САЩ: Затварянето на небето над Украйна може да предизвика трета световна война

Това е готовност да се свалят руски самолети, каза Сенатор Рубио
Обновена: 7 мар 2022 06:39 | 7 мар 2022 06:30, Анисия Иванова
155
САЩ: Затварянето на небето над Украйна може да предизвика трета световна война
Снимка: БГНЕС

Сенатор Рубио, най-високопоставеният републиканец в сенатската комисия по разузнаването, заяви пред CNN днес, че зона, забранена за полети над небето в Украйна би означавала "започване на трета световна война".

"Хората трябва да разберат какво означава зона, забранена за полети. Това не е някакво правило, което приемате и с което всички трябва да се съобразявате. Това е готовност да се свалят самолети на Руската федерация", каза той.

Той добави, че според него е "безсмислено" САЩ да продължават да внасят петрол от Русия, който според него се използва за финансиране на войната в Украйна.

Друг сенатор, демократът от Кънектикът Кристофър Мърфи, заяви в ефира на Fox, че според него не е в американски или европейски интерес да се налага забранена за полети над Украйна.

Това би могло да доведе до "сблъсък на двете най-големи, най-оборудвани ядрени суперсили в света - да започнат война директно една срещу друга", пише БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
19
 
8
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 2 години
11000 убити, ранени, пленени. 46 самолета, 68 вертолета, 7 бпла, 290 танка, 1000 бтр, 107 оръдия, 50 рсзо, 27 радади и бук, 454 автотранспорт, 60 автоцистерни, три катера. Както е тръгнало, няма да има нужда от НАТО.
98
10
 
5
 
! Отговори
ЗАПОВЕД ! преди 2 години
Не над Украйна , над Русия ! ! !
97
17
 
3
 
! Отговори
Мунчо преди 2 години
Как товно САЩ се броят за супер-сила, ако се страхуват от разпасаният башибузук на Путин? За Китай изобшо да не питам.Супер-силата моеж да спре друга "супер-сила". Ако се спотайваш като плъшок -- не си никаква сила.
96
3
 
30
 
! Отговори
ssss преди 2 години
А, добър ден. Пращането на самолети от други държави е горе долу идентично. Дори и поляците дадоха заден...
95
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китайските комунисти се подготвят за решителна борба с путлеро-фашизма. Распасаната Фашистка (РФ) ще бъде поделена на сфери на влияние, а Източна Москва, чисто китайски анклав Мос-си-ква.
94
3
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
шубет е голям страх. Пак се чудя как им е минало през главата тази идея
93
9
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Защо храним армия, когато ни е страх да я използваме при война? Кой ще понесе отговорност за загубата на буферна зона от 1000 км между нас и Фашистка Просия? Колко в повече ще бъдат жертвите после, когати ни нападнат от много по-изгодна за Путин позиция? Защо Путин има право да каже "Ако боят е неизбежен, удряй първи", а ние само извръщаме другата буза. Защо Путин още не е обявен за враг на цялото Човечество, заради заявлението "Свят без Просия няма да ни е интересен".
92
7
 
34
 
! Отговори
Истина преди 2 години
Мишката Зеленски сам ще си унищожи страната и народа, защото играе по американска ***, на 19 02 в Берлин пойска НАТО да приеме Украйна и да сложи ядрени оръжия , груба грешка , а Путин им казваше бъдете независими , бъдете с европейски съюз , но не тормозете руснаците в Донецк и Луганск, там има хиляди избити жени и деца, съши не искаме Натовски оръжия пор носа на Москва, но джужето Зеленски не разбра, ееее сега събудихте сибирската мечка, и просто ще ви изеде.
91
25
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Путин никога не може да победи Украйна! Там духът е толкова висок, но това явно не е ясно на руските нашественици из форума! Никой не можа да обедини Украинската нация така, както Кремълският Сатрап! Тепърва ще затъват руснаците там, и Путин ще става все по-брутален в агресията си! Целият свят са срещу него! В самата Русия само дезинформация и пропаганда не стига! Тръгнат ли кофчезите, друга песен ще запеят!
90
35
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам познати в Украйна пишат че имат храна за седмица . Ако НАТО влезе за 7 дена ще свърши тази безсмислена война и така , руската наглост ще бъде неутрализирана завинаги .
89
18
 
3
 
! Отговори
Отворко преди 2 години
Затворете небето над Русия.
88
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за съжаление Украйна е похарчена, Путин затъва във войната и търси всевъзможни поводи за ескалация и да мобилизира запасняците, като обяви официална война. Този път не срещу Укарйна, тях ги спасяват, а срещу Запада. Америкаците вече го виждат и си траят. Но в яростта си Путин ще унищожи Украйна, независимо дали след това ще има формално държава или не.
87
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руски граждани използват ситуацията и се включват в бежанската вълна - към СВОБОДАТА .
86
22
 
12
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Много са смешни руските таракани , като си напъват да ни внушат че тази война била разпалена от "американците"? Аз американски танкове не съм видял да са обкръжили Москва, или Киев! Точно руски танкове газят украински земя, и техни ракети обстрелват жилищни райони! Путин си е военнопрестъпник, за чиито зулуми, все някой друг му е виновен ! Да не говорим, че тази операция е планувана поне десет години назад!
85
12
 
5
 
! Отговори
да ама не преди 2 години
ха така оставете аятолах Путейни да избива украинския народ , но не забравяйте че след Украйна идва АЛЯСКА! и тогава ще си хапете авокадото.
84
5
 
6
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
Третата световна война започна.
83
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През цялата история на човечеството е имало войни, и ако сега оцелеем, ще има още. Но тази война специално, я разпалиха Щатите. И продължават да натискат, да плашат, да нагнетяват напрежение. Вероятно се надяват, че тях няма да ги засегне. Празни надежди.
82
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да започне никаква сеетовна война, дори да почнат да му свалят самолетите.
81
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То като гледам, за Донбас май е най-близо и удобно да излитат от Балчик. Ние нали тръбим, че Русия не ни е враг. Е, сега ще я направят.
80
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако фашиста от Кремъл завладее Украйна ще започне да тероризира Европа. Трябва да бъде елиминиран сега!