Кремъл следи със загриженост действията на САЩ относно Украйна

Песков обвини Вашинтгтон за подклаждане на напрежението
25 яну 2022 13:41, Елка Василева
101
Кремъл следи със загриженост действията на САЩ относно Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Русия обяви във вторник, че наблюдава с голяма загриженост решението на Съединените щати да поставят 8500 войници в бойна готовност, за да бъдат готови да се разположат в Европа в случай на ескалация на кризата в Украйна, предаде Ройтерс.

Още по темата

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обвини Вашингтон, че подклажда напрежението около Украйна, повтаряйки линията на Москва, че кризата е предизвикана от действията на САЩ и НАТО, а не от съсредоточаването на десетки хиляди руски войници близо до украинската граница.

Западните държави пък обвиняват Русия, че планира нова атака срещу Украйна, която нахлу в страната през 2014 г. Москва отрича подобен план, но посочва, че може да предприеме неуточнени военни действия, освен ако не бъдат изпълнени исканията, включително обещанието на НАТО никога да не приема Киев в алианса.

НАТО заяви в понеделник, че поставя силите си в готовност и подсилва Източна Европа с повече кораби и бойни самолети. Русия заклейми тези ходове като "западна истерия", припомня БНР.

Днес Песков каза, че президентът Владимир Путин ще разговаря тази седмица с френския си колега Еманюел Макрон, който също така планира да разговаря с украинския президент Володимир Зеленски.

През тази седмица Русия очаква писмен отговор от страна на САЩ на предоставения от Москва списък с искания за сигурност, някои от които Вашингтон вече отхвърли.

Дмитрий Песков отбеляза, че тревогата на руската страна относно американските войски не е повлияла на преговорите, тъй като настоящата фаза на преговорите е приключила.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
8
 
8
 
! Отговори
до 66 преди 2 години
Каква работа има нато нарочно ги пиша с малки букви, поради неуважението ми-в Югославия. Кои са те? За какви се мислят? При провеждане на подобен вид акции се нападат военни обекти, НЕ граждански. В този случай бомбандировките бяха над мостове и сгради в центъра на Белгад. И не е правилна логиката като гори къщата на съседа аз какво общо имам, защото огъня бързо се разраства.
59
6
 
7
 
! Отговори
Любен. Пандев преди 2 години
Под диктовката на ***, българските им пудели русофили, от 90-та г. до сега унищожиха армията, подариха на *** милиарди за неизвършени ремонти на савеЦките бракми и оставиха България без ***, точно за момент като този - Сърбия въоръжена до зъби, Гърция и Турция също, а губернията БГ няма един самолет и един батальон пехота. Защо? За да могат мужиците да преминат от тук към Сърбия като на 9-ти септември. Да идва НАТО!
58
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А НАТО след едно фиаско,просто ще се разпадне от самосебе си,защото и Китай,вече ги е взел на мишката,заради"цветните им революции"Азия не е АфрикаИ освен САЩ други вече нямат интереси тамТака,че ще е голяма грешка да провалят Олимпиадата в Китай със започването на военна авантюра,за която се канят от 2019Рискът за Европа е десетки пъти по голям от колкото за Русия,защото и Китай ще я подкрепи,както в Казахстан.
57
9
 
11
 
! Отговори
българин преди 2 години
От Кремъл с основание са загрижени. Загрижени са, защото май вече бавно проумяват, че повече няма да могат необезпокоявани да нападат Украйна! И ако се опитат да си я вземат, армиите от НАТО ще я "издърпат от устата на Русия" така, както някой издърпва шоколадче от устата на детенце!!!
56
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През тази седмица Русия очаква писмен отговор от страна на Пиндостан на предоставения от Москва списък с искания за безопасност в Европа, а държдепът помоли Кремъл да не дава гласност и да не публикува отговора.
55
9
 
7
 
! Отговори
Роки Балбоа преди 2 години
Кремъл ще бъде превзет ! Скоро !....
54
10
 
9
 
! Отговори
Слава на Украйна преди 2 години
Ще мачкаме ушанките и мужиците
53
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Русия и НАТО плашат гаргите { тоест нас } ! - но ние не се плашим щото работим и учим онлайн а пък кой ще произвежда утре нещо за ядене не е важно.Важното е , че сме модерни и телефоните са ни по-скъпи от колите !
52
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 63 БЕЛГРАДСега па и за сърбите ли да берем грижа.Сами са си виновни, знаеха какво ги чака ако не приемат условията на НАТО.Е,накрая ги приеха, но трябваше да се убедят, че НАТО не се шегува.
51
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А до края на Олимпиадата,САЩ трябва да са дали окончателен отговор.До сега разбирам,че се ежат,но няма да предприемат нищо,щом изпращат само инструктори и се надяват,с чужди ръчички да извадят"горещите кестени от огъня"Но този път може и да се опърлят жестоко.Дори нашите "фуражки"го схващат.
50
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Големи наивници са тези дето смятат,че Русия ще позволи на нейна територия да се водят воени действияДори зимата им е съюзникА факта,че САЩ изтеглят семействата на посланици и други служители,показва кой ръчка огъня в УкрайнаПрез следващите10 дни ако не се случи нищо,започва Олимпиадата в Китай и вече ще е невъзможно да се предприеме нещоПо време на Олимпиада всички бойни действия се прекратяватА ако се обърка ОлимпиадатаКитай ще им потърси сметка за щетите.Интересно Япония каква страна ще вземе
49
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кремъл следял със загриженост. И ние следяхме със загриженост от 2 месеца насам как Русия трупа войски на границата и обявява огромен брой учения. Как се готви за нещо. Е, много ясно че никой няма да стои безучастно. А НАТО е затова създаден, да противодейства.
48
9
 
16
 
! Отговори
Белград преди 2 години
Спомнете си бомбандировките на НАТО над Белград 1999 г. Операцията е проведена под името благородна наковалня. Всичко е с "миритворна" цел. Пълно вмешателство във вътрешните работи на Югославия.
47
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 48. И пак не могат да настигнат Русия във военните технологии,))))С кои технологии с прехваленият танк,, Армата" от който са произвели 20 броя, и очакват в следващите 2 год. още 100,ама надали.С безаналоговия самолет 5то поколение Пак Фа Су-57 от който се отказаха индийците и дори руското ВВС има резерви и не иска да финансира,, скъпа безполезна играчка" цитат на руски военен!
46
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я по полека да не се намеси чичко Ким от Северна Кория, че ще видят всички тогава от къде изгрява слънцето.
45
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия закъсня с искането си,защото лъжедемократите в САЩ прецакаха ТръмпНо следващия им Президент пак може да е той и тогава САЩ не само ще изтегли базите си от Европа ами и от целия СвятТогава двете Кореи ще станат една и светът ще стане по добър,защото той си беше миротворец,за разлика от Байдън,щом изтегли САЩ от Сирия,Ирак и АфганистанАмериканците сега разбират,каква грешка допуснахаАко ги"начешат"и руснаците в Украйна ще им държи влага доста време,а може и да се разпаднат.Тексас търси повод
44
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин знае какво да направи. На него му трябва писмен отговор на това, което е заявил. Няма голямо значение какво ще му отговорят, важното е да дадат такъв отговор, за да са изчерпани всички възможни дипломатически средства за уреждане на въпроса. После той е на ход, за да направи това, което вече е решил. Резултатът ще е неочакван и сряскащ. НАТОто ще осъзнае късно своята безпомощност и безполезност, защото войските които инатливо не иска да оттегли от Източна Европа няма да са в състояние да опазят абсолютно нищо.
43
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Великите сили ще се разберат, но аз тук не се чувстван защитен от НАТО. Къде е нашата армия? Просто я няма. Бог да пази България.
42
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Десетки милиони жители на страните от ЕС вече не могат да плащат за основната услуга на съвременната цивилизация - електричеството. Огромните сметки за ток предизвикаха масови протести и европейските правителства започнаха спешно да ги заливат с пари. Ще стигнат ли тези пари и какво ще се случи след като свършат?
41
3
 
4
 
! Отговори
dogan преди 2 години
До АнонименНахлуването в Украйна спря, защото в Кремъл отиде швейцарският заместник външен министър , който бе приет от президента Путин. Както се каза, говорили са си за укрепване на мира и международното сътрудничество. Което и се и видя, защото бойните действия спряха, а голяма част от руските войски се изтеглиха.