Zara спира дейността си в Русия заради агресията срещу Украйна

PayPal също преустанови услугите си
5 мар 2022 16:48, Анисия Иванова
87
Zara спира дейността си в Русия заради агресията срещу Украйна
Снимка: БГНЕС

Испанският гигант за облекло Zara и собственик на верига за бърза мода Inditex обяви, в събота, че "временно спира дейността си в 502 магазина" в Русия, както и в онлайн магазина на групата.

„Предвид настоящите обстоятелства, Inditex не може да гарантира непрекъснатостта на операциите и условията за бизнес в Руската федерация“, се казва в изявление на компанията.

Компанията за онлайн плащания Пей Пал (PayPal) съобщи рано днес, че спира услугите си в Русия, като посочи за причина за решението си „сегашните обстоятелства“, предаде Ройтерс. Пей Пал се присъедини към много други финансови и технологични компании, които преустановиха операциите си в Русия след инвазията в Украйна.

„С оглед на сегашните обстоятелства ние спираме услугите на Пей Пал в Русия“, заяви председателят и главен изпълнителен директор на компанията Дан Шулман в своя позиция. Той добави, че Пей Пал „се присъединява към международната общност в осъждането на военната агресия на Русия в Украйна“.

Говорител на компанията каза, че техническата поддръжка на тегленето на пари ще продължи за определен период от време, за да се гарантира, че при процеса на преустановяване услугите на компанията са спазени всички закони. 

Пей Пал престана да приема нови потребители в Русия още в сряда, припоммня БТА

Украинското правителство призоваваше компанията да прекрати дейността си там и да му помогне в набирането на финансови средства.

Вчера Пей Пал заяви, че от началото на инвазията, компанията е помогнала за събирането на повече от 150 милиона долара за благотворителност в подкрепа за Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дрехите им са исключително грозниПризнавам
65
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слава богу , така шивачките на минимално заплащане и работещи на 12 часа ще имат почивка и ще работят по 11 часа.
64
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Огромният руски пазар" е огромен като брой потребители, но нищожен като платежоспособност. Затварянето на "Зара" ще доведе до загуба на работни места и до влошаване на бизнес климата. Да не говорим за потиснатото настроение на клиентките, което ще рефлектира върху настроенията в страната. Така че - не подценявайте затварянето на "Зара". По-малко клипчета в youtube - по-малко стоков и финансов оборот и повече недоволни руснаци.
63
1
 
15
 
! Отговори
Работил в зара преди 2 години
Тея само *** продават . Най добре и от България да се разкарат. Шият в камбоджа,кания,судан ,плащат по 100 долара заплати и плата който използват е възможно най евтиния . Дрехата им струва 5 лв те я продават по 25 с 50% промоция .
62
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ау, че страшно! Шивашка фабрика среден калибър нямало да продават парцалки някъде си.
61
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 58Колко ли ще са им паднали приходите с още 7000 магазина в света ... Дедо Амансио или по скоро дъщеря му може да отвори още 1000 тази година.
60
6
 
7
 
! Отговори
до 65 преди 2 години
Имам колеги, които ходиха в Мумбай на почивка, значи имат улични бутици, където ти ушиват костюм по мярка за половин час, и за какво им е Зара на руснаците?
59
6
 
9
 
! Отговори
Zlata преди 2 години
Благодарение на санкциите и липсата сега на необходимостта Русия да спазва наложените отвън от 1991 г.условия за функциониране на руската икономика, се появиха възможности за възстановяване на икономическия суверенитет. Не е необходимо да се спазват правилата на МВФ, изтичането на капитал най-накрая ще бъде спряно, ще е необходимо да се заредят местни предприятия, да се насочат инвестиции в рубла в научноизследователска и развойна дейност, да се възстанови вътрешното производство на самолети и електроника. . Преходът към нова икономика не е просто възможен това е най-широкият прозорец от въз
58
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде още безработни.
57
6
 
19
 
! Отговори
Антон преди 2 години
Като свърши всичко, не пускайте западните вериги обратно в Русия. Нека гледат огромнкя руски пазар и да им текат лигите за обороти
56
3
 
6
 
! Отговори
До 66 преди 2 години
И какво? Да плачем ли?
55
5
 
8
 
! Отговори
Лошо преди 2 години
За руснаците работещи в Zara , остават без работа и доходи.
54
3
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Сега е моментът Русия да купи СЪЩИТЕ неща от Индия и Бангладеш, но с друг етикет и цена.
53
6
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА ЗА ЗАРА!!! ПРОБЛЕМА Е , ЧЕ ТОВА СА МНОГО РАБОТНИ МЕСТА КОИТО ОСТАВАТ НА ПОМОЩИ ЗА БЕЗРАБОТНИ ЗА МОМЕНТА! ДА ВИДИМ ДО КОГА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ВОЙНАТА!
52
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е,ще го преживеят. Сега модата ще е клинове от парашутен плат,маскировъчно бельо, сукмани от зебло и джапанки от автогуми :-)
51
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голяма работа. Тодор живковата лайнаpка Женя стил ще замести Зара.
50
10
 
9
 
! Отговори
До 58 преди 2 години
Може, само че не сме 1900 година когато световното население е било 2 милиарда, а сме 2022, когато е 8 милиарда, а 120 милионен пазар е пренебрежимо малък. Да не забравяме, че руснаците са бедни и така пазарът се равнява на все едно да напуснеш албанския пазар. Преди да говориш, трябва да провериш от кои пазари им идват приходите.
49
2
 
5
 
! Отговори
Зо хм... преди 2 години
Да, прав си. Може да спре да изнася леки жени.
48
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Накрая техните приходи ще са паднали здраво. Китай ще попълни тази ниша те и без това правят всичко, даже ще им се върже по-евтинко.
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще оставят обикновенните хора безработни