Започват военни учения на Русия в Беларус

Русия все още вярва в силата на дипломацията
10 фев 2022 08:30, Елка Василева
95
Започват военни учения на Русия в Беларус
Снимка: архив, БГНЕС

Пентагонът съобщи, че през последните 24 часа Русия е продължила да изпраща допълнителни военни сили към границата с Украйна и Беларус.

Москва с всеки изминал ден увеличава опциите и потенциала си за действие, каза говорителят Джон Кърби, цитиран от Ройтерс.

Още по темата

Руската позиция към настоящия момент беше изразена от представителя на Москва Владимир Чижов.

Русия все още вярва, че дипломацията може да помогне за деескалация на напрежението около Украйна, заяви пред Би Би Си постоянният представител на Русия в ЕС Владимир Чижов. Той потвърди, че Москва няма намерения за инвазия, но предупреди, че е важно Русия да не бъде провокирана да промени мнението си, предаде БНР.

Чижов не каза дали Москва би изтеглила войските си от границата с Украйна, но попита защо никой не говори за броя на украинските войници, които по думите му са изправени срещу Русия.

Днес Русия трябва да започне 10-дневни съвместни военни учения в Беларус, в които се очаква да участват около 30 000 руски войници.

Според Чижов руските войски, разположени в момента в Беларус, ще се върнат в постоянните си бази след края на ученията.

Говорителят на Белия Дом Джен Саки обаче смята, че учението може да увеличи напрежението в региона.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди 20години откриха тоалетната хартия. Днес вече света искат да завладява.
26
0
 
4
 
! Отговори
PUTIN SUPER STAR преди 2 години
БЕЗ КОМЕНТАР ... НА фона на бясната пропаганда срещу ПУТИН ПИАР негодниците около ПУТИН дрънкат стари оръжия .. Цел оправдаване на бясната антируска пропаганда..НАпомняме ,че американски диверсанти през 2014 година окупираха НАГЛО КИЕВ , ПУТИН ТРАЛАЛА тогава у СОЧИ>.не уволни даже един виновен служител за окупацията на Украйна
25
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано нашите политици осъзнаят, че бяха избрани заради това, че хората мислеха че няма да ни хвърлят в конфликт с Русия. Дано не излезе, че всичко което казаха е било само за пред нас, политически блъф, защото народа е на предела на търпението си. Това, че охлабват ковид мерките не значи че ще се успокои. Защото война, означава крах за нас. Икономиката ни ще потъне, цените ще скочат до висините, а ние сме бедни, застаряващи и сме на кръстопът. Само мир, това е нашата позиция.
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
21, Хитлер е преговарял не само с британски дипломати. През 1938 и първата половина на 1939 гг, той е сключил договори (аналогични на договора сключен със Сталин) за ненападение с всички по значителни държави в Европа.
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даже много се забавиха.
22
3
 
7
 
! Отговори
Ц преди 2 години
А кок се изхранват 100 000 войници и за колко време? Само питам.
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виж БТР-те, виж локвите и кaлтa и си спомни руската пословица "Танки грязи не боятся".
20
4
 
10
 
! Отговори
Брр преди 2 години
Путин е на принципа : Ако искаш мир - готви се за война!"
19
0
 
10
 
! Отговори
дипломация на Хитлер преди 2 години
Снощи гледах документален филм за началото на Втората Световна Война. Хитлер е преговарял с британски дипломати. Англичаните са искали гаранции, че Германия няма да напада Полша. Хитлер е сключил договор със Сталин за ненападение, и е намекнал, че Германия винаги ще бъде на страната на Англия във всички войни, и ще защитава Англия ако някой я нападне. Мусолини въпреки тристранния пакт заявява, че няма сили да се бие.Хитлер се колебае. Отлага нападението за 1 септември, 1939 г.
18
3
 
9
 
! Отговори
Ммм преди 2 години
Заприлича ми на " военни учения на Русия в България..." ...май скоро? Ще ни освобождават.
17
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"""""До 10 АнонименРано си се надрусал беГендарНатовски !""""" ----------------------------------------------------- Май някой не знае историята на родна България! Но, обижда за да докаже неграмотността си. Подсказка: 1916 г., русия обявява война на България и нахлува в Добруджа. Българските войски ги разбиват!
16
6
 
8
 
! Отговори
българин преди 2 години
"Русия все още вярва в силата на дипломацията" Не разбирам? Много странна представа за дипломация има тази Русия! Каква точно е ролята на танковете които ще използват дипломатите не ми е ясно?
15
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е тия танкове ги теглят на буксир, видяхме на един парад.
14
9
 
17
 
! Отговори
ХХХ преди 2 години
Русия няма право да мести войските си в собствената си територия , да прави учения в съседни приятелски държави .........А САЩ имат право да правят военни бази по цял свят нали за .....такова там какво беше ....мироопазване нали ......:) САЩ първо не можаха да се оправят с един Ким Чен Ун ....сега хукнаха да съскат Украйна и другите балами срещу Русия !
13
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глухите шaпшaли в трас повтарящи "да казваш че украинските войници били заплаха за тебе", за пореден път не чуха Путин, който в отговор на въпрос на френски журналист каза: обикновено и непрекъснато повтаряте, че Русия се страхувала от война с отан, а вие французите не се ли страхувате от война с Русия? Попитайте своите зрители и читатели не се ли страхуват от война с Русия. С други думи ескалацията води до война, която ще удари даже французите, а ние сме 5 пъти по-близо. Мислете шaпшaли!
12
7
 
8
 
! Отговори
МИРО преди 2 години
Радев,заминавай за Америка!!! Никой не те иска вече в България!!! НЕНУЖЕН СИ НИ!!!
11
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 10 АнонименРано си се надрусал беГендарНатовски !
10
5
 
13
 
! Отговори
МИРО преди 2 години
РУСНАЦИТЕ ДА ВЗЕМАТ,ДА ИЗПРАТЯТ АМЕРИКАНЦИТЕВ АМЕРИКА!!! АМЕРИКАНЦИТЕ СА ЛОШИ ХОРА!!!!
9
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските щикове сме ги събирали заедно с убитите и плененете руснаци, когато сме ги разбили в цяла Добруджа при нахлуването им у нас!
8
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Натовските *** за д.ни.ци. Ще се нахендрят на руските щикове."____________________ България е НАТО. Ако така се оценявате ... ОК.