Белият дом: Санкциите срещу Русия няма да са срещу потребителите

Те ще са съсредоточени върху промишлените сектори
29 яну 2022 08:58, Елка Василева
40
Белият дом: Санкциите срещу Русия няма да са срещу потребителите
Снимка: архив, БГНЕС

Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън планира да пощади обикновените руснаци от бремето на американския експортен контрол, ако Русия нахлуе в Украйна и се съсредоточава върху промишлените сектори, съобщи представител на Белия дом, цитиран от Ройтерс.

"Ключови фигури" също ще бъдат обект на "масирани санкции", каза вчера високопоставен служител в министерството на търговията в отделно изявление.

Още по темата

Тези изказвания стесняват обхвата на потенциалните ограничения върху вноса в Русия, за които досега се казваше в по-общ план, че ще целят да затруднят икономиката на Русия.

Не можем да кажем предварително какво ще е всяко действие, но намерението е да има мерки, които наистина да понижат промишления капацитет и промишленото производство с течение на времето, а не да вредят на обикновените руски потребители.

Това заяви вчера служителят по националната сигурност в Белия дом Питър Харъл в излъчена онлайн реч на проява в Експортния център в Масачузетс, която бе отразена от много малко медии.

Харел, който е част от Съвета по национална сигурност, каза, че САЩ са подготвени веднага след нахлуване в Украйна да наложат "осакатяващи" финансови разходи на големи руски финансови институции, както и да наложат широк експортен контрол, който ще намали промишления капацитет на Русия в средносрочен и дългосрочен план.

Представителката на министерството на търговията Тиа Кендлър, която говори на същото събитие вчера, каза, че се обмислят масирани санкции срещу ключови фигури и промишлености, които "не са били на масата през 2014 г.". Тогава Русия нахлу и анексира полуостров Крим от Украйна.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Санкции срещу потребителите в Русия са невъзможни. Нямат пари
10
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДА ДЕ,АМА БЕНЗЗИН ПО 5 ЛЕВА И ТОК ПО 1000 ЛЕВА НА АПАРТАМЕНТ АМЕРИКАНЦИТЕ ЛИ ЩЕ ГО ПЛАЩАТ? И ТО ВСИЧКО ЕДВА СЕГА ЗАПОЧВА . ЗА ДА МОГАТ УКРАИНЦИТЕ ДА КРАДАТ И ДА КОНСУМИРАТ БЕЗ ДА ПЛАЩАТ И ФАШИСТИТЕ ТАМ ДА ТОРМОЗЯТ ВСИЧКИ НАЦИОНАЛНИ МАЛЦИНСТВА-ВКЛЮЧИТЕЛНИ И БЪЛГАРСКОТО
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 9- не знам само ние колко губим даже и без санкций.
8
4
 
20
 
! Отговори
САЩ са преди 2 години
Обикновен фашизъм....
7
3
 
17
 
! Отговори
Да, да, ама не преди 2 години
"Белият дом: Санкциите срещу Русия няма да са срещу потребителите"И най-накрая сметката ще я платят пак потребителите на производите на промишлените сектори! И как става така, че няма да е срещу потребителите?! Не, че не знам, а чисто и просто съм станал недоверчив и опърничав!
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Lets go BRandon!!
5
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора стига вече с тоя цирк. И на *** им е ясно,че никой в Европа, нито ЕС, нито Русия, нито Украйна искат война и ескалация. Стига. Щяли да "пощадяват" обикновения руски потребител. То 20 год санкции превърнаха руснаците в хора, произвеждащи си сами всичко. Вече им е все тая. Но е факт, че ако ги издразнят още малко, самите руснаци ще поискат война със запада, а тогава нещата ще станат страшни.
4
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ехо какво като сте американци, никой не ви бръсне за слива по света
3
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В качеството си на какви Белия дом налага санкции? Те какви са световния съд ли? Кой ги е упълномощил да се разпореждат???
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък сакам пълни санкци на Русия, да видите как ще си го набухат краварника. 1929 г ще е само блед пример в учебниците. Ало кравсрите всипки ви нучиха номерата, време е да си плащате за кифтетата и то със злато а не с тапетни хартия и виртуални центчета, де изчезват по 5-10 трилиона от пазара през петилетка.
1
4
 
16
 
! Отговори
Ром'с преди 2 години
Тези какви ги дрънкат.. за шарани ли взимат народа.. Ще накажат фин институции те, а народа не., тоест народа не е зависими от фин структурите!?!