Русия твърди: "Азов" планира да взриви ядрен реактор в Харков

Пентагонът отказа да коментира руското твърдение
Обновена: 7 мар 2022 07:21 | 7 мар 2022 07:20, Анисия Иванова
130
Русия твърди: "Азов" планира да взриви ядрен реактор в Харков
Снимка: БГНЕС

Руското министерство на отбраната заяви, без да приведе доказателства, че украински бойци от батальона "Азов" планират да взривят експериментален ядрен реактор в Харковския физико-технически институт и да обвинят Русия, че е нанесла ракетен удар по него, предаде Асошиейтед прес.

Вчера в Харков са пристигнали чуждестранни журналисти, които да отразят последиците от провокацията и да обвинят Русия в причиняване на екологична катастрофа, каза министерството, цитирано от ТАСС.

Пентагонът отказа да коментира руското твърдение. "Нямам какво да кажа във връзка с" (това), каза представител на министерството на отбраната на САЩ в отговор на запитване от ТАСС. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
9
 
3
 
! Отговори
Владо путкиннн преди 2 години
Демек русия мисли да го взриви!
105
18
 
3
 
! Отговори
Орт преди 2 години
Значи Русия мисли да бомбардира безогледно както направи в Грозни,и се застрахова ако взриви някой ядрен реактор,ще каже ето казах ли ви аз.
104
7
 
48
 
! Отговори
Сашо преди 2 години
Ние сме малка държава и унас истината обикновено лъсва. Много ми е интересно сегашното наше правителство и "свободните" ни средства за масова информация какво ще правят, когато лъжите, които са бълвали по отношение на Русия лъснат.
103
1
 
39
 
! Отговори
Майна преди 2 години
Сащ с нищо не са по- добри от Русия като политика към нормалните хора. Не виждам защо тук ги възвеличавате толкова?! Икономиката винаги се крепи върху експлоатацията на масите. И в Китай е същото. Вкички тези строеве работят за олигархията, независимо как се самонаричат.
102
11
 
2
 
! Отговори
Бай Хикс преди 2 години
111, ти не си затормозявай мозъчето откъде ще дойде дъжда. Който си има брада, си има и гребенче... :)
101
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бай Хикс.... ако Русия наистина искаше Украйна изравнена със земятя, заедно с цялата и инфраструктура, щеше ли да напредва постепенно, с премерени удари, вместо да вали дъжд от ракети... ------////------ Откъде ще дойде този дъжд от ракети? Ракетите струват пари и са ограничено количество и производството им е бавно. С *** като тебе е по-евтино.
100
16
 
36
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Много скоро и във България че изчистим наркоманите и Американските неонацисти които ограбиха държавата
99
21
 
4
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Оня Северна Корея бил кацал на слънцето, джуджи бил превзел Украйна все русофилски фантасмагорий.По добре организирайте хуманитарна акция , че ония *** умряха от глад пред Киев.
98
9
 
6
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 2 години
Защо сирийци?! Чеченците свършиха ли вече! Да-а-а явно за *** Киев ще е новия Сталинград.
97
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълни глупости. Ацов има ресурсите да взриви руските реактори близо до границата. а кво да взривява Харков. Джуджето ***-лер изгреще окончателно.
96
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами тогава веднага да спрат войната и да се изтеглят... щом са толкова загрижени.
95
3
 
20
 
! Отговори
Бай Хикс преди 2 години
Метърчо от Петърница, то точно това е цялата трагедия в цялата тази история: че обикновените хорица страдат от тия игри на едро.Относно Донецк и Луганск, човек трябва да е с ниво на интелект под средното, ако не му е ясно, че върху изцяло вътрешни конфликти се слага информационен чадър много по-лесно, отколкото когато е намесена външна страна.
94
31
 
10
 
! Отговори
Petar преди 2 години
Гледам някакви коментатори се упражняват да ни убецдават, че войната е някак си селективна с високоточни удари и прочие глуппоости. Войната е война - има агресор, който не е в уж малтретираните Донцк и Луганск, а пред Киев. И жертва на агресията, чиято свобода се опитват да отнемат. Путиннка не може да си представи, че тези нагли украинци могат сами да избират и решават съдбата си и тази на децата си. Та това се опитва да смаже, ама е трудно.
93
7
 
9
 
! Отговори
Марк Рюте преди 2 години
Лъжата в политиката не е грях.
92
33
 
12
 
! Отговори
Лъжат! преди 2 години
Както до сега! Руската дезинформация няма равна! Почти унищожиха Америка и ЕС без изстрел докато Джуджето не сгази Лука преди 10 дена
91
1
 
17
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Аз помня, как един от първите ритуално обезглавени западняци в Сирия беше британски фотограф, чиито снимки на сватба по ислямистки обичаи на освободилите се борци за свобода и демокрация бяхя на първите страници на западните медии.
90
31
 
11
 
! Отговори
Кире преди 2 години
Да си взривят ядрен реактор на соствена територия!?!? Абе те ли са малоооуумни, вие ли се опитвате да не правите наМаалоумнии!?!?
89
7
 
23
 
! Отговори
Бай Хикс преди 2 години
Тази цялата история е все едно Китай да направи съюз с примерно Ирак, Иран, Куба, Гватемала и в един момент да предложат и на Мексико да се присъединят, а те, от своя страна, да си поискат обратно Тексас (някога техен).И американците да приветстват всичко това с аплодисменти.
88
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алоооо до всички многонайковци ама вие сега ли разбрахте че има война в Украйна щото до колкото си спомням тя започна през 2014Кажете как САЩ манипулира от години Украйнскто правителство то не беше ЕС то не беше НАТО. Спомнете си какво направи САЩ в Куба и как тогава никога гък не каза .. ооо боже Сега ще ме изкарат русофил в коментарите ама не му пука. Вие *** на САЩ ли сте !?
87
7
 
48
 
! Отговори
Бай Хикс преди 2 години
Някой тук замислял ли се е, ако Русия наистина искаше Украйна изравнена със земятя, заедно с цялата и инфраструктура, щеше ли да напредва постепенно, с премерени удари, вместо да вали дъжд от ракети... Американците, тези, които предизвикаха тази интрига, в момента *** пирони, защото руснаците НЕ водят тяхния начин на война.