Джонсън поиска солидарност от Запада по отношение на Русия

Според него, все още може да бъде избегнато ненужно кръвопролитие
19 фев 2022 11:00, Петя Славова
67
Джонсън поиска солидарност от Запада по отношение на Русия
Снимка: БГНЕС

Западът ще трябва да прояви огромна солидарност, ако иска да убеди руския президент Владимир Путин да не нахлува в Украйна, заяви британският премиер Борис Джонсън преди днешното си участие в Мюнхенската конференция по сигурността, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

"Все още има възможност да бъде избегнато ненужно кръвопролитие, но за това ще е нужна огромна проява на западна солидарност, надхвърляща всичко, което сме виждали в най-новата ни история", заяви Джонсън преди посещението си в Мюнхен.

Още по темата

Демократичните държави се сплотяват пред лицето на заплахата по украинските граници, заяви германският министър на отбраната Кристине Ламбрехт пред присъстващи на Мюнхенската конференция по сигурността, цитирана от ДПА.

"Действаме с голяма сплотеност: в ЕС, който не е само икономическа общност, но преди всичко е общност на ценности. И в НАТО, алианс, който създава сигурност чрез военна сила, но който черпи истинската си сила от своите вътрешни ценности", каза Ламбрехт.

Германия ще постави в по-висока степен на готовност за действие войските си в силите на НАТО за бързо реагиране, което ще им позволи да се разгърнат по-бързо, за да защитят източноевропейските съюзници в случай на изостряне на напрежението с Русия, съобщи министерството на отбраната в Берлин, цитирано от Ройтерс.

Решението е взето в тясно сътрудничество с най-висшия военен командир в алианса и съюзниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
вие сте раз-бои-ници по генезис каква солидарност вие какво разбирате от тазидума векове сте ограбвали човечеството кого сте интегрирали какво може данаучи човек от вас само лъжи и интриги дигаите си чу=ка=лата от балканите ичерно море и ни оставете да живеем в мир и разбирателство
14
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин няма да нахлува в Украйна.Целта му е по лоша.Гражданска война между украинците и руснаците живеещи в Украйна.Тоест повече жертви.
13
2
 
10
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
Заради интригите на тез оялите се западни милионери го отнасяме ние просяците на Европа с невижданите цени на всичко!2/3 от газа в Европа идва от Русия и предизвикват Путин да намали още кранчето и ще мрем от глад!
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи хем не искат да се изтеглят от Източна Европа, хем кръвопролитието било ненужно. И какво очакват? Русия да се изтегли в Източна Азия ли? Без бой. Как си я представят тая работа? Как точно ще стане? По кой начин?
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Дръж приятелите си близо, а враговете още по-близо." САЩ правят обратното държат Русия далеч.
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лидерът на държавата абдикирала от ЕС в качеството си на какъв призовава за солидарност???
9
5
 
4
 
! Отговори
Антиутопия преди 2 години
В същото време в България се Екзекутират хора от милиции близки до Борисов и Гешев!
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този пнчер иска да се нареди до ЕС, иначе лаеше да излиза.
7
0
 
10
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
Европа е заложник на англосаксонските интереси. Рано или късно на това трябва да му се сложи край.
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Западът ще трябва да прояви огромна солидарност, ако иска да убеди руския президент Владимир Путин да не нахлува в Украйна,"__________Пак ли с това нахлуване, малoyмни ли сте че не разбрахте, че няма намерение да напада Украйна?
5
2
 
9
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 години
Аз виждам нещата реално - ЕС трябва да убеди сина на Байдън да НЕ напада Русия .Действията на САЩ и Англия са детски работи - да нападнеш Русия е лош Проект - има Исторически Факти .
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май съвсем загубиха връзката с действителността. Или просто си приказват, колкото да не вземат да млъкнат.
3
3
 
13
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 години
До SOS: БОГ с нас срещу Русия? Това ли можа да измислиш, това ли словоблудство. Жалка работа сте това, русофобските т'ролове.
2
4
 
8
 
! Отговори
Минските съглашения? преди 2 години
Кога ще поискате от Украйна да ги изпълнява: 1. Незабавно и всеобхватно прекратяване на огъня в определени райони на Донецка и Луганска области на Украйна и стриктното му прилагане. 2. Изтегляне на всички тежки въоръжения от двете страни на еднакви разстояния, за да се създаде зона за сигурност с ширина най-малко 50 km една от друга за артилерийски системи с калибър 100 mm или повече. ......................... Кога? Вместо това въоръжавате Украйна и подклаждате истерията, че войната ще започне.
1
27
 
5
 
! Отговори
SOS преди 2 години
И ще бъдем сплотени срещу Русия. Длъжни сме.БОГ с нас.