Кремъл следи със загриженост действията на САЩ относно Украйна

Песков обвини Вашинтгтон за подклаждане на напрежението
25 яну 2022 13:41, Елка Василева
101
Кремъл следи със загриженост действията на САЩ относно Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Русия обяви във вторник, че наблюдава с голяма загриженост решението на Съединените щати да поставят 8500 войници в бойна готовност, за да бъдат готови да се разположат в Европа в случай на ескалация на кризата в Украйна, предаде Ройтерс.

Още по темата

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обвини Вашингтон, че подклажда напрежението около Украйна, повтаряйки линията на Москва, че кризата е предизвикана от действията на САЩ и НАТО, а не от съсредоточаването на десетки хиляди руски войници близо до украинската граница.

Западните държави пък обвиняват Русия, че планира нова атака срещу Украйна, която нахлу в страната през 2014 г. Москва отрича подобен план, но посочва, че може да предприеме неуточнени военни действия, освен ако не бъдат изпълнени исканията, включително обещанието на НАТО никога да не приема Киев в алианса.

НАТО заяви в понеделник, че поставя силите си в готовност и подсилва Източна Европа с повече кораби и бойни самолети. Русия заклейми тези ходове като "западна истерия", припомня БНР.

Днес Песков каза, че президентът Владимир Путин ще разговаря тази седмица с френския си колега Еманюел Макрон, който също така планира да разговаря с украинския президент Володимир Зеленски.

През тази седмица Русия очаква писмен отговор от страна на САЩ на предоставения от Москва списък с искания за сигурност, някои от които Вашингтон вече отхвърли.

Дмитрий Песков отбеляза, че тревогата на руската страна относно американските войски не е повлияла на преговорите, тъй като настоящата фаза на преговорите е приключила.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1914г. нямаше натовски войски в източната част на НАТО. Така че, първо Русия започна напрежението с анексирането на Крим, който е украински!
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - 16 - свършиха му парите. Това стана 2014-та за да не стигне до Киев. Това му е проблемът на Путин изобщо. Ако зависеше от него сега руските танкове щяха да са стигнали чак до Брюксел, ама пусто тия войници трябва да ядат и мунициите струват пари, а и войната като цяло е скъпо нещо и дълга война струва по 1 трилион на 7г. Та за това и Русия не може да почва война както си иска щото никой не иска да им купува рублите ако просто печатат, както купуват доларите на американцовете!
18
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Америка няма работа там. Някой казва ли им какво да правят с Мексико и колко да е висока стената. Моле ви се това хуманно ли е стена издигнали. Горките мексиканчета.
17
0
 
4
 
! Отговори
до 19 преди 2 години
Да ама на картата след Украйна,започва Европа.Учи география и история ,синко.
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде са ни самолетите F16?
15
4
 
10
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Московската пета колона от национални предатели и българофоби отново се е разбесняла,!
14
3
 
6
 
! Отговори
наглост преди 2 години
Русия е много разтревожена,че НАТО ще изпратят 8500 войници в Европа,след като 100 000 руска армия се разхожда край границите на Украйна ,руския флот започва учения в Балтийско море,друго край бреговетре на Ирландия.
13
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква работа имат Сащ да се бъркат в Украйна? Миротворците на цял свят Америка. Където са стъпили трева не расте.
12
6
 
7
 
! Отговори
Майдан преди 2 години
Да не вземат накрая САЩ и НАТО да направят инвазия в Украйна, като в Афганистан? Ще ги демократизират набързо, като в Ирак и Либия, само дето в Украйна няма нито петрол, нито газ, нито опиумен мак, само въглища и то в Донбас.
11
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чета статията и сега разбирам, че Русия е нахлула в Украйна през 2014-та. И защо Украйна още съществува, кое е спряло нахлуването на Русия? Охкането и *** идеологията на западните страни ли? Или когато Путин видя могъщата украинска армия и се изтегли? Или - не, литовската съвкупност от общо 4000 военни, цялата литовска армия, респектира Путин и под заплахата Москва да бъде обсадена, се изтеглиха?!? Боже, толкова въпроси, а няма отговори...
10
3
 
3
 
! Отговори
бай Геро преди 2 години
Песков ще се прекръства на Стафидкин, според размера на свилите му се кyмбyли...
9
4
 
7
 
! Отговори
и така преди 2 години
и САЩ и не само , следят със загриженост действията на путин относно Украйна !
8
3
 
6
 
! Отговори
Казуар преди 2 години
САЩ следят със загриженост действията на Русия относно Украйна.
7
11
 
12
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 2 години
Тия отново счупиха нагломера! Струпали над 100 хилядна войска, но това не било "опасност"! Но виж ако украинците поканят 8 хиляди американци да се защитят, това вече било много "обезпокоително"! Ами махнете си войската от там бе, и няма да има причина Киев да кани американци да защитят Украйна!
6
8
 
5
 
! Отговори
Хм преди 2 години
Напрежението се нагнетява около Украйна,обаче е много вероятно Путин(като го знаем) да удари другаде.Къде ли ще да е това?Впрочем,може пак да е в Украйна,но по неочакван начин.
5
11
 
10
 
! Отговори
Владимир преди 2 години
Абе САЩ са гаранти за независимостта и териториалната цялост на Украйна, за което имат договор. Украйна е член на ООН, призната от Русия. Така че, украинският президент може да помоли САЩ да му помогнат в борбата с терористите.
4
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека войната да започне СЕГА! Пускай бомбите, Байдъне, пускай бомбите, Путине! Кръв да се лее, всичко да гори!
3
8
 
15
 
! Отговори
МАЛАДЦИ БРАТУШКИ преди 2 години
ГЛЕДАЙКИ РУСКА ТВ РАЗБИРАМЕ, ЧЕ УКРАЙНА СА ФАШИСТИ, А ЕВРОПА/ЗАПАДЪТ/И САЩ СА АГРЕСОРИ, А РУСИЯ РАЗВИВАТ ИКОНОМИКАТА НА ДЪРЖАВИ, КОИТО СА БИЛЕ "УСВОЕНИ ОТ ТЕХНИТЕ ДЕДИ"- ПОСЛЕДНОТО Е ЦИТАТ НА ПУТИН ОТ СТАДИОН"ЛУЖНИКИ" НА ЧЕСТВАНЕТО НА ГОДИШНИНАТА ОТ УСВОЯВАНЕТО НА КРИМ.
2
1
 
5
 
! Отговори
Мухахахахаха преди 2 години
Сега може да се изгаврят с тях като им изпратят помощ за някой закъсал или затънал в преспите танк...?
1
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Многоженеца Димитрии да се не притеснява, защото като той казва на територията на Русия, руската армия има право да трупа войски и да прави учения.Е и американците на територията на НАТО имат право да правят учения.