Големи западни компании се изтеглят от Русия

Причината е инвазията в Украйна
2 мар 2022 08:56, Елка Василева
129
Големи западни компании се изтеглят от Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Западни компании се изтеглят от Русия, съобщават информационните агенции.

Още по темата
Петролният гигант ExxonMobile прекратява дейността си в Русия заради инвазията в Украйна, обяви компанията. Решението се отнася и до излизането от съвместните дружества с Роснефт, включително и от един от най-големите петролни и газови проекти в Русия „Сахалин 1“. Компанията прекратява инвестициите си в нови проекти в Русия, се казва още в съобщение от централата.

Австрийският петролен концерн OMV окончателно се отказа от участие в два проекта за добив на природен газ в Сибир, съобщи ръководството на компанията. Прекратяват се преговорите с „Газпром“ за закупуването на близо една четвърт от акциите на добивната компания в Сибир. Освен това OMV ще преразгледа и участието си в газопровода „Северен поток 2“, чието лицензиране Германия спря заради руското нападение над Украйна.

Американският авиогигант „Боинг“ преустановява доставките на резервни части за Русия и прекратява голяма част от дейността си там. Компанията замрази и тренировъчната си дейност в Москва, предаде БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И къде ще продават своите продукти ИТ компаниите? В Африка?
73
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека напуснат Русия. LBDT, BLM...
72
16
 
9
 
! Отговори
Стимулират Русия преди 2 години
Само дават повече сили и стимул и свобода на Русия да не бъде зависима от запада. Има достатъчно ресурси да се самоподдържа и чрез собствено производство и технологии.
71
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Големите западни компании търпят много големи загуби от това. Но нека да им е за урок че с фашисти и комунисти бизнес не трябва да се прави. Същото ще им се случи на големите западни компании само че в още по голям размер с Китай. Лакомията и преяждането винаги водят до повръщане.
70
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИТ компаниите са най-мобилни и първо те ще напуснат Русия. Други компании като Рено-Нисан, които са инвестирали милиарди в заводите си, няма да напуснат и да ги оставят в руски ръце.
69
8
 
14
 
! Отговори
хикс преди 2 години
Много файда нямаме от големите компании .Замислете се как ви обират парите разните монополи и на кого са тези компании
68
6
 
8
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
До боби. Теб те знаем отдавна че си зомбиран червен креттен. Да правят каквото искат, ако искат да кацат и на Сатурн. Ние, нормалните хора от цивилизования свят не искаме да имаме никакви контакти с тези иззроди. Ще повторят съдбата на СССР.
67
0
 
4
 
! Отговори
П.утьо преди 2 години
До 72. Да си го мести колкото пъти иска. Сам, изолиран от почти целия нормален свят.
66
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Троловете на Путин се напъват якоооу.но това няма никакво значение за нас нормалните хора.
65
4
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
До А. Ами да, не разбираш. И няма как с промития си червен мозък. Това в главата ти е някаква съветска опорка и явно си нямаш представа кое е демокрация и кое не.
64
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И веднага на мястото на тези компании ще дойдат китайците.Те имат фрапиюща нужда от суровини и енергия.
63
1
 
14
 
! Отговори
трагедия преди 2 години
Явно масовото мислене тук е, че има самодостатъчни държави в 2022г? Не, няма!Давам пример: Купувате телефон. Вътре има платка с чипове, екран, батерия..Всяко нещо е правено от някой завод и има патент и номер. За да работи като цяло му трябва програма, която също е патентована. Самите трансмитери по улиците също са такива. Ако собственика на патентите за програмно обезпечаване се оттегли, имате красива кутия и работещ екран. Може да го ползвате за монополи, шах и др. Това дето направиха е...
62
3
 
17
 
! Отговори
Изнервен преди 2 години
До странни новини. Тези новини от РИА Новости ли ги научи? Какви сте зомбирани олигоффрени бе, не виждате ли каква лудост е тази война и че всички свестни държави по света са против ***. Осъзнайте се.
61
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин ще си го премести
60
5
 
18
 
! Отговори
Демократ преди 2 години
До Гочо. И какво от това? Този филм сме го гледали от времето на СССР. Рашъните ще си стоят в ко.чината, изолирани от цивилизования свят, и ще гледат като малки деца нелегално клипчетата с кадри от западните страни и ще търсят със светнали очи кончета кока-кола.
59
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Странни новини Това са опорките на первъй канал, ти да не си на заплата там? Вчера обясняваха как 1 млрд били против Русия, но останалите 7 милиарда били с Русия. Тези хора гледалили са сесиите на ООН, където всички, за които говориха гласуваха и се изказаха против Русия. Единствено въздържалия се Китай беше по-лаконичен. Така че стига с тези опорки и фалшиви новини. Одобрението на Путин от 60% е намаляло на 30%, ако продължава така, скоро ще останат само планите ***.
58
7
 
10
 
! Отговори
ха ха ха преди 2 години
мор по всички направления за фашисткото блато - расия
57
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 65 т.е. искаш да кажеш Русия да ни нападне, да стане война и Дънди Металс да се изнесат от България? АБе какви са тия *** и мнение, които се допускат в този клюкарник, къде са ***????
56
6
 
20
 
! Отговори
Гадняр преди 2 години
Спокойно, китайските другари с радост ще се настанят в Сибир. Имат нужда от нефт, газ, питейна вода, метали... Лошото за Русия, е че където се настанят китайците, там остават.
55
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да можеше по същия начин " Дънди Метълс" да се изнесе от България!