НАТО в готовност за решителни действия при инвазия на Русия в Украйна

Джо Байдън заплаши Владимир Путин с персонални санкции
26 яну 2022 07:25, Елка Василева
257
НАТО в готовност за решителни действия при инвазия на Русия в Украйна
Снимка: БГНЕС

Продължава размяната на остри реплики по оста НАТО-Русия. Генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг предупреди Москва, че силите на НАТО са в готовност за решителни действия при евентуална инвазия в Украйна.

Американският президент Джо Байдън заяви, че Вашингтон може да наложи персонални санкции на руския президент Владимир Путин, предаде БНТ.

Още по темата

"Нека изясня на президента Путин едно нещо - ако реши да започне инвазия в Украйна, ще има сериозни последствия, включително икономически санкции. Чувствам се длъжен да засиля нашето присъствие, присъствието на сили на НАТО по източния фронт, Полша, Румъния. Ако реши да нахлуе с всички тези части, които в момента са разположени по границата с Украйна, това би била най-мащабната инвазия от Втората световна война насам. Това би променило света", заяви президентът на САЩ Джо Байдън.

"Съществува реална опасност от нов военен конфликт в Европа - сега, когато Русия отново заплашва да използва военна сила срещу суверенна държава - в случая Украйна. Но НАТО и съюзниците ще положат всички усилия да предотвратят това. Ще го направим, като предложим на Русия политическо решение на ситуацията, а също и като отправим ясно послание за евентуалните последствия - включително икономически, ако Москва реши да използва военна сила. Целта на онези 8000 военни, които са в готовност, е да покаже, че силите на НАТО могат и ще реагират, ако се налага да защитават нашите съюзници или да предотвратят военен конфликт", допълни генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха-ха, егати плоската пропаганда, Русия да нападне отново суверена държава, и кога се случвало това че да го прави отново.
43
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
49 то и при Кубинската криза през 60те са мислили, че е шоу, но историята доказва, че не е било.
42
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори числеността на събраните войски не отговаря на сериозни намерения. За солидни нямерения трябват стотици хиляди бойци, а не някакви си 10-20 хиляди.
41
2
 
25
 
! Отговори
Истината преди 2 години
НАТО и САЩ са най- големия агресор в света-Виетнам ,цяла Северна Африка-Египет ,Либия ,Мароко,, после Иран ,Ирак,Ливан, Сирия,накрая Афганистан-колко държави трябва да попилеят и народ да избият.Мола Азия най- накрая да се обедени и да измете тази алчна *** от световен "господар".Те са научени на робство и май друго не знаят-да грабят и използват.
40
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
40 отговарям ти защо,защото Афганистан е най-големия производител на кока. Сега го върнаха на талибаните, като в момента водят преговори колко точно да им доставят от стоката. Това с човешките права е за наивници. На никой не му пука за хората, всичко е бизнес. Жените пак ги пребиват с камъни, да си чул някое НПО да е протестирало? И в Украйна е същото. Сина на дедо има сериозни активи в държавата и ще хвърли света във война само за да си гарантира печалбата. Има ли учудени?
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На хърватина не му издържаха нервите. Останалите знаят, че всичко е шоу и се държат подобаващо.
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
""Решителни действия". Означава като действията на моряците от кораба "Доналд Кук" когато доближиха границата на Русия. Нали ?"---------------------------------------------------------- От вчера имаме нов кандидат за драматичната роля на "Доналд Кук". Разрушителят USS "Ross" е на път да влезе в Черно море.
37
2
 
33
 
! Отговори
ХАХАХА преди 2 години
Вчера Хърватия официално заяви ,че няма да участва във военен конфликт срещу Росия и ако това стане ще изтегли до един своите войници от НАТО.Нашите , а и доста държави от Европа дали имат топ*ки да кажат истинската си позиция.Една малка Хърватия успя, а другите....???Докога ще сме слуги на САЩ-те ни имат за робии да слушаме бъртвежите на един деменнен дядо?
36
1
 
18
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
Като врътна кранчето на газта и сме готови.-тогава идете се плачете на байрон.-ае те ни нато.едни се заяждат други патят.
35
1
 
7
 
! Отговори
Ей мафиот преди 2 години
Борисов да има нещо да каже за СРС - тата и робството на жени чрез СРС проституцията !? Колко жени изтезават!? Румен Пашата
34
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нито едните, нито другите ще прекрачат границата, отвъд която ще трябва да се използват фатални оръжия. Светът въпреки всичко е добро място за живот и никоя от страните не е обхваната от масова лудост и желание за самоубийство.
33
2
 
14
 
! Отговори
България над всичко преди 2 години
така ще запука НАТО с ракети Русия, че след запукването Запада няма да съществува и като.. посока хахахахахахаха
32
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видяхме НОТО в Ирак, Сирия, Афганистан какво направи - развалини , сега на ред е май Украйна.Може би така Украйна по бързо ще се присъедени към Русия.
31
1
 
13
 
! Отговори
хммм преди 2 години
Тоя на снимката по скоро ми изглежда перфектното лице водещо нощната програма по американския ефир но не и човек вдъхващ респект и страх. Да сложи един мъпет в ръката си поне да се смеем като говори врели некипелите си.
30
1
 
6
 
! Отговори
защо преди 2 години
Афганистан - "През октомври 2009 43 държави (членки и не-членки на НАТО) участват в мисията поддържат около 71 030 войници в международните сили за поддържане на сигурността, от тях 28 900 американски "2022 - Срещу Русия - 6 000 войника?????
29
25
 
4
 
! Отговори
Бай Тошо преди 2 години
Като запука НАТО с ракетите по руските пияни чотури тогава ще им се стъжни на путлерастите
28
2
 
15
 
! Отговори
България над всичко преди 2 години
8000 въшливи от НАТО няма да разберат какво ще стане ако 100 000 - та разположена руска армия премине в настъпление.. ще заспят в съня си хахахахахахаха
27
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А дали щяхме за сме в тая ситуация ако ЕС имаше собствена армия и се интересуваше само от себе си? Дали щеше да има война в Сирия и бежански потоци? Дали щеше да има войски по границите, вместо търговски договори и топло в студа? Проблемът е че ЕС е зависима и никога няма да бъде сила и фактор в света, докато продължава за бъде зависима. Събитията НАТО - Русия го доказват категорично.
26
1
 
20
 
! Отговори
L. преди 2 години
Всички гледни точки на САЩ и НАТО. Добрата журналистика не предполага ли и мнението на другата страна - там Русия говори за неспазване на някакви Мински споразумения с Украйна...
25
1
 
17
 
! Отговори
14-ти януари преди 2 години
Това беше истинската цел на двегодишните чести, последователни, нестихващи и накрая втръснали предупреждения, периодични провокации, лъжи и откровена истерия относно евентуалната руска инвазия в Украйна. Да се насити и напълни всеки кв. км. от територията на бившия социалистически лагер с пиндостански войски и въоръжения. Да се бетонират тук и да отправят алчен, ненаситен, кръстоносен подлед-апетит на изток.