Путин: Действията на Русия ще зависят от гаранциите за сигурността ѝ

Русия не можела спокойно да гледа кървавия преврат в Украйна през 2014 г., когато убивали и подпалвали хора
Обновена: 23 дек 2021 19:29 | 23 дек 2021 15:22, Елка Василева
283
Путин: Действията на Русия ще зависят от гаранциите за сигурността ѝ
Снимка: БГНЕС

По-нататъшните действия на Москва ще зависят не от хода на преговорите по гаранции за сигурност със САЩ, а от това дали ще се гарантира сигурност на Русия. Това заяви днес на годишната си пресконференция президентът на Русия Владимир Путин, предаде ТАСС.

Още по темата

"По повод гаранциите (за сигурност) и ще зависи ли нещо от хода на преговорите - действията ни ще зависят не от хода на преговорите, а от безусловното гарантиране на сигурност за Русия днес и в историческа перспектива", каза той в отговор на въпрос.

Русия не можеше спокойно да гледа кървавия преврат в Украйна през 2014 г., когато "убиваха и подпалваха хора", заяви Путин във връзка с анексията на Крим от Москва и позицията й за конфликта в Източна Украйна. "Как можехме да откажем на Севастопол и Крим, на хората там, и да не ги вземем под своя закрила, под крилото си. Невъзможно нещо. Поставиха ни в ситуация, в която нямаше как да постъпим иначе. Или пък можехме ли съвсем безучастно да гледаме какво става на югоизток, в Донбас?", запита риторично той.

Властите в Украйна изтласкват руснаците и рускоезичното население от териториите, исторически обитавани от тях, каза Путин. Със закона си за коренните народи Киев "обяви руснаците, живеещи на тази територия, на тяхна собствена територия, за некоренен народ, както впрочем и поляците, унгарците, румънците", добави той. По думите му този закон предизвиква противоречия в отношенията на Киев с Варшава, Будапеща и Букурещ.

Лидерът на Русия отбеляза, че в Украйна е приет закон за държавния език, украинския, ограничаващ сферата, в която може да се използва руският.
/БТА/

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
6
 
5
 
! Отговори
Чупакабра до 163 преди 2 години
Питаш ме дали знам как се държи пушка. Знам повярвай ми. В казармата съм изстрелял 12 000 бойни патрона с калашник, 2000 с картечница и около 20 гранати с РПГ-7. Мога да карам МТЛБ и танк Т-52. Обучаван съм в спартански казармени условия по време на ВД. И знам слабото място на такива страхливци като тебе, русофили, скапаняци , правещи се на умници, Такива като теб бяхте най големите скатавки в казарамата тогава. Затова СССР се разпадна, сега остава да стъпчем змията
119
11
 
4
 
! Отговори
До Чупакабра : преди 2 години
"...Руснаците са лапали сто години окраденото от България. За това съм готов да се бия..." - Да, крали, откраднали, лапали ? - И какво точно са "откраднали" бе Чапи ? - Црвулите на деда ти , пендарите на баба ти, киселото мляко на леля ти и овчото сирьене на чича ти. Какво е имала България след Турско та да се граби ?Ми що не си остана при Турците бе вуче, пък га рашките ти дариха Свободата взе да грачиш грозно зловещо. Мишка :)))
118
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Чупакабра до 159Би ли уточнил какво точно са грабили руснаците от нас. А какво би казал по тази тема за дадения етап? Дънди метълс може би вкарват злато в земята ни, а не го изнасят безплатно?
117
9
 
4
 
! Отговори
Героям Слава преди 2 години
Славата на Украйна е позор за Русия!
116
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Днiпр - 1 - И както виждаш СЕ РЕШАВА , и ще си останете с МЕЧТИТЕ !!
115
5
 
1
 
! Отговори
факт преди 2 години
До АнонименРуската армия върви към пълна професионалност.В момента към 40% е такава,а всички специализирани подразделения-почти изцяло.
114
2
 
3
 
! Отговори
:) преди 2 години
За да се крепи една империя и са нужни единствено войни и то печеливши! Колко икономически са печеливши няма значение, народа е опиянен от победата и убеждението, че кучешкият им живот се дължи на агресора.
113
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Отровителя - И ти ако живееше в демократична държава , нямаше една мутра за 12г. да те ограби , и да се чудиш къде да си пратиш децата да мият чинии и да берат аспержи , да се спасят от МИЗЕРИЯ ?! Я си виж първо твоята " демокрация " пък после гледай другите !! На теб " демократино " половината черноморие ти е изкупено от Руснаци , дето ти ще ги учиш на демокрация - и ако не е " краварката в левият ъгъл " , не си способен дори да се изхранваш !!
112
0
 
2
 
! Отговори
мда преди 2 години
До АнонименРусия и САЩ имат по около 1400 ядрени заряда,китайските са между 300 и 500 според различни данни.Материал значи има доволно.
111
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Войската на Путин е от 18 годишни деца кого е тръгнал да плаши
110
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин заяжда ли се или ултиматума му е просто шега
109
3
 
7
 
! Отговори
Чупакабра до 159 преди 2 години
Почеркът ти ми е познат. Нямам нужда от еврооблаги или евроекскурзии. Аз си живея спокойно в България с честен труд. Бих желал плодовете на моя труд да се множат от моите наследници. Това обаче няма как да стане ако такива душмани като тебе работят за най високото джудже в света което се държи като Адолф Хитлер в кремълския бункер. Руснаците са лапали сто години окраденото от България. За това съм готов да се бия до край ако руския ботуш с твоя помощ дойде на прага ми
108
1
 
7
 
! Отговори
Днiпр - 1 преди 2 години
Украйна е суверенна държава и има пълното право да избира в кой съюз да участва, предвид своята сигурност!Членството на Украйна в НАТО няма как да се решава в Кремъл!
107
4
 
2
 
! Отговори
факт преди 2 години
До българинА бе аланкоолу,доближаването на НАТО до руските граници какво значи-възможност за изненадващ удар!Американската идея е държавите,от които е нанесен тоя удар да го отнесат,а самите САЩ да останат незасегнати.Самият ти къде живееш,не е ли в държава,която ще бъде унищожена при война с Русия?Кое е по-важно-оцеляването на собствената държава или американска победа,която става все по ефимерна?
106
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия има стотина ядренни бомби на ракети, за къде по напред, ако ги изстреля вече няма да съществува като държава
105
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Чупакабра до 152 - Ще, ще сигурен съм в теб - Ако обаче дотогава не умреш от студ за неплатени сметки за ток и парно ?! Ти пушката знаеш ли от коя страна се държи бе джендърче ?!
104
6
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Русия е пострадала много от фашизма и няма да остави съвременните фашисти в Украйна да си развяват байрака.Това го знае всеки с минимално количество мозък в главата,но явно при укрите и това количество липсва.
103
2
 
7
 
! Отговори
Отровителя преди 2 години
Ако Русия беше демократична държава с нормални заплати никой нямаше да е против Путин. Ама не е!
102
3
 
7
 
! Отговори
Шмайзер преди 2 години
Къде е тръгнал тоя голю бе? Бюджета на Русия е 1,5 трилиона, на САЩ е 20 трилиона, а на ЕС е 18 трилиона
101
3
 
2
 
! Отговори
До Чупакабра : преди 2 години
"...рационалната мощ и поведение на Великия Запад..." - Теб какво те бърка...."рационалната мощ и поведение на Великия Запад.." ? - - Еврозаплата ли получи, европенсия, еврооблаги, евроекскурзия или еврошамар да си знаеш мястото да миеш чинии и бояджия....в най-добрия случай :)))