Джонсън поиска солидарност от Запада по отношение на Русия

Според него, все още може да бъде избегнато ненужно кръвопролитие
19 фев 2022 11:00, Петя Славова
67
Джонсън поиска солидарност от Запада по отношение на Русия
Снимка: БГНЕС

Западът ще трябва да прояви огромна солидарност, ако иска да убеди руския президент Владимир Путин да не нахлува в Украйна, заяви британският премиер Борис Джонсън преди днешното си участие в Мюнхенската конференция по сигурността, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

"Все още има възможност да бъде избегнато ненужно кръвопролитие, но за това ще е нужна огромна проява на западна солидарност, надхвърляща всичко, което сме виждали в най-новата ни история", заяви Джонсън преди посещението си в Мюнхен.

Още по темата

Демократичните държави се сплотяват пред лицето на заплахата по украинските граници, заяви германският министър на отбраната Кристине Ламбрехт пред присъстващи на Мюнхенската конференция по сигурността, цитирана от ДПА.

"Действаме с голяма сплотеност: в ЕС, който не е само икономическа общност, но преди всичко е общност на ценности. И в НАТО, алианс, който създава сигурност чрез военна сила, но който черпи истинската си сила от своите вътрешни ценности", каза Ламбрехт.

Германия ще постави в по-висока степен на готовност за действие войските си в силите на НАТО за бързо реагиране, което ще им позволи да се разгърнат по-бързо, за да защитят източноевропейските съюзници в случай на изостряне на напрежението с Русия, съобщи министерството на отбраната в Берлин, цитирано от Ройтерс.

Решението е взето в тясно сътрудничество с най-висшия военен командир в алианса и съюзниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
4
 
18
 
! Отговори
NoName преди 2 години
Ако в Кремъл вземат решение за военно настъпление - никой няма да се съобрази с така наречената консолидация на Запад, ако ще Борис Джонсън да заиграе казачок чисто гол. Този индивид трябва да знае, че по никакъв начин няма да може да накара Путин да се впечатли или да го застави да направи нещо. Наистина Западът показва, че за толкова години изобщо не са наясно с руския манталитет. Лошото е, че накрая ние пак ще го отнесем като куцо пиле домат ...
34
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брекзит-мекзит, няма значение, но Англия както винаги остава солидарна с Европа и европейските народи!
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борко поиска солидарност, петъчно вино и няколко линии.
32
15
 
10
 
! Отговори
До 34 преди 2 години
Рашка, разбври го веднъж завинаги.Уктайна и Русия са две различни държави. Два различни народа. И украинците не искат вечв да са под руския ботуш. Пуъин подивява от този факт и ги тормози.За какъв запад, за каква руска цивилизация ни говориш?Каква ти руска цивилизация? Руснаците си убиха или изгониха всички хора на изкуството последните 100г. Всеки бяга на запад.
31
4
 
25
 
! Отговори
Оффф преди 2 години
И какво общо има Джонсън с ЕС, че търси солидарност от него?
30
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може да се отрече, че наглосаксите са на прага да постигнат огромен успех : в украйна са на път да започнат да се колят две части на един народ, на една цивилизация - руската такава, която е техен стратегически конкурент от векове. След като изпуснаха котрола над света с финансово-икономически средства, ще трябва да го спечелят с военни средства и това става , като сблъскваш един срещу друг конкурентите си - пъво русия срещу украйна, после русия срещу европа, китай остава без тил и го удрят
29
3
 
8
 
! Отговори
Петров преди 2 години
Откакто се превърна в американски заден двор в България рязко нарасна интереса към задните входове. Под англо-американското културно влияние мъжете да се изживяват за жени като връх на цивилизацията.
28
2
 
13
 
! Отговори
Петров преди 2 години
Бившите империалисти, робовладелци и сатрапи и настоящи расисти, надменните британци начело с карикатурата на Чърчил някой си Джонсън, британския Боко Борисов тръгнали да дават акъли и да четат морал. Нещастници, гледайте си Меганката и следте колко пъти е забременяла.
27
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия окупира Курилите, окупира Кьониксберг и го нарече Калинин град, окупира Източна Европа и не си мръдна ботуша от там докато не фалира през 90та година. И ние с нея. Днес е окупирала Южна Осетия, Крим, ЦАР, руски нвойски има в Грузия, Армения Сирия. Но е отворила уста да лaпа и да лaпа.
26
0
 
4
 
! Отговори
do 2 преди 2 години
До SOS: Важното е да сте полово гъвкави
25
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днеска Раша иска Украйна, утре ще поиска България. Тогава друга песен ще запеете. Или ви липсват тодорживковите времена?
24
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цяла Източна Европа барабар с Германия рязко ще се изметне в полза на Русия. Само се чака подходящият момент. Целият политически елит на изток забогатя с помощта на руските тайни служби след промените. Услугите трябва да се връщат и ще се върнат.
23
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ментора бай Иван Руснаците нищо не знаят, само бурятите помнят! След войната няма да има повече русняци. И тебе няма да те има. Бурятите, обаче ще останат. Но ще бъдат китайци! Е, може би рутайци - за спомен.
22
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалки опити да избегне скандалите в Англия с партита и пренебрегването на мерките, които той наложи на обикновените хора.
21
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най голямата опасност за англо саксонците и в частност САЩ е обединена СИЛНА Европа ,всичко друго е лицемерие и интереси!
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При военни действия се пази цивилното население ,а при гражданска война настава сеч.
19
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия за разлика от Запада винаги е избивала и собствения си народ и чуждите. Сега е същото. За да влезе в Берлин седмица преди американците през ВСВ Жуков загроби 500 000 руски войници. Жените щели пак да народят. Това е комунизма и Русия. И винаги е била такава.
18
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе той може да си поиска, ама дали ще му се даде?
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, ама далаверерата Ханс, дааверата! Той Джонсън, като генетичен тучин го разбира, ние донякъде също, ама Макрон - ич!
16
4
 
10
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 2 години
Тоя иска да *** всички от ЕС солидарно под супер оръжията на Русия?Е , няма как да стане , да ходи с другите англосаксонци да се бори с руската мечка!Русия знае и помни какво е война , а англосаксонците скоро могат и те да разберат!Подстрекателите може и да си изпатят!