и взривява склада му.3.България си разваля отношенията с Русия, търпи загуби.Въпрос който трябва да си зададете: Защо аз като данъкоплатец трябва да плащам за далаверата на бивши ДС служители изявяващи се като търговци на оръжие? Какво България би спечелила ако сделката се бе осъществила (подсказка: нищо)?
60
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 2 години
Една калинка по-малко. Жалко че ще я подменят на хранилката. Да не мислите че обикновен човек може да отиде да "работи" в посолство?
59
0
 
0
 
! Отговори
по-добре преди 2 години
Колкото и да се навежда Румен. Колкото и да съсипва България, пак гонят български дипломати.Всяко зло за добро. Намаляват неблагоприятните за България "братски" връзки.
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"На каквото се постелиш, на това ще легнеш!" (Народна поговорка)
57
0
 
0
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Игра на гоненица. Играта е възможна само ако участниците в нея са приятели.
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво
55
1
 
4
 
! Отговори
даааа преди 2 години
До Край на заточениетоАбе за руснаците не знам,ама от тикволандия над 3 милиона са се изселили в чужбина....което е очоло 30 процента от населението,и то по-умните от него...
54
3
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Румене бях ти фен,очакваме адекватен отговор,изгонете руският посланик реципрочно!!!прекратете унизителното поведение!!!
53
0
 
2
 
! Отговори
заинтересован преди 2 години
До до 45,В каква сфера на дейност е вашата фирма?Търсите ли нови служители. Аз в момента работя и то в София за около 1800лв. Не знам откога касиерките в Била са започнали да получават 2000лв. заплата, ама за 2500-3000лв. заплата утре си пускам предизвестието и идвам да работя при вас!
52
1
 
1
 
! Отговори
666 преди 2 години
на лъжеца краката са къси
51
5
 
7
 
! Отговори
Край на заточението преди 2 години
служител на българското посолство "изгонен" Но милиони руснаци мечтаят да са на неговото място- изгонени от руската ***. Но милиони руснаци мечтаят да са на неговото място- изгонени от руската ***.
50
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ ака , а Бг- то опира пешкира :) няма да има скоро запек :( все са на разстройство !
49
1
 
3
 
! Отговори
Циганин Комунист преди 2 години
Как ви се струва следният сценарий:Англия изгони дипломат на САЩ?
48
5
 
7
 
! Отговори
Мда! преди 2 години
Както се перчиме - така го отнасяме.
47
8
 
9
 
! Отговори
Мразим Русия преди 2 години
ИЗОБЩО НЕ НИ ИНТЕРЕСУВА ТАЯ ЧЕРВЕНА ФАШИСТКА КО ЧИ НА.....!
46
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ах каква невиждана драма, изгонен български дипломат заради това че в България притесняват руските шпиони. Радев да обещае, че повече България няма да прави така.
45
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вицепремиерът и вътрешен министър Бойко Рашков е с отнет достъп до класифицирана информация за период от 3 години.Руски агент е новия Премиер на България!
44
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснак, не си слагай сам плюсове на глупавите постове. Никой не се интересува от теб, както в долните коментари писаха. Бил давал над средната заплата... Ми то чистачката в нашия офис взима с 200лв. над средната (официална) заплата за България.
43
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До руснак Васал (или по-точно роб) си ти. Бегай в Москва да "заредиш". Тук никой не те разбира.
42
14
 
11
 
! Отговори
До 55 преди 2 години
Факт е, че мислещето население намалява. Всеки втори тича да става берач на малини. НО останалото тук мислещо население не е настроено про-руски. Никой не харесва един комунистически крадливи поробители. Освен слугинажът в ЕС. Мерси.