Боян Чуков: Русия и САЩ се надиграват, европейците са пешки

На прага на криза сме със снабдяване на храни за населението
27 яну 2022 16:44, Анисия Иванова
65

"В този момент премиерът има право, защото в момента не очакваме някой да ни нападне. Заобиколени сме от държави приятели и държави членки на НАТО и ЕС. Премиерът е прав, че трябва да обърнем внимание върху нашата национална сигурност, но като се потрудим самите ние, а не все да чакаме някой да ни изпрати помощ. Трябва да погледнем себе си, преди да очакваме като просяци някой да ни изпрати нещо и да ни каже какво да правим", заяви експертът по национална сигурност Боян Чуков.

След заседанието на Министерски съвет вчера премиерът Кирил Петков заяви, че в своята отбранителна стратегия България ще разчита на своята армия.

Още по темата

По думите на Чуков министър-председателят не е получил достатъчно информация и няма ясна картина за случващото се по света, като се е задоволил само с политически декларации.

"КСНС не може да изпълнява своите основни задължения, защото няма този капацитет да предоставя на премиера аналитично-информационна продукция от много високо ниво. В България няма звено, което да събира и обработва целия поток от информация, който касае националната сигурност, и да го предоставя на премиер, президент, председател на НС", подчерта Чуков пред Bulgaria ON AIR.

През последните 4-5 години за Българската армия е направено много, смята той. И отбеляза, че преди 7-8 години немалка част от политиците казваха, че няма смисъл да даваме пари за армията.

"В момента едва ли български войник ще отиде да се сражава някъде. Не става дума за пристигане в България на огромни въоръжени контингенти. Никой не говори за разполагане на допълнително оръжие на територията ни. Отделните страни в НАТО имат различен подход към случващото се в Украйна. Преди два дни министърът на отбраната на Украйна започна да изказва същото мнение като Москва - че не се очаква война между Украйна и Русия. Тук е надиграване между големите - Русия и САЩ. Повечето европейци участват като пешки, които ги местят на шахматната дъска", обясни експертът по сигурност.

Чуков коментира още, че германците много добре си правят сметката, докато ние сме залисани кой какво е казал и не разбираме, че сме на прага на криза със снабдяване на храни за населението. Китайците имат чудовищни запаси от ориз, жито и царевица, изтъкна той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
Оня преди 2 години
Моят въпрос е ***? На коя страна ще застанат Българите?
47
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой, никога не е казвал, че България ще воюва срещу Русия. Казахме, че Русия не може да определя политиката на България, в кои съюзи да членува и как да си изпълнява задълженията в съюза!
46
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми правилно го рече-пешки сме- В една война, ние изчезваме, щото като база за кораби и летища, ще бъдем на първа линия. Над главите ни ще се сипят бомби и ракети и ще се водят битки. Швейцария винаги е неутрална и има защо.
45
3
 
19
 
! Отговори
toti преди 2 години
Редно е да се каже ,че Европейски съюз са ,,дупедавци'' и далеч неразбират защо са там сабрани ,нас ли да брани или янките!! По скоро трябва да си изградим една ЕДИННА ЕВРОПЕЙСКА ОТБРАНИТЕЛНА СИСТЕМА ''!!!-а не да храним чужди войски на континента!!
44
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радеф от кои пешки е?
43
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Русия щото не е пешка....Смях.
42
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябвали да има нова държавна хранилка която да правила ,,синтез,, на информацията . Ами то и сега си им . Нарича се разузнаване. Тва че не си върши работата не означава че ни трябва нова ясла ;) Час от бойковото наследство е че няма кой да накара държавна ясла да върши работа. Няма го управника на държавата вече повече от 12 години.
41
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние сме пешки а Русия и Америка са голям праз.
40
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя е толкова гнусен и неприятен, че веднага изключвам телевизора! Продал си е душата на Мамона отдавна.
39
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ние в България не сме и пешки.
38
5
 
13
 
! Отговори
До анонимен 46 преди 2 години
Боя се, че не българският селянин е неграмотен и манипулируем, а дечицата му, наводнили градовете, не говорят литературен български, мекат, не знаят къде се слага пълен член, не четат, не могат да се изразяват и т.н. Точно те слушат чалга, нито един от тях не знае европейската и световна литература, изобразително изкуство, музика! В нашето село има хора, които знаят за парадокса на Шрьодингер, за "сивата материя", за Хилбертово пространство, за това, в коя симфония Бетховен сменя тоналността на
37
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европейците ги няма на картата! ЕС също ги няма! Какво да очакваш от евроге.й.ове - ликвидираха си континента. Войни, прос.то.тии, съюзи, Норвежки хелзински комитет, научиха скакалците да не работят, жендъри, трети полове, мъже жени и жени, които са мъже, децата от малки се питат дали не са кучета и от кой пол.... Накрая ги няма на картата! И нас ни няма, защото се хванахме с тях, някои ни хванаха по-точно, защото нямаше референдум. Ся печатат пари като мерки срещу края.
36
28
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-лесно се манипулира неграмотен народ, а българския селянин е пример за неграмотен, *** народ. Когато единствения ти източник за информация са чалга, порно и руска пропаганда (което е едно и също) ... ти винаги си в губеща позиция, защото не знаеш нито какво се случва, нито защо се случва около теб ... съответно винаги плащаш сметката на всички.
35
6
 
25
 
! Отговори
Боли ме шнура преди 2 години
След плана Маршал, Европа винаги е била пешка, безплатен обяд няма.
34
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пешките са българските русофили като братя Чукови.
33
2
 
10
 
! Отговори
От хората преди 2 години
Като приказва ,да мисли.Ще му припомня Кипър.Моля се за това БОГ да пази България и народа.
32
6
 
11
 
! Отговори
преди 2 години
100 процента сьм сьгласен сьс сегашното му мнение. Игра на империалисти каза един мой познат ,целта е , Европа на колене пред Америка руснаците услуга сьс шашмите на газта. Газ много .
31
1
 
6
 
! Отговори
Селяндур с джип преди 2 години
Кажи нещо, дето не го знаем.
30
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дръта комънига
29
15
 
3
 
! Отговори
dogan преди 2 години
До ПенсионерЧуков, като повечето такива "експерти", служи в местния клон на КГБ, наричан ДС. Каквото му наредят, това изпълнява.