НАТО в готовност за решителни действия при инвазия на Русия в Украйна

Джо Байдън заплаши Владимир Путин с персонални санкции
26 яну 2022 07:25, Елка Василева
257
НАТО в готовност за решителни действия при инвазия на Русия в Украйна
Снимка: БГНЕС

Продължава размяната на остри реплики по оста НАТО-Русия. Генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг предупреди Москва, че силите на НАТО са в готовност за решителни действия при евентуална инвазия в Украйна.

Американският президент Джо Байдън заяви, че Вашингтон може да наложи персонални санкции на руския президент Владимир Путин, предаде БНТ.

Още по темата

"Нека изясня на президента Путин едно нещо - ако реши да започне инвазия в Украйна, ще има сериозни последствия, включително икономически санкции. Чувствам се длъжен да засиля нашето присъствие, присъствието на сили на НАТО по източния фронт, Полша, Румъния. Ако реши да нахлуе с всички тези части, които в момента са разположени по границата с Украйна, това би била най-мащабната инвазия от Втората световна война насам. Това би променило света", заяви президентът на САЩ Джо Байдън.

"Съществува реална опасност от нов военен конфликт в Европа - сега, когато Русия отново заплашва да използва военна сила срещу суверенна държава - в случая Украйна. Но НАТО и съюзниците ще положат всички усилия да предотвратят това. Ще го направим, като предложим на Русия политическо решение на ситуацията, а също и като отправим ясно послание за евентуалните последствия - включително икономически, ако Москва реши да използва военна сила. Целта на онези 8000 военни, които са в готовност, е да покаже, че силите на НАТО могат и ще реагират, ако се налага да защитават нашите съюзници или да предотвратят военен конфликт", допълни генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
13
 
! Отговори
ѝуу преди 2 години
Дъртия склеротик ще наложи последна санкция, насиране в гащите.
23
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако смятате, че демокрацията се изразява в господство на шест англосаксонски и западноевропейски държави над целия свят, много се лъжете. Това се търпи до определено време , след което най-вече азиатските държави се вдигат и бледоликите господари от САЩ или трябва да се помирят с отнемането на господството им, или да загубят в една световна война. Позициите се изясняват: Русия срещу НАТО и Западна Европа и Китай+С.Корея с/у САЩ.
22
2
 
16
 
! Отговори
Към дядо Джо преди 2 години
"Решителни действия". Означава като действията на моряците от кораба "Доналд Кук" когато доближиха границата на Русия. Нали ?
21
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
джое , ко правите война =нека да е на вашия контитнент
20
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не помните ли, че и Франция и Англия се надяваха, че като анексира тук там някоя територия Хитлер ще се успокои, а конфликта прерастна във Втората световна война? Учим ли се от грешките си? Забравихме ли историята? :)
19
3
 
21
 
! Отговори
Удри куме преди 2 години
Само един руски залп по тия войски и след 3 минути може да ходим да събираме натовско железо за белкантото. Тъкмо сега цените на металите не са лоши
18
1
 
33
 
! Отговори
до 8 преди 2 години
Когато краварите нападат е демокрация, а когато други правят същото е инвазия аре някак да свалиш розовите очила.
17
2
 
13
 
! Отговори
Rrr преди 2 години
Придется реализовать проект создания Пролива имени Сталина, ну, на месте САЩ
16
4
 
15
 
! Отговори
Бочо до 20 преди 2 години
КомунизЪма е приказка за лека нощ. Гръбнакът на икономиката трябва да бъдат кооперативни фирми, като собствениците са работниците. Тези фирми ще разработват и произвеждат продукти на пазарен принцип. Идеята е да се намали експлоатацията на масите от една шепа хора. Не е зле и консуматорското мислене на хората да изчезне. Алтернатива има.
15
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единият с деменция, другия злобно джудже, просто "Красота"
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми ще гледаме по телевизията репортажи от снн какво трябва да правим ако има операция на еуските сили в украйна
13
2
 
31
 
! Отговори
Бочо преди 2 години
Америка се нуждае от война за да оцелее. На капитализма са му нужни ресурси и бедни човешки души за експлоатация. Иначе се затриват.
12
1
 
32
 
! Отговори
Димитър преди 2 години
Или може би понеже е на възраст човека и няма какво да губи, играе му се на война.
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия е възприеа каноните на Пустинна буря проведена от САЩ. Изглежда, че Русия вече може да провежда военни операция от този мащаб, независимо, че в Грузия и беше трудно. :)
10
1
 
31
 
! Отговори
Димитър преди 2 години
На тоя дъртия кога някой ще му бие един шамар и ще го свали, че повлича целия свят във война.
9
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
26 януари - Ден за молитва за мир и за Украйна...
8
0
 
16
 
! Отговори
До 8-мият Анонимник преди 2 години
Абе те и през 1939 са мислели по същият начин, ама ей го на
7
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сирия ирак сьщо бяха независими дьржави
6
25
 
11
 
! Отговори
Слава Україні БРАТЯ преди 2 години
Дайте оръжие на украинците, те сами могат да се справят с агресорите!
5
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай Тръмпи колкото и да му се смеят беше първия US президент от десетилетия насам, който не започна операция ( да се чете война ), освен това каза, че ако спечели всички ковид мерки отпадат.... Е нямаше как да му простят това!!!! Кой е той, че да им чупи схемата и да им спира далаверата?!? Най- фалшивите избори и най-мощната медийна пропаганда се стовариха върху него. Още го псу ват щатските медии - още ги е страх от него.