След изключването от SWIFT: Руснаците теглят парите си, недостиг на капитал в банките

Опашки от хора се извиха пред банкоматите в Русия
Обновена: 27 фев 2022 20:49 | 27 фев 2022 20:46, Анисия Иванова
450

Хаос в Русия след новината за изваждането на част от руските банки от международната платежна система SWIFT.

Опашки от хора се извиха пред банкоматите в Русия. Хората бързат да изтеглят пари в брой, след като западните съюзници се заеха да изключат част от руските банките от глобалната разплащателна система. Решението на международната общност доведе до срив на рублата.

Списъкът с руските банки, които ще бъдат изключени от системата, все още се уточнява. Голямата цел на санкциите е да бъде парализирана дейността на Руската централна банка.

Според председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, мярката ще навреди на способността на Путин да финансира войната си. Клиентите на изключените банки няма да могат да използват картите си в чужбина или да извършват онлайн плащания към компании, регистрирани в държави, които са наложили санкциите.

А масовите тегления доведоха до опасения от натиск на банки, което може да доведе до недостиг на капитал за отпускане на заеми и финансиране.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


450
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
255
5
 
21
 
! Отговори
любопитен преди 2 години
Искам да попитам защо всички руснаци мечтаят да напуснат Русия. Нали е толкова прекрасна и могъща. Да, някога е била, но не и при Путин. Руския народ е изстрадал много, преживял е много. Руснаците са особено чувствителни когато видят ковчезите с убитите им деца, загинали в една немислима война. А ако това джудже наистина използва ядрено оръжие. Безспорно ще има обратен отговор.Дано се постигне някакво примирие на преговорите и да сложим край. Имаме общ врат - арабите емигранти, а не белите хора
254
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някакви хибриди пишат тук за Украйна като за съвеЦка територия. Но. Както е казал Г.Димитров ,,колелото на историята се върти,господа,,. Украйна е суверенна държава-кандидат за членство в ЕС . Сферите на влияние са в мокрите сънища на кремълското кривокрако жуже
253
3
 
21
 
! Отговори
радиация преди 2 години
Току що написах коментар, който Днесбг услужливо изтри! Гответе се Путин да пусне атомна бомба над Украйна! Това ще е най-голямата еко катастрофа в света. Запасете се с храна, а пищешите русофили, укротете се, защото бързо ще си припомните Чернобил 1985, когато се раждаха деца с малформации , а последиците от малката радиация на Чернобил още я страдаме с бум на раковоболни в България! Бъдете българофили и престанете да подкрепяте лудия руско-съветски диктатор, който иска да напарви атомна война!
252
2
 
14
 
! Отговори
историк преди 2 години
До Войната със западаТурция и Китай. Турция, към днешна дата не е съюзник на СССР-Русия. Китай не са възхитени от руснаците, особено след като вече искат да използват атомни бомби в Европа.. СССР-Русия има един странен съюзник - Индия. Време е САЩ да отрежат ромите от Индия и да ги изритат от Щатите и от ИТ бизнеса. Но да не подценяваме Индия - тя има същите амбции като Русия с Украйна, но насочени към Пакистан.
251
6
 
30
 
! Отговори
... преди 2 години
Рублата в момента е около 115 рубли за долар. Руската борса от страх не отваря, защото знаят какво ще се случи. До края на деня може да стигне и 200 рубли за долар, ако не дойдат добри новини от преговорите в Припят. Краха, срама и разгрома на ботокса е очевиден. Само наще русофили още живеят в паралелен свят.
250
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЯКОЙ ПО ДОЛУ ПИШЕ ЧЕ ЗАПАДЪТ Е ФАЛИРАЛ- НЕЗАБАВНО ПРИБЕРЕТЕ РУСНАЦИТЕ ПО СВЕТА ДА НЕ СЕ МЪЧАТ ВЪВ ФАЛИРАЛИЯТ ЗАПАД ТАМ В ПРОСПЕРИРАЩА И БОГАТА РУСИЯ ЩЕ БЪДАТ ПО ДОБРЕ- БЪДЕТЕ ДОБРИ ВЪРНЕТЕ РУСНАЦИТЕ АКО ТРЯБВА ГИ ИЗСЕЛЕТЕ В РОДИНАТА ИМ ЗА ДА РАЗБЕРАТ ЧЕ РУСИЯ МИСЛИ ЗА ТЯХ И ХОДИ СЪС СВОИ И ПРИЯТЕЛСКИ АРМИИ ДА ГИ СПАСЯВА- ДА ПОМОГНЕМ НА РУСНАЦИТЕ ИЗСЕЛЕТЕ ГИ В РОДИНАТА ИМ!
249
11
 
27
 
! Отговори
... преди 2 години
Честито руската рубла падна с 40% още с отварянето на търговията. Сега въпроса е как ще ликвидират джуджето.
248
9
 
2
 
! Отговори
уплашен преди 2 години
До РР Хм дали преди това Путин няма да натисне ядреното копче?
247
14
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НИКАКВИ ПРЕГОВОРИ С РУСКАТА ДИКТАТУРА НА ПУТИН!!!!! ПЪЛНА БЛОКАДА НА РУСИЯ!САНКЦИИ ЗА ЧЕРВЕНАТА КГБ МАФИЯ В КРЕМЪЛ, ДОКАТО СОБСТВЕНИЯ ИМ НАРОД НЕ ГИ ИЗБЕСИ! ВЕДНАГА ОРЪЖИЕ ЗА УКРАЙНА!!!!
246
15
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Агресията на Путин към Украйна е заради съвсем други причини от представените в медиите. Става въпрос за огромни залежи на газ, нефт и стратегически излаз на черно море. Включително и водния канал към Крим е жизнено важен. В екваторията на Крим има залежи за 2трилиона кубични метра газ, което ги прави директен конкурент на Путинчо а това не се харесва много. 70% от рускито БВП е от газ и нефт
245
13
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските анализатори отсега си готвят валидол и чакат отварянето на борсата утре. Не се бъзикам. Руските войници, като разберат колко евро вече ще е заплатата им, няма да им е много яко.
244
13
 
15
 
! Отговори
до 316 преди 2 години
Светът тогава,възмутен от такъв чудовищен вандализъм ще изпепели всичко що е Русия.
243
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро пари няма да има просто :)
242
14
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия може да си позволи да води тая война още 6 дни. После парите им свършват. Междувременно руските войници, на които не беше казано, че са на война, а че отиват на учение сега им свършва горивото и храната. След 1 седмица ще се предадат без значение Путин какво им нарежда.
241
8
 
32
 
! Отговори
РУСИЯ - ФАЛИРА.. преди 2 години
Вследствие безразсъдната политика на бивши КГБ-ГЕНЕРАЛИ,АГЕНТИ, СЪТРУДНИЦИ, ДОНОСНИЦИ................. Приликата с ДС/БКП -ЩАБА НА РАДЕВ... е случайна.....
240
18
 
2
 
! Отговори
За опашките преди 2 години
От гастарбайтери работещи в Русия и превеждащи заплатите си зад граница. Мисля че те няма да са доволни от запада основно.
239
12
 
51
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Руснаците в Украйна,ще бъдат бити,както 1940 година във Финландия
238
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако гледаш покупателната способност, нещата много по-розови не стават.
237
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да ходят пред Кремъл ,Путин ще раздава милиарди долари ,за просперитета на руския народ,няма да са рубли,защото рублата замина!!!
236
9
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижда му се вече края на злото джудже.